OPINIONS

Η "AS" ήξερε τι έγραψε

EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα, κέρδισε έναν παίκτη και περιμένει όσους έχει… χάσει.

Πέρυσι έχασε από τηΡέαλτην πρώτη αγωνιστική και όπως σωστά επισήμανε ο ΓιάννηςΣφαιρόπουλοςστον Sport24radio103,3, οι περισσότεροι ζητούσαν τα κεφάλια προπονητών και παικτών. Αυτή τη φορά η πρεμιέρα ήταν νικηφόρα, αλλά πέρα από το ροζ φύλλο που μπήκε στην τσέπη του προπονητή δε σημαίνει κάτι περισσότερο.

Ή μάλλον ο Ολυμπιακός είχε κέρδη σε αυτό το ταξίδι του. Μακριά από το σπίτι του, αλλά με κόσμο δικό του. Στα ΔυοΑοράκιαη ομάδα του μεγάλου λιμανιού, υποδέχθηκε τηνΜπασκόνιακαι την κέρδισε δικαιότατα. Η ταυτότητα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν της ομάδας που ξέρει πολύ καλά τι να κάνει στην Ευρωλίγκα. Σιγά το νέο; Η ισπανική «AS» που ανέδειξε κορυφαία ομάδα της 8ετιας τους «ερυθρόλευκους» ήξερε τι έκανε. Από την πρώτη αγωνιστική δε κατακτήθηκε κάτι. Όμως οι Πειραιώτες με ένα κάρο θέματα, απέδειξαν γιατί ξέρουν να παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Κι όμως οι Βάσκοι μόνο στην αρχή έκαναν αυτά που μπορούσαν. Μετά τελείωσαν. Και τους…τελείωσε ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες.

Και ναι,Ολυμπιακός έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ γκαντεμιάς. Το έκανε και αυτό χθες. Πήγε να καρφώσει οΤίλικαι έφυγε με θέμα στον προσαγωγό.Έτσι έχασε άλλον έναν παίκτη του. Μετά τον Ρόμπερτς και τον Σπανούλη. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια και δίχως καμία δόση… μπηχτής προς τον προπονητή, δε ξέρω αν θα έπαιζε οΑγραβάνηςσε περίπτωση που ήταν καλά ο Γάλλος. Μπορεί και να έπαιζε. Το γράφω βάσει της επιμονής του κόουτς να μη βάλει τον Έλληνα στο ματς με τον παναθηναϊκό. Ίσως όμως και να τον ετοίμαζε με τηΜπασκόνια. Μην είμαστε άδικοι. Υποθετικά δε μπορείς να ξέρεις ποτέ. Μόνο αυτά που βλέπεις.

Και αυτά που είδαμε όλοι, ήταννα εμφανίζονται στο ματς ο Παπανικολάου με τονΑγραβάνηκαι να το …γυρνάνε. Ήρθαν από τον πάγκο. Δυο παίκτες που δεν ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τον ΠΑΟ. Και αυτό μπορεί να μη σημαίνει κάτι. Απλά το γράφω.Όμως οΣφαιρόπουλοςείναι αλήθεια ότι έχει να διαχειριστεί πολλά. Και έχει πλέον την εμπειρία να το κάνει. Από την πλευρά τους οι παίκτες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει... συμβόλαιο χρονικής συμμετοχής. Θα παίζεις πέντε λεπτά σε ένα ματς και τριάντα σε άλλο.

Η εθνική τουΜίσσαείναι άλλη ομάδα. ΟΟλυμπιακός τουΣφαιρόπουλουάλλη.Να'μαστεδίκαιοι έτσι;Στην τελική πέντε πρέπει να παίζουν. Άκρη εύκολα δε βγάζεις στο μπάσκετ. Η ομάδα μπήκε και τρακαρισμένη και με βιασύνη στην επίθεση. Κρατήθηκε από την άμυνά της, αυτό είναι το σίγουρο. Και αν στην αρχή οι αντίπαλοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα, δεν έγινε στη συνέχεια. Το αρχικό σερί στο τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου, ήταν το πρώτο… μήνυμα στονΠριγκιόνι.

Ο Αργεντίνος με άπειρα γαλόνια παίκτη, αλλά όχι ακόμη προπονητή, ξεκίνησε να κάνει αλλαγές. Τη μια μετά την άλλη. Η μεικτή κόσμου είναι ηΜπασκόνια. Από όποιο μέρες θέλετε έχει παίκτη. Μόνο Βάσκο δεν έχει και ευτυχώς η Βιτόρια, είναικανάμισάωρο μακριά από το Μπιλμπάο. Τέλος πάντων… ΟΜιλουτίνοββρήκε τις μπάλες που ήθελε, οΤόμπσονμε τονΣτρέλνιεκςέκαναν κι αυτοί τη δουλειά τους σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώοΜακνίλείχε να τα βγάλει πέρα με θηρία. Τα τρίποντα του πρώτου μέρους; Είχαν 3/14 οι Ολυμπιακοί και ¼ οι Βάσκοι.

Όλο το δεύτερο μέρος, ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού. ΗΜπασκόνιαμείωσε τέσσερις φορές στους έξι πόντους. Αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο. ΟΠρίντεζηςδούλεψε πολύ σωστά , ενώ ο Μάντζαρης με τονΣτρέλνιεκςβγάζουν διπλό μεροκάματο, χωρίς του Ρόμπερτς και Σπανούλη στην εξίσωση. Νωρίς για όλους, αλλά όσο θα χτυπάνε παίκτες, τόσο θα «φορτώνονται» οι υπόλοιποι. Και φέτος αυτό το ρημάδι ξεκίνησε νωρίς.

Ο Παπανικολάου με τονΑγραβάνη, όπως έκαναν την αρχή, έτσι έβαλαν και το… βουλοκέρι στο ματς. Με δυο τρίποντα του Κώστα και έναπαλικαρίσιο καλάθι του Δημήτρη. Όλα είχαν τελειώσει. Όλα; Όχι. Η στιγμή που κερδίζεις έναν παίκτη, ήρθε όταν οΣφαιρόπουλοςέβαλε τονΜπόγρηκαι όχι τονΜιλουτίνοβ.

Επιβράβευσε σε κρίσιμο σημείο τον Γιώργο για τη δουλειά του στην προπόνηση. ΟΜπόγρηςπήρε δυο σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με τονΜπόγρηκέρδισε και τονΜπόγρη. Όλα να λέγονται, όλα να γράφονται.

ΥΓ. Μετά από 26 χρόνια στο ρεπορτάζ έχω δικαίωμα να το γράψω: Συμφωνώ με τονΣφαιρόπουλο. Αυτοί οι παίκτες έχουν αδικηθεί και έχουν αντιμετωπιστείόπως δε τους αξίζει κάποιες φορές. Να τους λοιδορεί ο μόνιμος «εχθρός», να τους λοιδορούν κι αυτοί που τους αγαπάνε; Για σκεφτείτε το λίγο. Ή διαβάστε την «AS». Αυτή ήξερε τι έγραψε… Τα λέμε μετά τηνΜάλαγα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ