OPINIONS

Ο Αραούχο "καψούρεψε" τον Τίγρη

Ο Αραούχο "καψούρεψε" τον Τίγρη

Αν ο Σέρχιο Αραούχο ήταν σωστός επαγγελματίας, δεν θα ερχόταν ποτέ στην ΑΕΚ. Ο Τσάρλυ σκιαγραφεί το προφίλ του επιθετικού της Ένωσης και το προσόν που έχουν μόνο οι μεγάλοι φορ: παίζει με πρόσωπο στο αντίπαλο τέρμα.

Η ΑΕΚ φέρνει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην επιστροφή της.Είναι με διαφορά η πιο αξιόλογη κίνηση - δεν λέω μεταγραφή γιατί πρόκειται για δανεισμό - που έχει συμβεί από την ημέρα που επέστρεψε στην διοίκηση της ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Φυσικά για να έχει πραγματική αξία και ουσιαστικό νόημα θα πρέπει να καταφέρουν να ξεκινήσουν μαζί του και την επόμενη σαιζόν.

Τον Αραούχο όσοι αγαπάνε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τον γνωρίζουν. Η Λας Πάλμας άλλωστε είναι ελκυστική ομάδα για να την παρακολουθήσεις. Σε αυτή την ανάπτυξη που είχε τα τελευταία χρόνια η ομάδα από τις Κανάριους Νήσους, ο Αραούχο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως για να έρθει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο στα 24 του χρόνια δανεικός στην Ελλάδα, κάτι έχει συμβεί. Όποιος ήθελε να μάθει τι ήταν αυτό που οδήγησε εκτός Λας Πάλμας τον Αραούχο το έχει κάνει. Έχουν γραφτεί οι περιπέτειες που είχε με τον νόμο, η άρνηση του να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ το περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από ένα από τα ξενύχτια του το βράδυ που είχε ισοφαρίσει την Ρεάλ.

Αν ήταν σωστός επαγγελματίας, δεν θα ερχόταν ποτέ στην ΑΕΚ, εκτός αν είχε πάθει από δύο χιαστούς στο κάθε πόδι. Από το να έρθει σακατεμένος, σίγουρα είναι προτιμότερο να καταλήξει στην Ελλάδα επειδή δεν κάνει και την καλύτερη ζωή στον κόσμο. Νομίζω πως έχει αποδειχτεί πως δεν τιθασεύεται. Ποδοσφαιριστής που δεν νίκησε το πάθος του για να καθιερωθεί στην Μπαρτσελόνα και έφυγε από τους Καταλανούς επειδή ξενυχτούσε, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει επειδή πήγε δανεικός στην ΑΕΚ.

Στο γήπεδο πάντως είναι φανερό πως δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό, κάτι φυσικά που το έχουμε δει στην Λας Πάλμας να συμβαίνει. Στην Ελλάδα το ζήσαμε με τον Μίκλαντ. Ένας εντυπωσιακός σε ενέργεια ποδοσφαιριστής που δεν μπορούσε να τιθασεύσει το πάθος στου για το αλκοόλ, είχε τέτοια ικανότητα, που ειδικά στην Ελλάδα δεν τον επηρέαζε.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΨΗΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Εδώ πρέπει να σημειώσω πως δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αποδεχτεί πως τον πήρε η κάτω βόλτα, ο ίδιος έχει φιλοδοξίες για να πάει στο τοπ-επίπεδο. Και ένα από τα σημεία που στοχεύει η διοίκηση της ΑΕΚ για να τον κρατήσει είναι να τον πείσει πως μέσα από τα νούμερα που θα φτιάξει στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να χτυπήσει την πόρτα κάποιας μεγάλης ομάδας από ότι στην Λας Πάλμας.

Η ΑΕΚ κάνει μία μεγάλη επένδυση. Σε μία χαμένη χρονιά, οι Μαϊστόροβιτς, Ντε Μπαρτόλο είχαν γνώση για την κατάσταση που υπάρχει μεταξύ Λας Παλμας, Σετιέν και Αραούχο και ρώτησαν την άποψη του Χιμένεθ. Ήταν φυσικό ο Χιμένεθ να πετάξει την σκούφια του, αλλά δεν έφτανε.

Έπρεπε να δεχτεί ο Μελισανίδης, να δώσει παραπάνω από 800 χιλιάρικα για τέσσερις μήνες, 400 σε συμβόλαιο Αραούχο, 200 σε Λας Πάλμας και τα υπόλοιπα εφορίες, χωρίς να έχει κάτι στα χέρια του που να τον διαβεβαιώνει πως θα μείνει ο ποδοσφαιριστής και μετά το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως αν μπορείς να τα δώσεις και τον δεις να αγωνίζεται, σε καψουρεύει. Και ο Μελισανίδης τον είδε, τρελάθηκε και έδωσε το "πράσινο φως". Και - πλέον - όλοι στην ΆΕΚ είναι έτοιμοι για χοντρό ψηστήρι.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Τον Αραούχο τον έχω δει πολλές φορές, κυρίως επειδή έχω μία συμπάθεια στην Λας Πάλμας και από πέρυσι πόνταρα με μεγάλη συχνότητα υπέρ της. Στο γήπεδο είναι εντυπωσιακός και εδώ μιλάμε για υψηλό επίπεδο. Στην Λας Πάλμας που "πέταγε" πέρυσι στον δεύτερο γύρο με αυτόν βασικό. Δεν θέλω να το πάω συγκεκριμένα, αλλά διαβάζοντας αρκετά ρεπορτάζ διαπίστωσα πως δεν έχει γίνει αντιληπτό το είδος του επιθετικού που έχει πάρει η ΆΕΚ και για αυτό τον λόγω μπήκα στον κόπο να γράψω αυτό το κείμενο.

Οι φετινοί αριθμοί του είναι πλασματικοί, καθώς λόγω της δυσμένειας του προπονητή του έχει χάσει την θέση του και τον χώρο του στο γήπεδο από τον επίσης αξιόλογο αλλά διαφορετικού τύπου φορ, Λιβάγια. Ο Αραούχο φέτος έχει παίξει συνολικά 531 λεπτά μπαίνοντας κυρίως από τον πάγκο. Έχει σκοράρει με την Γρανάδα και με την Ρεάλ έχει δώσει και μία ασίστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Στα 22 του χρόνια αποκτήθηκε από μία ομάδα που ήθελε να αναπτυχθεί, που έφτιαχνε το γήπεδο της, τις ακαδημίες της. Ο Αραούχο την οδήγησε στην πρώτη κατηγορία και για αυτό τον λόγο υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους της Λας Πάλμας για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Για τους οπαδούς της ομάδας δεν είναι ένας Αργεντίνος με ταλέντο που ξενυχτούσε, αλλά αυτός που τους πήρε από το χεράκι, έκανε τον Μαραντόνα και με 25 γκολ και 8 ασίστ ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Πέρυσι ήταν φυσιολογικό στην πρώτη κατηγορία να μην σκοράρει τόσο, άλλαξαν τα μέτρα, το επίπεδο των αντιπάλων. Δεν τα πήγε όμως άσχημα, είχε 5 τέρματα, 5 άσιστ και μεγάλη συνεισφορά στο απαιτητικό σύγχρονό ποδόσφαιρο του Σετιέν. Η Λας Πάλμας θέλει να έχει μεγάλη κατοχή μπάλας και να βγάζει συνεργασίες.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΕΡΜΑ

Ο Αραούχο ήταν για δύο χρόνια ο βασικός επιθετικός σε αυτό το παιχνίδι και έχει μάθει κάτι πολύ σημαντικό. Το οποίο το έχουν μόνο οι μεγάλοι φορ και είμαι σίγουρος πως στην Ελλάδα θα τους τρελάνει τους φίλους της ΑΕΚ. Παίζει με μούρη στο αντίπαλο τέρμα. Μπορεί και λειτουργεί με αρχικές κινήσεις έξω από την περιοχή και δεν ζητά την μπάλα με πλάτη. Εννοείτε πως δεν έχει καμία σχέση σαν στιλ με τους Πέκχαρτ, Αλμέιδα. Δεν παίζει με πλάτη, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις στράικερ. Είναι φορ ο οποίος ψάχνει τον διάδρομο και το λάθος της αντίπαλη άμυνας. Μπορεί με ευκολία να αδειάσει τον στόπερ αν βρεθεί πάνω του και να εκτελέσει με ταχύτητα

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ

Διαθέτει το γρήγορο στρίψιμο σώματος και εκτέλεσης που έχουν οι μεγάλοι φορ. Θα δούμε πολλά γκολ με τον Αραούχο να έχει πάνω του τον αντίπαλο αμυντικό και μόλις βρει απόσταση να γυρίσει το σώμα του και να εκτελέσει. Συνήθως τον βολεύει επειδή έχει δυνατό δεξί στην κίνηση να ψάχνει χώρους με κινήσεις προς τα δεξιά για να εκτελεί πάνω στην φόρα του. Έχει αρκετά τέρματα πάνω σε προσπάθεια και όχι με ένα απλό άγγιγμα.

Γεγονός που δείχνει και την ικανότητα του να πηγαίνει πάνω στον αντίπαλο, να περνά τον τελευταίο αμυντικό πολλές φορές και με την κίνηση του και να τον αδειάζει με μία κίνηση είτε με ξαφνική γρήγορη εκτέλεση πάνω στο τρέξιμο του. Ξεκινάει την κίνηση του λίγο έξω από την περιοχή αν την πάρει θα προσπαθήσει παίζοντας με πρόσωπο να βρει χώρο να εκτελέσει , είτε να πασάρει και να δημιουργήσει συνεργασία. Ο Αραούχο είναι φορ που δημιουργεί, δεν σκοράρει μόνο.

ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

Κλείνω λέγοντας πως όταν διάβασα το όνομα δεν πίστεψα πως θα τον φέρει η ΆΕΚ στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, σε πολύ καλή ηλικία και θα είναι ευτύχημα να μπορέσει η ΑΕΚ να τον κρατήσει και την επόμενη σαιζόν, ακόμα και κάποια στιγμή να τον κάνει δικό της περιουσιακό στοιχείο. Θα είναι τεράστιο κέρδος για τον σύλλογο. Ήδη η διοίκηση με αυτή την κίνηση πέτυχε να υπάρχει λόγος να επιστρέψει ο φίλος της ΑΕΚ στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ