OPINIONS

Αυτό κύριοι ήθελε μεγάλη προσπάθεια!

Αυτό κύριοι ήθελε μεγάλη προσπάθεια!
Ζαρντίμ Τοροσίδης Μήτρογλου INTIME SPORTS

Ο Παντελής Δαμαντόπουλος κάνει 18 επισημάνσεις για το πως ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να μη μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Σάλκε...

Όλα όσα γράφονται παρακάτω, αφορούν αποκλειστικά και μόνο (ξεκαθαρίζω) το παιχνίδι Ολυμπιακός- Σάλκε! Το τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον δεν το γνωρίζω.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να φτιάξεις κάτι, που ακόμη δεν έχεις καταλάβει πως το έφτιαξες. Είτε ως διοίκηση, είτε ως προπονητής.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να «φωνάζουν» κάποια θέματα στην ενδεκάδα, αλλά όσο κι αν προσπάθησες, δεν τα έλυσες!

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να πάρεις τον Μασάντο ως αντι- Ιμπαγάσα και τελικά να τον βλέπουμε αντι- Μιραλάς, αφού ο Βέλγος έφυγε την τελευταία στιγμή.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να ξεκινάς προετοιμασία, να σε αποθεώνουν και να σε λένε «καθηγητή ποδοσφαίρου», αλλά να μην κατασταλάζεις στο υλικό, ούτε καν σε σύνθεση.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να εξαφανίζεις τον Μανωλά και να τον εμφανίζεις(κατ’ εμε, αυτό το παιδί δεν πρέπει να πάει χαμένο, αλλά φεύγει κι ο Σεπτέμβρης κι ακόμη πειράματα…)

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να μπερδευτείς ακόμη και με τους τερματοφύλακες και ξαφνικά να εμφανιστεί ο Μέγκιερι, που ξαφνικά… εξαφανίστηκε.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, μέσα στο Καραϊσκάκη, να περιμένει ο Ολυμπιακός την Σάλκε στο μισό γήπεδο!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να βλέπουμε την ομάδα που ‘χουμε συνηθίσει στο σπίτι της να την κοιτάμε να… λιώνει οποιονδήποτε αντίπαλο, να κάθεται και να παίζει κρυφτό, μήπως και κλέψει καμιά μπάλα.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας, να μην μπορούν να ανέβουν το κέντρο.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να χαλάσει όλη η αλληλοκάλυψη που είχε η συγκεκριμένη ομάδα με τα τρεξίματά της.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να παρατηρούμε τις αποστάσεις των γραμμών, να αυξάνονται και να μην ακολουθούν η μια την άλλη.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να παρατηρήσουμε ως ρίσκο ένα 4- 4- 2 με ρόμβο και τον Γκρέκο με τον Μασάντο κλειστά στα πλάγια, τον Μανιάτη μόνο κόφτη και τον Ιμπαγάσα, να παλεύει με τα αμυντικά χαφ των Γερμανών.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, ο Ολυμπιακός που μόλις σκοράρει συνήθως «παίρνει φωτιά», να ισοφαρίζει και αμέσως να …εξαφανίζεται με αποτέλεσμα η αντίπαλός του και να προηγείται πάλι και να κερδίζει και πέναλτι.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να μην μπορεί η μπάλα να παίξει κάτω. Να παρατηρούμε ένα σύνολο, μέχρι τη στιγμή που μπήκε ο Ιμπαγάσα να αγωνίζεται με μεγάλες μπάλες, από τα δυο στόπερ προς τον Τζιμπούρ.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, για να επιστρέψει ο προβληματισμός μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, να αλλάξουν τόσα πρόσωπα. Και τώρα να υπάρχει ένας προπονητής, που άλλη ομάδα έβλεπε πέρυσι και άλλη έχει τώρα να διαχειριστεί. Όχι ότι είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά δε γίνεται 100- 0 να ευθύνεται αυτός ο άνθρωπος, όταν τα εργαλεία του, δεν μπορούν να… φτιάξουν την κατάσταση.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, για να παρουσιαστεί η Σάλκε τόσο άνετη, σε ένα γήπεδο που ειδικά οι Γερμανοί το τρέμουν.

Ήθελε μεγάλη προσπάθεια ο Τζιμπούρ να μην την δώσει στον Μήτρογλου στο τέλος, γιατί σε τέτοιο ματς ένα 2- 2 θα ήταν εκπληκτικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό.

Με δυο λόγια, έγιναν αρκετά σε αυτό το ξεκίνημα των νταμπλούχων στο Τσάμπιονς Λίγκ. Η αλήθεια είναι, ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να γνωρίζεις και για αυτό, επιβάλλεται να μιλάς μόνο για όσα έχεις δει. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να ‘χε χάσει και με μεγαλύτερο σκορ. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον προπονητή ή τους παίκτες, ότι δεν εργάζονται.

Θα ήταν ανήθικο… Κανείς επίσης δεν μπορεί να πει για την διοίκηση της ομάδας ότι δεν έχει κρατήσει τα… γκέμια ιδανικά, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Αν όμως ο Ολυμπιακός είναι ποδοσφαιρικός πρίγκιπας σε αυτή την χώρα, τότε σίγουρα κόντρα στην Σάλκε, κατέβηκε στο γήπεδο… ξυπόλητος. Άραγε στο Λονδίνο θα αλλάξει;

Εσείς διαβάστε: Τι συνέβη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού,
Ιμπαγάσα: "Δεν αντιδράσαμε καθόλου", Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2, Στέφενς: "Αντιδράσαμε σωστά μετά το 1-1", Παπαδόπουλος: "Καθαρό το γκολ που πέτυχα", Σ το "Καραϊσκάκης" ο Πίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ