OPINIONS

"Απάντησε" στον εαυτό του ο Ολυμπιακός

"Απάντησε" στον εαυτό του ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον σωστό δρόμο που περπάτησε ο Ολυμπιακός στις καλοκαιρινές επιλογές του στο μεταγραφικό παζάρι.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ας πάμε πρώτα στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε έχω όρεξη, ούτε θα παραστήσω ότι ξέρω περισσότερα ή λιγότερα από τον Σίλβα. Για να αποκρυπτογραφήσω όμως τον Πορτογάλο, πρέπει να επισημάνω τα εξής:

Τον Πουλίδο, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν «τον πάει». Αν πέρναγαν τα πάντα από το χέρι του, ίσως και να τον είχε διώξει. Ο Ολυμπιακός όμως έδωσε ένα χρόνο(και βάλε) αγώνα για να πάρει τον Μεξικάνο, οπότε ο Σίλβα δε τον αφήνει εκτός λίστας γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Σοφή απόφαση κατά τη γνώμη μου…

Με τον Ντουρμάζ, είναι εύκολη και απλή η υπόθεση. Αν ήταν φετινή μεταγραφή, θα ‘ταν –με τις εμφανίσεις του ως τώρα- στην πρώτη γραμμή. Όμως επειδή κατά 99% φεύγει, δεν υπάρχει και λόγος να πιάσει θέση στο ρόστερ. Και όλο αυτό το έκανε ευκολότερο η μεταγραφή του Ερνάνι, ο οποίος να είστε σίγουροι ότι για τον Σιλβα αξίζει να πάρει φανέλα στο σπίτι...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Κασάμι; Εδώ έχει γίνει ο μεγαλύτερος ντόρος! Ελάχιστοι πίστευαν ότι ο παίκτης θα μείνει στον Ολυμπιακό. Και γούρλωσαν τα μάτια που τον είδαν στη λίστα του Τσάμπιονς Λίγκ, περισσότερο κι απ’ όσο τα γούρλωναν με την συμπεριφορά του στο γήπεδο. Όμως δεν είναι όλα όπως νομίζουμε. Ο Ελβετός δεν είναι κακός παίκτης. Και στην τελική άλλο «θέλω να φύγω» και άλλο «είμαι τελειωμένος». Ο Κασάμι πέρασε ένα καλοκαίρι στο οποίο άκουγε ότι συνέχεια θα πάρει μεταγραφή. Ξενέρωσε, «διαλύθηκε» ψυχολογικά και κάπου έδειξε να τα παρατάει. Μου έκανε εντύπωση που ο Σίλβα, πάντα τον έβαζε. Σε όλα τα παιχνίδια. Του «φώναζε» με τον τρόπο του ότι «ανέβα λίγο, παίξε και εγώ είμαι εδώ».

Το ότι συμπεριλήφθηκε στη λίστα, είναι από τις κινήσεις- ματ των προπονητών, αυτές που κάνουν και ανατρέπουν σκηνικά. Πλέον ο Κασάμι, είναι σε θέση να παίξει και για τον προπονητή. Αρκεί φυσικά να «ανέβει», να κάνει αυτά που μπορεί και να γραπώσει τις ευκαιρίες που θα πάρει. Ο Σίλβα έχει ήδη… στείλει τον Μανιάτη στην άμυνα(και μάλλον φέτος δεν έχει «δε θυμάμαι τη θέση» και τέτοιου είδους δικαιολογίες), χρειάζεται κόσμο στον άξονα και γνωρίζει ότι ο Ελβετός στα καλά του, μπορεί να δώσει πάρα πολλά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, δηλώθηκε στην ΟΥΕΦΑ με τις τελευταίες του προσθήκες. Στα δικά μου μάτια, είναι ένα ρόστερ γεμάτο, που μπορεί να εργαστεί και να φτιάξει πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα που στοίχισε πολλά εκατομμύρια. «Έπεσαν» πολλά λεφτά αυτό το καλοκαίρι και «έπεσαν» και πολλές χυλόπιτες. Ο Ολυμπιακός πρώτα έφτιαξε και τώρα, ότι περισσεύει θα μπορέσει να το δώσει χωρίς άγχος, πίεση και τρέμουλο. Έτσι κάνουν οι καλές ομάδες. Ναι, μακάρι όλα αυτά να γίνονταν 25 Ιούλη. Αυτό θα το προτιμούσαν οι προπονητές όλου του κόσμου.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι και… μπίζνα. Είναι ο κόσμος των ατζέντηδων, είναι οι κανόνες της… λαϊκής αγοράς «κάτσε να πάμε πιο αργά που θα ‘χουν πέσει οι τιμές». Το ποδόσφαιρο είναι και τύχη, θέλει μαγκιά, θέλει εξυπνάδα, θέλει οξυδέρκεια. Θεωρώ ότι οι νταμπλούχοι κατάφεραν να… απαντήσουν φέτος, πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους εαυτούς τους για τις περσινές κινήσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η γνώμη μου –τη είχα καταθέσει- ήταν ότι πέρυσι το σύστημα ήταν «σαλάτα», με ευθύνη της διοίκησης και των επιλογών της. Ο Μαρινάκης δεν αποφάσιζε, ο Καρεμπέ πρότεινε κάθε εβδομάδα και δυο παίκτες, άλλους έπαιρνε ο Ισά, με άλλους μίλαγε ο Μίτσελ. Και στο τέλος έφυγαν ξαφνικά παίκτες πρώτης γραμμής. Η ομάδα πήρε το ντάμπλ, γιατί την κατάλληλη στιγμή κέρδιζε και ταυτόχρονα ήταν χάλια οι υπόλοιποι. Πρέπει όμως να ‘χεις ομάδα που να μη σε νοιάζουν οι άλλοι. Και ο Σίλβα, προσωπικά με το στυλ και τη συμπεριφορά του, μου έδειξε ότι τον ενδιαφέρει να περάσει το δικό του. Σε επιλογές, σε εισηγήσεις, σε κινήσεις, σε όλα. Πλέον τα υπόλοιπα είναι θέμα… πίστας. Πάνω στο χορτάρι κρίνονται όλα. Θέλει και τύχη, θέλει δουλίτσα, θέλει πάνω απ’ όλα ορθή διαχείριση. Ίδωμεν…

Υ.Γ1. Αν ο Μανιάτης αντέχει να ξαναπαίξει δεξί μπακ, με τον Σαλίνο πίσω από τον Μαζουακού κάτι γίνεται. Εφόσον «κάτσουν» αυτά τα δυο, οι πλαγιές στην άμυνα είναι οκ.

ΥΓ2. Με άλλο ένα στόπερ- παικταρά, θα άγγιζαν το ιδανικό (ανάλογα πάντα με οικονομικές δυνατότητες και πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ