OPINIONS

Φωτιά στα κόκκινα

Φωτιά στα κόκκινα
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το κατακόκκινο μονοπάτι στο φετινό Champions League με τις Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς και την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η κλήρωση του Champions League έχει γούστο πριν γίνει. Την ώρα που διεξάγεται έχει αγωνία και όταν φτάσουν τα ματς, ο Ολυμπιακός στην έδρα του, ξεφτιλίζει τα προγνωστικά. Λίγοι έχουν γλιτώσει, σχεδόν κανείς δεν έχει φύγει χωρίς να μαζέψει το τόπι από το τέρμα του. Κάθε χρόνο τα ίδια. Ο κόσμος να κάνει όνειρα, οι δημοσιογράφοι να ζητάνε προγνωστικά, οι αναλυτές να ετοιμάζουν τα αφιερώματα και οι αντίπαλοι οπαδοί να παρακαλάνε για τη χειρότερη δυνατή κλήρωση.

Πρόσφατα ένας Ολυμπιακός έστειλε ομολογουμένως επιτυχημένο μήνυμα στον Sport24 Radio 103,3, τονίζοντας: «Υπάρχουν Έλληνες οπαδοί που κάθε χρόνο υποστηρίζουν μια ενιαία ομάδα, που αποτελείται από τρια κλαμπ και έχει μπάτζετ δισεκατομμύρια ευρώ». Ήθελε να πει, ότι οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αποτελούν αντικείμενο λατρείας για τους μη υποστηρικτές των νταμπλούχων Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το θέμα στη φετινή ιστορία λοιπόν, είναι αν καταφέρουν στο λιμάνι να συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα στους πιο πλούσιους και διαφημισμένους αντιπάλους. Γιατί ακόμη και οι «εχθροί τους» οφείλουν να ομολογήσουν ότι το πάει από 'δω, το φέρνει από 'κει ο Ολυμπιακός και πάντα βγαίνει στον αφρό τα τελευταία χρόνια. Είτε συνεχίζει στους «16», είτε όχι. Το μεγαλύτερο όπλο με το οποίο θα πορευτεί η ομάδα και φέτος, θα είναι η λατρεία του κόσμου της. Η αγάπη του κοινού, το πάθος των οπαδών που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη και θα προσπαθήσουν να χαρίσουν κουράγιο και έξτρα δύναμη στα δύσκολα βράδια.

Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε, υποχρεώνεται να ζει σε δυο παράλληλα και τόσο διαφορετικά... σύμπαντα. Όταν έρχεται η ώρα του Champions League, οφείλει να είναι προσεκτικός, να λειτουργήσει σωστά ανασταλτικά, όμως την ίδια ώρα έχει και τη λαμπρή ευκαιρία να παίξει τη μπάλα του, να «απλωθεί» στο γήπεδο. Και ξαφνικά, φτάνει το Σαββατοκύριακο. Εκεί που οι αντίπαλοι μαζεύονται προς τα πίσω, εκεί που προσπαθούν να γλιτώσουν και κάποιοι με ερυθρόλευκες φανέλες, πασχίζουν κάτω από την πίεση και του «πρέπει», αλλά και του κόσμου τους, να σκοράρουν. Να κερδίσουν, να πάρουν βαθμούς, να πάρουν τίτλους. Μάλλον λοιπόν το Champions League είναι και η «ιερή διέξοδος», η ώρα της απόλαυσης του αθλήματος για παιδιά που γουστάρουν να παίξουν και τη μπαλίτσα τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η τύχη έφερε τούτη τη φορά ένα κατακόκκινο μονοπάτι! Ναι υπήρχαν όμιλοι πιο βατοί, αλλά και τι έγινε; Στην τελική θα πάρει ο Ολυμπιακός το Champions League; Το θέμα είναι να γράφει όμορφες σελίδες στην ιστορία του. Η διαφημισμένη Μπάγερν, η πάντα αξιόλογη Άρσεναλ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είναι οι ομάδες που θα βρει μπροστά του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ναι, οι βαυαροί που όταν αγριεύουν δε σταματάνε να «πυροβολούν». Η Άρσεναλ που ναι μεν είναι αναξιόπιστη, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να πιάσει ρυθμό και να «σου αλλάξει τα πετρέλαια». Και η Ντινάμο του Ζάγκρεμπ με τον μασάντο, τον Σίντελφελντ και τον Ρουκάβινα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το μόνο εύκολο, είναι να αρχίσω να κάνω αναλύσεις. Αυτό το έχουν ήδη πράξει άλλοι συνάδελφοι που στην τελική ασχολούνται με το διεθνές ποδόσφαιρο. Προτιμώ να μείνω στα του Ολυμπιακού. Ξεκινώ από το εξής: Θα πρέπει να «κοπεί μαχαίρι» αυτή τη στιγμή κιόλας, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με αποχώρηση ποδοσφαιριστή. Πρέπει ο Σίλβα να 'χει ήσυχο το κεφάλι του για το ρόστερ. Φώναζα για δυο αξιόπιστα στόπερ. Η ομάδα επιβάλλεται να αποκτήσει συνοχή στην άμυνα. Να «δέσει» το κέντρο και μπροστά, πάντα θα γίνονται φάσεις. Ειδικά στην Ευρώπη που οι αντίπαλοι ανοίγονται στο γήπεδο και αφήνουν κενά. Υπάρχει μάχη και το ξέρουν όλοι. Και στο κάτω- κάτω, ακόμη κι αν δεν μπορείς να πας στους «16», αξίζει να πολεμήσεις για το Europa League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανείς δεν παραδίδεται και ποτέ δε μπορείς να προβλέψεις. Τι θα σου ξημερώσει. Ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει το χρέος του για τον εαυτό του και μόνο. Και για τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο. Αν η Μπάγερν είναι ανίκητη, δεν περιμένει να το αποδείξει εναντίον της ελληνικής ομάδας, ούτε αν η Άρσεναλ θα παλέψει άλλη μια φορά να κάνει πορεία και να μην αποκλειστεί νωρίς. Αυτοί θα 'χουν το άγχος, όχι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται να αγχώνονται μόνο για το πως θα παίξουν, πως θα συνεργαστούν και πως θα βγάλουν το πρόγραμμα, μιας και οι αναμετρήσεις του Champions League θα τυχαίνουν και μέσα σε καλά ελληνικά παιχνίδια. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο για όλους. Η μοίρα των χρωμάτων έβαζε ερυθρόλευκο τον όμιλο, όπως είναι και η σημαία της Κροατίας, αφού η Ντιναμό παίζει με τα αγαπημένα της κυανέρυθρα. Οι άλλοι τρεις θα «ρίξουν κόκκινο στη νύχτα» που λέει και το τραγούδι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι κληρώσεις του Champions League, δεν είναι ...παραγγελία στην πλησιέστερη πιτσαρία. Δε σου κάνουν «ντιλίβερι» τον εύκολο αντίπαλο. Περιμένεις να δεις απλά, που θα πας και ετοιμάζεσαι για να τα δώσεις όλα. Στην τελική ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του για αυτά τα παιχνίδια ζουν. Οπότε, για την ώρα, ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων, «ζέσταμα της μηχανής» με δουλειά στη διακοπή (για την εθνική ομάδα), καλός ρυθμός μέσω του πρωταθλήματος και όλα τα άλλα θα τα συζητήσουμε μετά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ