OPINIONS

Αυτός θα το ξαναπάρει

Αυτός θα το ξαναπάρει

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος απορεί με όσους ξέγραψαν τον Ολυμπιακό, λόγω τριών "πράσινων" μεταγραφών και θυμίζει ότι οι κούπες "παίζονται" στα γήπεδα, όχι στο facebook και το twitter.

Δεν υπάρχει πιο σύνηθες στην Ελλάδα, από τους "λάθος τάιμινγκ" πανηγυρισμούς. Πρωτοπόροι οι Άγγλοι με την εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά μη νομίζετε ότι και στην Ελλάδα πάμε πίσω!

Είμαστε η χώρα, που οι τίτλοι κατακτώνται την περίοδο των μεταγραφών. Βέβαια… Κάθε φορά! Σε οποιοδήποτε άθλημα, σε οποιαδήποτε κατηγορία. Πήρες έναν παίκτη; Θα σου δώσουν και την κούπα. Από τους συναδέλφους που μονομαχούν για τα "κλικ" του ίντερνετ, μέχρι τον τελευταίο οπαδό, που ανυπομονεί να ξημερώσει για να πάει να πειράξει τον κολλητό του, που υποστηρίζει άλλη ομάδα!

Οι κούπες βέβαια, "παίζονται" στα γήπεδα. Από τους προπονητές και τους παίκτες. Ή πιο σωστά, από τις ομάδες. Από τα αποδυτήρια. Από της ισορροπία, τους νόμους, την ψυχραιμία και την ηρεμία. Από την καθολική νομιμότητα και την ψυχή που έχει το κάθε σύνολο. Δε θα σας παιδέψω και πολύ. Ο φίλος μου ο Μπουρούσης πήγε στον Παναθηναϊκό.

Ήταν η καλύτερη πρόταση που είχε και την τίμησε με το δικό του "ναι". Πολλοί λοιπόν, με αφορμή και την προσθήκη των Σίγκλετον και Τζέιμς, έσπευσαν να χαρίσουν την επόμενη κούπα του πρωταθλητή στους "πράσινους". Διαφωνώ.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει και το επόμενο πρωτάθλημα! Είναι η γνώμη μου, καρφί δε μου καίγεται αν διαφωνούν οι πάντες. Έχω τη δική μου άποψη. Όπως σέβομαι τις δικές σας. Λοιπόν, στον Πειραιά, έχουν την ομάδα τους έτοιμη. Τους λείπουν δυο κομμάτια στο παζλ.

Και για να είμαι ξεκάθαρος αν αυτά τα κομμάτια, είναι δυο… χρώματα, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα ‘χουν μεγάλες πιθανότητες και για το φάιναλ-φορ. Δε θα το συνεχίσω όμως με την Ευρωλίγκα. Γιατί πρώτον, είναι πολύ νωρίς, δεύτερον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις και τρίτον, θα πρέπει οι ελληνικές ομάδες(και οι δυο) να συνηθίσουν τον εξαντλητικό ρυθμό.

Επιστρέφω λοιπόν στον εντεύθεν των συνόρων μας χώρο. Είναι πραγματικά άδικο και για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες. Όπου και να κοιτάξεις, ελάχιστες εβδομάδες μετά τους… πυροβολισμούς του Σπανούλη, έχει δοθεί το επόμενο πρωτάθλημα. Η αλήθεια εδώ είναι μια: Το "τριφύλλι" έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια να αλλάξει ταχύτητα.

Πήρε ήδη τρεις παίκτες που τη σεζόν που έφυγε άφησαν το στίγμα τους με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Απέκτησε τον κορυφαίο ψηλό της ηπείρου μας την αγωνιστική περίοδο που μόλις έκλεισε και για εμένα τον αληθινό MVP της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα πήρε τον Τζέιμς, έναν παίκτη που θα ταίριαζε "λουκούμι" και στον Ολυμπιακό. Με δυο λόγια, για να καταλάβετε και τους… Ελληνάρες, αντί να τσακώνονται και να πειράζονται για τον Τζέιμς, το κάνουν δίχως λόγο για τον Μπουρούση.

Τέλος πάντων… Συνεχίζω: Και θα έρθει στα μέρη μας και ο Σίγκλετον, ένας Αμερικανός με περίεργο στυλάκι στο παιχνίδι του (ο Πεδουλάκης ξέρει πώς να τον διαχειριστεί), αλλά 100% πρωταγωνιστής στη Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα. Βέβαια, από τους τρεις αυτούς δεν ξέρω αν ο Γιώργος θα έπαιρνε κάποιον στη Μπάρτσα, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα και τώρα που το διαβάζει ο Τριαντάφυλλος μάλλον κρυφογελάει γιατί καταλαβαίνει τι εννοώ!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, ενίσχυσε το ρόστερ του. Δεν έφτιαξε άμεσα το παιχνίδι του. Δε το γνωρίζουμε. Δε ξέρουμε πως θα παίξει και τι άλλο θα πάρει η ομάδα! Όμως θα συνεχίσει, είναι βέβαιο, να προσπαθεί. Για το καλύτερο. Όλα αυτά λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι είναι κατανοητά και πέρα για πέρα αληθινά.

Με ποιο δικαίωμα όμως, ξεγράφεται μονοκοντυλιά, το ρόστερ του Ολυμπιακού; Με ποιο περίσσιο θράσος, διαφόρων ειδών αναλυτάδες, ξαφνικά, έχουν εξαφανίσει από τα κιτάπια τους, την πιο έτοιμη ομάδα (μαζί με τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ) στην Ευρώπη; Ο εντυπωσιασμός από τις κινήσεις μιας ομάδας, είναι πάντα επιβεβλημένος, αλλά το να χρησιμοποιείται ως "εκτοξευτής λάσπης" για άλλους , καταντάει και γραφικό!

Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής και αν έκανε μια μαγκιά ο Γιαννακόπουλος με τον Μπουρούση, ήταν ότι κατάφερε ένα "χτύπημα" τέτοιου είδους, αφού στο "τριφύλλι" θα έπαιρναν φουλ χρόνο οι έξι ξένοι. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει το δικό του μομέντουμ και για να τον "ρίξεις", θα πρέπει να του… χαλάσεις το παιχνίδι.

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται. Αν μπορούν να γίνουν. Το μπάσκετ είναι ωραίο παιχνίδι και ο πρωταθλητής Ελλάδας βγαίνει στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ. Ούτε στις παραλίες που όλοι κάνουν πλάκα, ούτε στις καφενειακές συζητήσεις, ούτε στις… καλοκαιρινές αποθεώσεις του διαδικτύου.

Πρωτάθλημα στο facebook και στο twitter και σ’ όλα αυτά που εφευρέθηκαν για να κάνει ο καθένας το "κομμάτι του", δεν πήρε κανείς. Τυχόν απορίες σας 10 με 12 κάθε πρωί στον Sport24 Radio 103,3.

Έχω καθυστερήσει να γράψω για ποδόσφαιρο (επειδή ρωτάτε) για δυο λόγους: Πρώτον, δεν ασχολούμαι με φιλικά παιχνίδια. Δεύτερον, περιμένω να δω στόπερ…

Δυο… χρώματα για να ‘ναι σούπερ. Μη το ξεχνάτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ