OPINIONS

Ένας χτυπάει, όλοι πονάνε

Ένας χτυπάει, όλοι πονάνε
INTIME SPORTS

Με αφορμή την επιστροφή του Ντάρντεν ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί πόσο κοστίζει κάθε λαβωματιά

Χτυπάει ένας αθλητής και η ζημιά πάει... ντόμινο. Επηρεάζει –φυσικά- τον ίδιο, επηρεάζει και την ομάδα του. Με αφορμή την επιστροφή του Τρεμέλ Ντάρντεν στις κόκκινες υποχρεώσεις, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε δυο- τρία πραγματάκια, που ‘χουν να κάνουν με τις απουσίες.

Ο Ολυμπιακός, είναι αυτός που μας δίνει τα παραδείγματα, οπότε μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο άρθρο και ως παράδειγμα για τις δικές σας ομάδες. Ο Αμερικανός πρώην φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει δώσει ούτε ένα επίσημο ματς με τους Πειραιώτες. Υπέστη κάταγμα στο χέρι επί ιταλικού εδάφους και έκτοτε , πάλευε με το χρόνο για να απαλλαγεί από τον γύψο. Πλέον, γυμνάζεται κανονικά, αν θέλει ο Τόμιτς μπορεί να τον βάλει και στην δωδεκάδα της αναμέτρησης με τη Νεπτούνας. Το σκέφτεται ο Μίλαν και για αυτό τον λόγο θα ‘χει 13 πάικτες στη Λιθουανία. Ο Ντάρντεν λοιπόν, γύρισε και αυτό δίνει πολλά χαμόγελα:

  • Στον προπονητή, γιατί έχει ένα όπλο παραπάνω.

  • Στον ίδιο τον παίκτη γιατί θα ξαναπαίξει.

  • Στον Λοτζέσκι, που θα μπορέσει να πάρει ανάσες.

  • Στους ψηλούς, αφού θα μπει αθλητής που ξέρει να παίρνει ριμπάουντ.

  • Στους κοντούς, γιατί δεν θα το… ρίχνουν τόσο συχνά στις υποχρεωτικές πατέντες για να καλύψουν το κενό του.

Αυτό που θα πρέπει τώρα να προσέξει ο Τόμιτς, είναι το πώς θα μπει σιγά- σιγά ο Τρεμέλ στην ομάδα και τι θα γίνει με τον Λοτζέσκι. Ο Παπαπέτρου αργεί ακόμη. Θα ‘ναι Γενάρη(και βλέπουμε) έτοιμος. Όμως δε σημαίνει ότι επειδή γυρίζει ο Ντάρντεν θα πρέπει να «βγουν τα συκώτια» του Λοτζέσκι, να παραστήσει αυτή τη φορά και το «δυάρι» σε μεγάλη διάρκεια. Θυμάστε τι κατέστρεψε πέρυσι τον Ολυμπιακό στο τοπ 16; Ότι έλειπε ένας παίκτης, «τράβαγε κουπί» ένας άλλος και μόλις απόντας γινόταν παρόντας, ο άλλος που έπαιζε χτύπαγε. Ο Πρίντεζης και ο Πέτγουεϊ το έκαναν εναλλάξ. Φέτος, πάλι λείπει ο «υπαρχηγός», μόνο που αυτή τη φορά ο Τόμιτς το ‘χει πάει έξυπνα. Έχει δώσει πολύ χρόνο και στον Αγραβάνη, έτσι ώστε ο Πέτγουεϊ να μην «σκάσει» και να μην «καεί». Να γυρίσει ο Πρίντεζης και να είναι εντάξει όλοι.

Η μοναδική θέση που δε μπορεί να κάνει «μαγειρείο» ο προπονητής του Ολυμπιακού, είναι αυτή του σέντερ. Εκεί απλά, θα πρέπει να αντέξει ο Χάντερ, μέχρι να βρει ρυθμό και ανάσες ο Ντάνστον. Ο Καββαδάς προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πράγματα και αξίζει να πάρει χρόνο και στη Λιθουανία. Αν τα βάλουμε κάτω, θα δούμε, ότι αυτή τη στιγμή, τα ριμπάουντ και οι βολές «πονάνε» την ομάδα του λιμανιού στα δύσκολα παιχνίδια. Κάτι πρέπει να γίνει. Εφόσον σιγά- σιγά το ρόστερ αρχίζει να γεμίζει και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει πάλι κανά άσχημο απρόοπτο, οι Ολυμπιακοί έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις ισορροπίες τους. Όλα αυτά βέβαια, έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό σκέλος. Και δεν είναι τα μόνα. Πρέπει οι κοντοί να ηρεμήσουν, τα τρίποντα να γίνονται μόνο όταν πρέπει και η τακτική να πάει ανάλογα με το τι θα χρειάζεται ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν δώσει στίγμα για την άκρη του πάγκου, συνεπώς όλα κυλάνε με τον Τόμιτς να έχει το γενικό πρόσταγμα. Άρα αυτός θα πρέπει να σκεφτεί τα πάντα, να χαρεί που θα ‘χει τον Ντάρντεν και να μοιράσει χρόνο και ρόλους ανάλογα με την αληθινή ανάγκη της ομάδας σε κάθε παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ