OPINIONS

Φορτούνης και χτίζεις γύρω του

Φορτούνης και χτίζεις γύρω του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, την κόκκινη υπέρβαση και τον νέο σταρ του λιμανιού.

Δεν ξέρω αν περίμεναν οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί, ότι θα εμφανίζονταν τόσο καταιγιστικοί στο Αγρίνιο. Το έκαναν όμως και με άνεση. Έφτασαν στο σημείο να… σουλατσάρουν στην περιοχή του Παναιτωλικού και να βάζουν γκολ όπως ήθελαν.

Και μάλιστα με έναν αντίπαλο που το τελευταίο τρίμηνο, έμαθε να αμύνεται πανέξυπνα. Και μετά το ματς με τον Πανθρακικό, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, λίγο - πολύ συζητήσαμε για τις δυσκολίες του Ολυμπιακού, στο να βρει κίνητρα. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι ποδοσφαιριστές του Σίλβα σεβάστηκαν τους εαυτούς τους και δεν αδιαφόρησαν ποτέ. Δε θα κρίνω αν «μάγεψαν» ή αν… έκρυψαν τη μπάλα. Δεν είναι και εύκολο, να είσαι πάνω από έναν μήνα σε μια μπερδεμένη διαδικασία. Και στο μυαλό σου να είναι πολλά:

  • Έχεις πάρει το πρωτάθλημα από τα μισά του Φλεβάρη και υποχρεώνεσαι να παίζεις γιατί πολύ απλά πρέπει να παίξεις...

  • Σου έχουν «φράξει» την υπόθεση κύπελλο, γιατί έτσι γουστάρει αποκλειστικά και μόνο ένας άνθρωπος.

  • Οι παίκτες σου διαβάζουν δεξιά κι αριστερά για το μέλλον τους, δίχως να γνωρίζουν για αυτό.

  • Οι ξένοι (ακόμη κι ο προπονητής σου), δέχονται ένα και μόνο ερώτημα: Τι θα γίνει με το Grexit…

  • Ο προπονητής λέει «ζωντανά» στην τηλεόραση «έχω συμβόλαιο θα συνεχίσω» και παρ’ όλα αυτά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εμφανίζονται θέματα που θέλουν τη μισή Πορτογαλία να τον γλυκοκοιτάζει και την άλλη μισή να αναρωτιέται μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Και μ’ αυτά αλλά και κάποια άλλα, τι πρέπει να κάνεις; Να παίζεις και να κερδίζεις. Γιατί είσαι ο Ολυμπιακός, γιατί θα κριθείς ακόμη και τι ώρα θα πας να κατουρήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια παιδιά. Το ματς στο Αγρίνιο, ένοιαζε κυρίως τον Παναιτωλικό. Κι όχι για τη βαθμολογία, αλλά για να διατηρήσει και τη μίνι παράδοση στην τελική, που τον θέλει να μη χάνει από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Σίλβα όμως το «χάλασε» και αυτό. Πάει και η συνήθεια των «καναρινιών». Ο Πορτογάλος με ολίγον από… ροτέισον εμφάνισε μια ομάδα σχετικά φρεσκαρισμένη κι αφού πρώτα χάθηκαν δυο φάσεις για τους γηπεδούχους, στη συνέχεια η «μηχανή πήρε μπροστά». Πρωταγωνιστής για άλλο ένα ματς, ο κορυφαίος στη χώρα φέτος, ο Κώστας Φορτούνης!

Ο άνθρωπος που 100% θα απασχολήσει τον Τύπου τις επόμενες εβδομάδες. Για ποιο λόγο; Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συνεχιστεί η φιλολογία (έστω και ως φιλολογία), που θα θέλει κλαμπ από το εξωτερικό να εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Κώστα. Ο Φορτούνης πραγματοποιεί απίστευτη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κρατήσει, δεν έχει περιθώρια να τον αφήσει, όσο σκληρό κι αν φαίνεται αυτό που γράφω, από την άποψη ότι μπορεί να «σκάσει» κάποια καλή πρόταση. Ο Φορτούνης δεν είναι το «σήμερα» για τον Ολυμπιακό, είναι το «αύριο» και το «μεθαύριο».

Και στην τελική, έτσι όπως πάνε να τα κάνουν τα πράγματα στην Ελλάδα, καλό είναι να αρχίσει ο Ολυμπιακός να βλέπει και να ακτινογραφεί πλήρως το ελληνικό υλικό του. Για παν ενδεχόμενο. Δεν έχω να πω περισσότερα, μετά και από αυτή την 29η αγωνιστική για την ομάδα του Πειραιά.

Ο κόσμος της λογικά θα γεμίσει το Καραϊσκάκη την Κυριακή για τη φιέστα του πρωταθλήματος, κανείς δε ξέρει, αν θα εμφανιστεί και πάλι μετά ο Ολυμπιακός. Αν δεν υπάρχει κύπελλο, είναι το τελευταίο επίσημο ματς!

Μη ξεχάσω βέβαια και ένα «μπράβο» στους Αγρινιώτες, που επέμειναν και έβαλαν δυο γκολ στο τέλος, γλυκαίνοντας και τις εντυπώσεις. Άλλο 0-5, άλλο 2-5!

ΥΓ. Κι επειδή δε γίνεται να μην «ανάψω» κάποιους φίλους μου (ξέρουν αυτοί, οι άλλοι δε χρειάζεται να «ψαρώνετε» όπως μετά τον Ηρακλή), όλα αυτά που έγιναν στο Αγρίνιο, έγιναν χωρίς Ιντέγε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ