OPINIONS

Ζόριτς, ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα!

Ζόριτς, ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα!
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα είδε στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών, τον φέρελπιν Μαυροβούνιο μεσοεπιθετικό και την αναμονή για τον αγώνα με τον Ατρόμητο που θα φανούν πολλά για τις δυνατότητες της Ένωσης.

Η ΑΕΚ δικαιούται να καυχιέται για τον Πέτρο Μάνταλο! Είναι ποδοσφαιριστής πολύ ανώτερου επιπέδου από αυτό της κλωτσοπατινάδας στη Β' Κατηγορία. Δεν ήταν τυχαία η κλήση του στην εθνική ομάδα, τουναντίον πρέπει να τον θαυμάζει κανείς για την υπομονή του να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που αποτελεί πισωγύρισμα στην καριέρα του.

Όμως στη ζωή είναι κάποιες φορές απαραίτητο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πας δύο (ή και περισσότερα) μπροστά! Ο Μάνταλος τόλμησε επενδύοντας στο όραμα της νέας ΑΕΚ και θα δικαιωθεί μελλοντικά ως ο ηγέτης της, όσο κι αν δεν του αρέσει η ετικέτα. Τη φέρει ήδη…

Μετά τον Μάνταλο (στη θέση του επιτελικού μέσου και με χαρακτηριστικά πανομοιότυπα αν και κορμιά πολύ διαφορετικά) υπάρχει ο Ζόριτς. Ένα ποδοσφαιρικό εύρημα για την απόκτηση του οποίου εγγυήθηκε προσωπικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος, μία ημέρα του περασμένου καλοκαιριού και δίχως κάποιος άλλος να γνωρίζει κάτι σχετικά, ενημέρωσε τους (πρώην και νυν) συνεργάτες του ότι η ΑΕΚ προχώρησε στη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ίσως (τότε) να έμοιαζε με εγωιστική πράξη, σήμερα όμως η προσθήκη του 21χρονου Μαυροβούνιου αναγνωρίζεται ως μία πολύ έξυπνη κίνηση. Ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Ενδέχεται να διαπρέψει, ίσως και να εξαφανιστεί, τούτο εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον και τη δουλειά που θα κάνει. Κανείς επίσης όμως μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα.

Στοιχεία…

Μπαλαδόρος που δεν κουράζει τη μπάλα. Προσπαθεί να παίξει με τη μία και όχι να καταφύγει σε εξεζητημένες ενέργειες αν και το ξέρει το τόπι, η τεχνική κατάρτισή του είναι εύκολα διακριτή, μαζί και ζηλευτή. Δεν εκβιάζει την προσπάθεια όταν δίπλα του υπάρχει αμαρκάριστος συμπαίκτης, ξέρει να κινείται χωρίς τη μπάλα στα πόδια, δεν είναι στατικός, αντιθέτως ψάχνει τις τρύπες στην αντίπαλη άμυνα για να ελιχθεί ως κρυφός κυνηγός. Ένας Μάνταλος σε διαφορετική version.

Για το ματς δεν μπορείς να πεις και πολλά. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια, αλίμονο αν η ΑΕΚ με το συγκεκριμένο υλικό, παρουσίαζε δυσλειτουργία απέναντι σε αντιπάλους αυτής της δυναμικότητας. Το μεγάλο τεστ θα είναι αυτό κόντρα στον Ατρόμητο, όμως είναι μακριά ακόμα. Ως τότε η ομάδα θα δυναμώνει και θα ανεβάζει στροφές, άλλωστε τα θετικά αποτελέσματα της δίνουν και ψυχολογία.

Ήταν φανερό ότι όχι απλώς δεν αγχώθηκε από το 0-0 που ίσχυε για περίπου ένα ημίχρονο, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και δημιουργούσε φάσεις για γκολ. Είναι μεγάλη ιστορία η αυτοπεποίθηση στον αθλητισμό, όταν την έχεις δεν κωλώνεις στις δυσκολίες, ούτε πιέζεσαι από τον χρόνο. Νιώθεις υπέρτερος, ξέρεις ότι θα νικήσεις και πορεύεσαι άφοβα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ