OPINIONS

Το Βατερλό των μεταγραφών

Το Βατερλό των μεταγραφών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσάρλυ γράφει για την αδυναμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανταποκριθεί στις ελάχιστες μεταγραφικές απαιτήσεις που είχε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος απέτυχε να ενισχύσει την προσπάθεια των Νίκου Λυμπερόπουλου, Μαρίνου Ουζουνίδη παρότι δεν του είχαν ζητήσει υπερβολές.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΠΡΟΣΩΠΟ"

Ειδικά αυτό που συνέβη στην περίπτωση Μασούντ αποτελεί ντροπή για τον σύλλογο και δείχνει πόσο έχει μειώσει το μέγεθος Παναθηναϊκός ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Δεν παίζει ρόλο αν συμφωνεί κανείς με την προσθήκη Μασούντ ή όχι. Ο τεχνικός της ομάδας θέλει να εφαρμόσει μία συγκεκριμένη τακτική και θεωρούσε πως σε αυτό που έχει στο μυαλό του, ο Μασούντ κουμπώνει τέλεια, για να τον χρησιμοποιήσει περιφερειακά από τον Μπεργκ και να δημιουργήσει μία ομάδα με ποιότητα στις επιθετικές θέσεις.

Για να αποκτηθεί ο Μασούντ έπρεπε να δοθούν 150 χιλιάρικα στον Πανιώνιο, ο λόγος που δεν προχώρησε η μεταγραφή ήταν πως για την διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν υπήρχε "πρόσωπο". Λόγω των οφειλών από την μεταγραφή Μπουμάλ, ζήτησαν τα 150 χιλιάρικα μπροστά, για να προχωρήσει η μεταγραφή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ

Λίγο αργότερα ο διασυρμός ολοκληρώθηκε μαθαίνοντας πως ο Πλατανιάς προσέφυγε στην ΕΠΟ για τα λεφτά που τους οφείλει η διοίκηση του Παναθηναϊκού για τον Κουλιμπαλί.

Η οικονομική πολιτική του Παναθηναϊκού, απ' όπου και να την πιάσεις, είναι μία τρέλα. Το καλοκαίρι φόρτωσε την ομάδα συμβόλαια που από τα Χριστούγεννα το μόνο μέλημα είναι πώς θα τα ξεφορτωθούν για να αναπνεύσει οικονομικά η ομάδα. Γεμίζει ο ιδιοκτήτης τον εαυτό του με έξοδα προσλαμβάνοντας ανθρώπους όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον απολύει χωρίς να του έχει δώσει αρμοδιότητες. Την ίδια ώρα μαθαίνουμε πως υπάρχουν οφειλόμενα σε ποδοσφαιριστές, στο προσωπικό της ομάδας, αλλά και σε συμφωνίες με ομάδες για μεταγραφές.

ΈΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΠΛΑΝΗΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Είναι φανερό πως ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού έπεσε θύμα πλάνης. Ο άνθρωπος πήρε την ευκαιρία που έψαχνε και επειδή είναι φιλόδοξος και θέλει να πετύχει μπήκε με όρεξη και με διάθεση να κάνει πολλές αλλαγές. "Θα τα αλλάξω όλα" τον ακούσαμε να δηλώνει, έχοντας φυσικά στο μυαλό του την κατάσταση που βρήκε στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί αλλά και το ρόστερ που έχει στα χέρια του, με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να προσφέρουν και κάποιους που έχουν ικανότητες αλλά δεν έχουν δεθεί με τον σύλλογο και δεν θέλουν να προσφέρουν.

Από τις δηλώσεις που έχει κάνει μετά το παιχνίδι στον Πλατανιά και την παραμονή της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών (στο περιθώριο της βράβευσης των κορυφαίων της περασμένης σεζόν) γίνεται φανερό πως είχε διαβεβαίωση πως θα έρθει ενίσχυση. Δεν ήρθε, ο Παναθηναϊκός έκανε νωρίς την ακριβή μεταγραφή Κουρμπέλη, αλλά τουλάχιστον πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή κορμού, από εκεί και πέρα έχουμε μόνο την επιστροφή Κλωναρίδη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Ο Κλωναρίδης έχει προσόντα, στο τεχνικό επιτελείο θεωρούν πως αδικήθηκε στην προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό και φυσικά πως είναι καλύτερος από τους Μπουμάλ, Βλαχοδήμο. Σαν προσέγγιση σωστή, πράγματι έχει τρομερά φυσικά προσόντα, έναν διασκελισμό μαύρου, την ικανότητα να λειτουργεί με ηρεμία πάνω στο τρέξιμο του (κάτι σπάνιο), αλλά και ο ίδιος έχει ευθύνη που δεν έκανε ξεπέταγμα στην καριέρα του.

Δεν έχει διάρκεια, είναι επιρρεπής σε μικροτραυματισμούς και μοιάζει σαν να του λείπει το πείσμα και η προσωπικότητα για να κάνει καριέρα. Είμαι από αυτούς που έχω γράψει καλά λόγια για την καριέρα του και ο Παναθηναϊκός θα του δώσει ευκαιρίες για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά πάνω από όλα την καριέρα του.

ΜΑΣΟΥΝΤ ΚΑΙ ΑΛΤΜΑΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στην συνέντευξή τύπου της Κυριακής έμοιαζε ήρεμος. Είχε την διαβεβαίωση πως εκτός από την κλεισμένη μεταγραφή του Κλωναρίδη, από την στιγμή που έμεναν λεπτομέρειες και για τον δανεισμό Γουακάσο, αλλά και για την απεμπλοκή από το συμβόλαιο του Ιμπάρμπο, θα γίνονταν δύο - τρεις μεταγραφές. Άνοιγε δηλαδή ο δρόμος για τον προσωπικό του πόθο Μασούντ και για ενίσχυση σε επιθετικές θέσεις, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την τακτική του, που θέλει μόνιμα 4 παίκτες ψηλά. Όσο πιο ποιοτική είναι η συγκεκριμένη 4άδα, τόσο μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του Παναθηναϊκού και θα είναι και πιο εύκολο για τον ίδιο να πετύχει. Πάνω σε αυτή την λογική έχτιζε το ποδοσφαιρικό πλάνο το τεχνικό επιτελείο και ο τεχνικός διευθυντής.

Αντιμετώπισαν λόγω της ανυπαρξίας τμήματος σκάουτινγκ πολλές δυσκολίες, ξεδιάλυναν μόνοι τους περιπτώσεις βλέποντας ώρες βίντεο και τελικά δεν πήραν την παραμικρή ενίσχυση. Στάθηκαν άτυχοι στην περίπτωση του Αλτμάν. Ο 22χρονος Ισραηλινός διαβεβαίωνε πως είναι ελεύθερος, ήρθε με δικηγόρο στην Ελλάδα, αλλά τα χαρτιά του έδειχναν άλλα και δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί ούτε αυτή η μεταγραφή.

"ΝΑΙ" ΓΙΑ ΒΑΘΚΕΘ, ΑΛΛΑ...

Το μοναδικό που πλέον μένει είναι να αποκτηθεί από την ελεύθερη αγορά του Φεβρουαρίου κάποιος ποδοσφαιριστής. Είναι σαν να ψωνίζεις από τα σκουπίδια. Ο Βίκτορ Βάσκεθ που διαβάσαμε χθες είναι μία περίπτωση, που μοιάζει με τα θέλω του Ουζουνίδη.

Υπήρξε ηγέτης και αρχηγός της Μπριζ. Παίζει στον χώρο που ψάχνει ποδοσφαιριστή το τεχνικό επιτελείο, δηλαδή πίσω από τον φορ, έχει ένα εντυπωσιακό δεξί πόδι, που του δίνει την δυνατότητα να βγάζει με ευκολία τελικές πάσες. Ο 30 ετών Βάσκεθ όχι μακριά, αλλά το 2014-15, τελείωσε σεζόν με 14 ασίστ. Συνολικά στην Μπριζ, σε 127 παιχνίδια μετρά 43 ασίστ και 15 γκολ. Διαθέτει τεχνική κατάρτιση, θυμίζει τα δεκάρια παλιού τύπου, που δεν τρέχουν τόσο πολύ την μπάλα και έχουν σαν όπλο το καλό κοντρόλ τους, και την ικανότητα όταν σηκώνουν το κεφάλι να στείλουν την μπάλα ακριβώς πάνω στην κίνηση του συμπαίκτη τους. Το γεγονός πως είναι ελεύθερος Φεβρουάριο φοβίζει. Η αδυναμία του ήταν πως πρόκειται για κάπως εύθραυστο ποδοσφαιριστή. Με ευκολία χάνει παιχνίδια για μικροτραυματισμούς και δεν βάζει τα πόδια του στην φωτιά. Είναι λίγο ντελικάτος.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, αν θέλουν να καλύψουν την θέση που από την ημέρα που είδε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε ξεχωρίσει πως θέλει ενίσχυση, ο Βίκτορ Βάσκεθ φαντάζει σαν η τελευταία επιλογή να πάρουν κάποιον που θα υπάρχει η ελπίδα βάσει βιογραφικού να προσφέρει κάποια βοήθεια.

ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΝΤ...

Στο ερώτημα γιατί ψάχνει εκεί θέση ο Παναθηναϊκός αφού έχει τον Βιγιαφάνιες, η απάντηση δίνεται στον τρόπο που έχει στο μυαλό του τον σχηματισμό ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Θέλει τον ποδοσφαιριστή που θα παίζει ανάμεσα στον Μπεργκ και στους δύο χαφ, πιο κοντά στον Σουηδό απ' ότι στο δίδυμο κεντρικών μέσων. Σε αυτή την λογική, χρειάζεται κάποιον διαφορετικού τύπου ποδοσφαιριστή από τον Βιγιαφάνιες, που ότι και να του πει το τεχνικό επιτελείο έχει την ανάγκη να βρίσκεται εκεί που παίζεται η μπάλα. Για αυτό τον λόγο, τον θέλει στην μία πλευρά για να μην χαλάει η ισορροπία και να υπάρχει πάντα δίδυμο για να απειλεί την αντίπαλη άμυνα και να μπορεί να περνάει κοντινές πάσες στον Μάρκους Μπεργκ. Η διοίκηση όμως του Παναθηναϊκού δεν ήταν σε θέση να αποκτήσει ούτε έναν 33 ετών Ιρανό ποδοσφαιριστή από τον Πανιώνιο. Δεν ζήτησαν κάτι πολυδάπανο, τον Μασούντ προσπάθησαν να πάρουν.

Περιμένουμε σύντομα να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό καθώς είναι βέβαιο πως αλλιώς περίμεναν την κατάσταση όταν αναλάμβαναν θέσεις οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης και αλλιώς βλέπουν πως εξελίσσονται τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ