OPINIONS

Δείτε την αλήθεια στα μάτια

Δείτε την αλήθεια στα μάτια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναρωτιέται τι θα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τον τραγικό αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φουλ εκνευρισμένος, μπούκαρε στα αποδυτήρια της ομάδας του, στο τέλος του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Και έκανε κάποιες… προγραμματικές δηλώσεις, που μεταφέρθηκαν και στον κόσμο μέσω του Τύπου.

Πέρασε μια εβδομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" απέτυχαν να αποκλείσουν τη Χάποελ Μπερ Σέβα, ηττήθηκαν και πλέον αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη! Για να τα λέμε και όλα, δεν είναι δυνατόν να διώξεις 26 ποδοσφαιριστές και να πάρεις άλλους τόσους. Ο Ολυμπιακός αυτός, ανήκει στον πρόεδρο της ΠΑΕ και στους προπονητές της.

Μια ομάδα προβληματική τούτη την εποχή. Μια ομάδα αργή, με κακό προσανατολισμό και άθλια ψυχολογία. Κάποιοι είπαν ότι η προεδρική… απειλή τους άγχωσε, κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν μια προσπάθεια να τσιτώσουν τα γκάζια. Δε συμφωνώ με αυτά.

Ούτε… γκάζι είδα, αλλά ούτε και τους είδα να αγχώνονται. Πολύ απλά δε μπορούσαν τα παλικάρια που είπε και κάποτε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αλλά δε φταίνε μόνο και πάντα αυτοί. Θα τα πούμε πιο κάτω. Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη… πίστα! Αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λίγκ.

Πάει στα πλει- οφ του Γιουρόπα και είμαι 100% βέβαιος ότι θα βρεθούν πολλοί από εσάς που θα πουν το κλασικό "ε καλύτερα στο Γιουρόπα". Σας παρακαλώ όμως ρε παιδιά, έχει δικαίωμα αυτός ο Ολυμπιακός να μιλάει για στόχους, πορείες, αντιπάλους και αγώνες;

Δε βλέπετε ότι οι άνθρωποι δε μπορούν; Δεν υπάρχει για εμένα εποχή. Η ομάδα είναι κακοστημένη και αβοήθητη. Δίχως μεταγραφική ενίσχυση ουσίας, που θα μπορούσε να βάλει και πάθος στα αποδυτήρια. Η μοίρα του Ολυμπιακού "γράφτηκε" από το Καραϊσκάκη και συνεχίστηκε στο Ισραήλ. Δηλαδή 180 λεπτά χωρίς ουσιαστική φάση που θες να πας; Σε 180 λεπτά και να πάει να βάλει γκολ ο τερματοφύλακάς σου;

Πώς στήθηκε λοιπόν η ομάδα στο γήπεδο; Διαφορετικά απ’ ότι στο Καραϊσκάκη σίγουρα και μάλλον πιο κοντά στα «θέλω» του προπονητή της, αν κρίνουμε, αυτά που δοκίμαζε ο Βίκτορ μέχρι και το φιλικό στο Περιστέρι. Σίγουρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με αυτό το υλικό, δε μπορείς να τα έχεις όλα. Ο Ισπανός λοιπόν, που ήξερε ότι το 0- 0 είναι πολύ περίεργο και στην τελική ένα γκολ να βάλεις, γίνεσαι μάγκας, "έδεσε" ανασταλτικά τον Ολυμπιακό με την τριάδα των χαφ, έβαλε μπροστά τους τον Φορτούνη με τον Τσόρι για κυκλοφορία και ποιότητα και άφησε τον Ιντέγε μπροστά.

Μειονεκτήματα; Πρώτον, κακό ως ανύπαρκτο παιχνίδι από τα πλάγια. Δε μπορούν και δεν είναι εξτρέμ ο Τσόρι με τον Φορτούνη. Για να απειλήσεις από τα "φτερά" με αυτό το συστηματάκι, πρέπει να ‘χεις μπακ- οβίδες. Ο Ολυμπιακός έχει τον Ντε Λα Μπέγια που είναι εξαιρετικός αμυντικά και διστακτικός επιθετικά και τον Φιγκέιρας, που να με συμπαθάτε αλλά ακόμη δεν έχω πειστεί ότι είναι επιπέδου των πρωταθλητών Ελλάδας.

Επίσης, μειονέκτημα είναι, ότι ο Ιντέγε για να βρει τη μπάλα με φάτσα στο τέρμα και να απειλήσει ή θα πρέπει να συνεργαστεί άψογα με ένα από τα δυο χαφ ή να του "κάτσει" καμιά καλή σε στημένη μπάλα. Η ομάδα επίσης ξεκίνησε στο πρώτο τέταρτο με τους Ισραηλινούς να "χτυπάνε" τον Φιγκέιρας.

Αν θυμάστε ο δύστυχος ο Καμπιάσο στα γεράματα πήγε και μπαστακώθηκε δίπλα στο δεξί μπακ. Μαγκιά του… Όσο πέρναγε η ώρα στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός έδειχνε καλύτερος. Τη μεγάλη φάση δε την είχε. Δυο-τρεις κομπίνες έγιναν για να σουτάρει ο Μπουχαλάκης, αλλά το σύστημα… Σπανούλης δεν απέφερε καρπούς.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε πολύ φρέσκος, μη τρελαίνεστε, αλλά και η Χάποελ δεν είχε καμία μα καμία διαφορά από την ομάδα που είδαμε στο Καραϊσκάκη. Στην τελική, ως φιλοξενούμενοι κρύβονταν και από το γεγονός ότι πήγαιναν να παίξουν σε μια ξένη έδρα. Ως γηπεδούχοι και μπροστά στους φωνακλάδες οπαδούς τους; Τι πρόσφεραν; Στο 45λεπτο τίποτα, πλην μιας φάσης, που πήγε να φύγει η μπάλα από τον Καπίνο.

Δεν έβγαζε δροσιά ο Ολυμπιακός, να ‘μαστε δίκαιοι. Γύρναγες κανάλι και αισθανόσουν ότι ο ΠΑΟΚ πήγαινε σε διπλή ταχύτητα. Και δεν κάνω σύγκριση. Απλά μιλάω για τις δυο ομάδες που υποχρεώθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε αυτόν τον τρίτο προκριματικό γύρο. Και ο "δικέφαλος" έπαιζε και με τον Άγιαξ, όχι με τα… παιδιά της ερήμου. Το αποτέλεσμα βέβαια και για τους δυο ήταν το ίδιο, για να μη σας πω ότι ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ ήταν και πιο οδυνηρός αφού έκανε και καμιά δεκαριά φάσεις. Τέλος πάντων επιστρέφω στον Ολυμπιακό, καμία διαφορά και στο δεύτερο μέρος.

Ο Βίκτορ ήταν και άτυχος. Πρώτη αλλαγή αναγκαστική (Μανιάτης), δεύτερη αλλαγή για να διαφοροποιηθεί το σύστημα και να αποκτήσει πλάγια χαφ (Μπουχαλάκης το ένα, Μαζουακού το άλλο!!!). Τρίτη αλλαγή ο Πουλίδο ήταν όταν έγινε το 1-0. Τι να πεις και για τον Ισπανό; Θα ‘ναι άδικο να φάει όλο το ανάθεμα, όλο το… χρέωμα και να πάρει την ευθύνη για όλα. Κάποτε ο Λίνεν επέστρεψε απολυμένος.

Δε ξέρω αν συμβεί το ίδιο, αλλά για να επιστρέψω εκεί που ξεκίνησα, αυτή τη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πρέπει να ασχοληθεί με όλους. Όχι μόνο με αυτούς που φοράνε σορτσάκια. Στην τελική, τι να πουν; Ότι δε θέλουν παίξουν; Μπήκαν οι άνθρωποι και ό,τι μπορούσαν, έκαναν. Δε μπορούσαν τίποτα; Ε δεν έκαναν κάτι…

Είναι νωρίς για βαθιά συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς δε θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε το Γιουρόπα θα πάρει. Όμως υπάρχουν άλλα προβλήματα, πιο σημαντικά. Και έχουν να κάνουν με τη συνολική εικόνα. Η ομάδα θέλει βοήθεια αυτή την εποχή. Και δεν είναι βέβαια τεράστια μαγκιά να αρχίσουν να την… κλωτσάνε, επειδή είναι πεσμένη στο έδαφος.

Πρέπει τις επόμενες μέρες για να μην πω ώρες, να παρθούν σημαντικότατες αποφάσεις. Σηκώθηκε κι έφυγε ο προπονητής της ομάδας, λίγες ώρες πριν αποχώρησε ο συνεργάτης του. Όλα αυτά ήταν απλά το… προεόρτια αυτής της εικόνας. Μην τρελαθούμε, υπάρχει υπόβαθρο αυτής της κρίσης. Και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Με αυτή την εικόνα θα μπει στο πρωτάθλημα η ομάδα;

ΥΓ. Αν τα 7 εκατομμύρια της Ρόμα κρίθηκαν λίγα για τον Μαζουακού, γλίτωσε η Ρόμα.

ΥΓ2. Βαρεσάνοβιτς και Κρεμενλίεφ, δέκα φορές καλύτεροι του Φιγκέιρας (παράξενη μεταγραφή για τις γνώσεις του Σίλβα, πραγματικά…)

ΥΓ3. Έχουν μεγάλη ευθύνη, αλλά δε γίνεται να φταίνε πάντα και για όλα οι παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ