OPINIONS

Δεν κοουτσάρει, αγωνίζεται

Δεν κοουτσάρει, αγωνίζεται
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει πως το –5 από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έγινε +5 με την Βέροια και τι κάνει ο Βίτορ Περέιρα στον Ολυμπιακό

Το λάθος που έκαναν οι Ολυμπιακοί, ήταν, πως χάρηκαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, με την ήττα του ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου.

Και αυτό τους στοίχισε… ένα 45λεπτο την Κυριακή. Στο δεύτερο μισό του αγώνα με την Βέροια οι Πειραιώτες έγιναν πολύ πιο επιθετικοί, πήραν τον αγώνα και άντεξαν και στις πολλές κλωτσιές που έφαγαν στα τελευταία λεπτά από τους εκνευρισμένους γηπεδούχους.

Η ιστορία της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν ολίγον τι σύντομη. Δεν είναι από τα παιχνίδια που θα θυμάται κάποιος για πολύ καιρό. Το θέαμα δεν ήταν πολύ καλό. Ο αέρας έκανε κουμάντο και στους 22(μετά 21, μετά 20) ποδοσφαιριστές. Το πρώτο μέρος «έφυγε» , το δεύτερο πέρασε με περισσότερες κοκορομαχίες, παρά διεκδικήσεις της μπάλας. Εσείς από κάτω βέβαια, θα αρχίσετε κατά την προσφιλή σας συνήθεια να τσακώνεστε ανάλογα ποια ομάδα υποστηρίζετε, αλλά η αλήθεια είναι μια: Ένας Ολυμπιακός που δεν ξετρέλανε με την απόδοσή του, είναι τώρα στο + 5, γιατί πολύ απλά, οι διεκδικητές του τίτλου δεν αντέχουν την πίεση. Κι επειδή ο Μαρινάκης άλλαξε τον προπονητή. Ναι ξέρω, μια χαρά ήταν ο Μίτσελ, καλός είναι ο Αναστασιάδης, καλός είναι και ο Αναστασίου. Όποιος έχει παίξει μπάλα, καταλαβαίνει τι εννοώ.

Περέιρα: "Επίθεση, επίθεση, επίθεση"

Μια ομάδα έχει πάντα φθορές. Όταν φτάνεις στο «αμην», πρέπει να πας κόντρα σε όλα με τις αποφάσεις σου. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρόλαβε. Άλλαξε τον άνθρωπο που κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια. Ρίσκο είναι κι αυτό. Αν δε το πάρεις όμως, θα ‘χεις πάντα το… σαράκι να σε τρώει. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός με 5 πόντους, που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει ένα… δεκάρικο βαθμών παραπάνω το τελευταίο δίμηνο. Θα επιμείνω ότι ο Περέιρα έχει βάλει μπόλικη «πινελιά» σε όλο αυτό. Κι ας είστε κάμποσοι οι λάτρεις του Μίτσελ(και καλά κάνετε, άλλωστε ο άνθρωπος ήταν κύριος), όμως έχω χρέος να επαναλάβω ότι ο προπονητής έκανε τα πολύ απλά. Μοίρασε τις θέσεις σωστά, «άνοιξε» την ομάδα στο γήπεδο, αποφόρτισε τον άξονα από πολλούς ανασταλτικούς, «γέμισε τα φτερά», ανέβασε τις γραμμές και γενικά βλέπουμε έναν πιο… Ολυμπιακό. Θα δούμε πως θα πάει η συνέχεια, σημασία για τον Περέιρα πάντως έχει, ότι συνεχίζει να κερδίζει! Και σε ένα ματς που –το ξαναγράφω- δεν ήταν καλό, η σφραγίδα του προπονητή παίζει πάντα ρόλο! Πάντα! Ο Πορτογάλος δοκίμασε τα πάντα. Βρε και με το γνωστό σαμπουάν αν έπρεπε να λουστεί για να βάλει γκολ, θα το έκανε όπως λέει και η διαφήμιση.

Ένταση στο ημίχρονο του Βέροια - Ολυμπιακός

Κακά τα ψέματα λοιπόν, όταν οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να σκέφτονται την επιστροφή του… εφιάλτη της Τρίπολης. Τότε ντε, που έπαιξαν από νωρίς με παίκτη παραπάνω, αλλά γκολ στον Αστέρα δεν έβαλαν. Ο Μπαλάφας έβρισε τον Ιωαννίδη μόλις στο 12’ , ο διαιτητής τον απέβαλε και οι πρωταθλητές είχαν αριθμητική υπεροχή. Και τι έγινε όμως; Ελάχιστες φορές επιτέθηκαν με αξιώσεις. Τρεις φορές πάτησαν περιοχή, μια ζήτησε ένα πέναλτι ο Ελαμπντελαούι, άλλες δυο η μπάλα δεν έκανε το χατίρι, όμως ο Ολυμπιακός δε μπήκε για να «μασήσει σίδερα». Ήταν η ομάδα που χαλάρωσε στο άκουσμα της νίκης του Παναιτωλικού. Τόσο απλά. Και όταν δεν έχεις αποφασίσει ούτε με παίκτη παραπάνω να παίξεις όπως πρέπει και όπως επιβάλλει το όνομά σου, η υστεροφημία σου και η φανέλα σου, θα κινδυνέψεις. Οι «κυανέρυθροι» έβγαλαν και δυο- τρεις κοντρούλες. Εντάξει, για αυτούς ήταν πιο δύσκολο να απειλήσουν. Το τρανζίσιον είχε χαλάσει από την ώρα που έφυγε ο Μπαλάφας και οι γηπεδούχοι, έπρεπε να κλείσουν τρύπες και αν γινόταν να βγάλουν φάση, θα τους απασχολούσε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα μέσα στην αναμέτρηση.

Περέιρα: "Επίθεση, επίθεση, επίθεση"

Για άλλη μια φορά, ένας Ολυμπιακός χωρίς τον Τσόρι, είδε τη Βέροια να παίζει αναγκαστικά ένα σύστημα 5- 3- 1 και να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Με το που άρχισε το δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να το ρίχνουν και στα σουτ. Ήταν δύσκολη η επίσκεψη της μεγάλης περιοχής του Καντιμοίρη. Δεν υπήρχε τρόπος ασφάλειας για να πατήσουν κοντά στο τέρμα της Βέροιας οι Πειραιώτες. Τα μακρινά σουτ δημιούργησαν απλά ανησυχίες στους γηπεδούχους, αλλά ως εκεί. Ήθελε το… κάτι διαφορετικό ο Περέιρα και τι έκανε; Πέταξε έξω τον Μαζουακού και τον Αφελάι. Έβαλε τον Τσόρι, έβαλε τον Χάρα, επιτέθηκε στο… φουλ. Εν πρώτοις ο Ντουμίτρου «εγκλιμάτισε» αφού αντί να πασάρει στον Καλτσά, θέλησε να κάνει πλασεδάκι για να γίνει ήρωας. Ήταν το σημείο της αναμέτρησης στο 62’ που θεωρώ ότι «κρέμασε» την προσπάθεια της Βέροιας. Ο Ολυμπιακός με την καινούργια τακτική του, έβαλε ακόμη καλύτερα τη μπάλα στο χορτάρι. Την κυκλοφόρησε πιο εύκολα και με τον Τσόρι δίπλα στο Φορτούνη η Βέροια είχε έξτρα μπελά. Ο Έλληνας ταλαντούχος χαφ, έβγαλε την εξαιρετική ασίστ στον Μήτρογλου για το γκολ με το οποίο ξεκλείδωσε τη στιβαρή άμυνα των αντιπάλων. Οφείλω να πω ότι ο Χάρα σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή του δεν ήταν κακός, μπήκε σε άσχημες συνθήκες, κακό γήπεδο, αέρα, κράτησε μπάλα και κέρδισε αρκετά φάουλ(και μια κόκκινη). Ακολούθησε στο ματς και ο Ντουρμάζ, για να επιμείνει ο Περέιρα να είναι επιθετικός. Δεν ήθελε να «κάτσει» στο 0- 1 και καλά ξηγήθηκε. Ένα 4- 4- 2 εμφανιζόταν μπροστά, την ώρα που η Βέροια έριξε τις δικές της ζαριές για να γίνει απειλητική. Όμως το πλάνο του Γκρανέρο, το «χάλασε» ο Μπατιόν που πήρε δεύτερη κίτρινη (έδωσε και το σόου του) και όταν μένεις με εννιά , έχοντας ήδη φάει γκολ από τον Ολυμπιακό, είναι δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση! Και εκεί προς τη …δύση του ματς, αφού ηρέμησαν και οι ποδοσφαιριστές από τα κλωτσίδια, ήρθε και το γκολ του Ντοσεβί για να τελειώσουν όλα. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον Ατρόμητο με + 5 από τον δεύτερο. Και μετά θα πάει στην Τούμπα. Μόλις αρχίζει ο Γολγοθάς των πολλών σημαντικών παιχνιδιών σε μικρό διάστημα για την ομάδα του Περέιρα! Έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα αντέξει και που θα ‘χει απώλειες. Επίσης, ενδιαφέρον έχει να δούμε και τον Σαντάνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ