OPINIONS

Υποθέσεις με "αγκάθια"

Υποθέσεις με "αγκάθια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανοίγει το φάκελο με τα δύο ανοιχτά μέτωπα εντός του κιτρινόμαυρου ρόστερ, καταγράφοντας λεπτομερώς τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του Γιόχανσον και γιατί προβληματίζει η στάση του Πατίτο.

Στο σημείο που οδηγήθηκε η υπόθεση Γιόχανσον, ο ποδοσφαιριστής παίζει τη μπάλα όπως θέλει εκείνος. Από τη στιγμή που χάθηκε πολύτιμος χρόνος και φτάσαμε στο σημείο να έχει το δικαίωμα υπογραφής σε ομάδα της αρεσκείας του τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Σουηδός δεν έχει κανέναν λόγο να βιάζεται για την επέκταση της συνεργασίας του με την Ενωση. Ακριβώς επειδή σε έξι μήνες από σήμερα μπορεί να πάρει όλο το χρήμα για τον εαυτό του, δίχως η ΑΕΚ να έχει απαιτήσεις, κάτι που όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι λογικό να επιδιώκουν.

Επί της ουσίας, ο Γιόχανσον λέει στην ΑΕΚ "Show me the money", περιμένοντας να εξασφαλίσει αποδοχές συμβολαίου τις οποίες σύμφωνα με τον ατζέντη του, είναι εύκολο να καρπωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Για όσους βλέπουν και λίγο πίσω από την κουρτίνα, το σενάριο να έχει ήδη ο διεθνής αμυντικός μέσος πρόταση άκρως συμφέρουσα οικονομικά η οποία τον "βασανίζει" είναι πολύ πιθανό.

Αν λοιπόν η Ενωση δεν μπει γερά στη μάχη προκειμένου να αλλάζει τα δεδομένα, κοινώς αν δεν υπεριδπλασιάσει τις αποδοχές του Γιόχανσον (έχει λαμβάνειν 220.000 ευρώ για τη φετινή σεζόν, την ώρα που ο εκπρόσωπός του πιστεύει ότι θα βρει εύκολα συμβόλαιο 600 χιλιάδων το χρόνο), τότε το θέμα θα σέρνεται μέσα στο σεζόν και οι πιθανότητες αποχώρησης του ποδοσφαιριστή θα αυξάνονται.

Επίσης η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει εκείνη κίνηση να "εμφανίσει" τον Σουηδό στην αγορά προς πώληση προσδοκώντας σε κάποια συμφέρουσα πρόταση. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και προεργασία για αντικατάσταση, κάτι που ο Μαϊστόροβιτς έχει στο μυαλό του και δουλεύει συνεχώς (μεταξύ των υποψηφίων και ο Κονέ).

ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ

Τα ήξεις αφήξεις του Πατίτο Ροντρίγκες ο οποίος αρχικά μίλησε για δική του εντιμότητα και των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης, τις οποίες μετά μάζεψε καθώς υπήρξε τηλεφώνημα από ανθρώπους της ΑΕΚ προκειμένου να σουλουπώσει τις υπόνοιες που άφησε να αιωρούνται, είναι δεδομένο ότι ενόχλησαν τα ανώτερα διοικητική κλιμάκια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Αργεντινός ψάχτηκε στις αρχές του καλοκαιριού να φύγει από την Ένωση επικαλούμενος πολύ συμφέρουσα οικονομικά πρόταση από ομάδα του Μεξικού, η οποία ωστόσο δεν κατατέθηκε ποτέ. Όταν λοιπόν έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το 2018, επικαλέστηκε κάποιους όρους ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ εκείνου και της ομάδας οι οποίοι, όπως άφησε να εννοηθεί, έχουν αθετηθεί.

Όλη αυτή η αναστάτωση που προκάλεσε στο Κίελτσε προτού ακόμα συζητήσει με ανθρώπους της ομάδας το αίτημά του, έβαλε τους διοικούντες σε σκέψεις καθώς η πλευρά της Ενωσης υποστηρίζει ότι τα μπόνους που ο Πατίτο ζητεί, δεν πρέπει να του αποδοθούν διότι δεν εκπλήρωσε τους ατομικούς στόχους που προβλέπονταν ώστε να τα καρπωθεί.

Εδώ και κάμποσες ημέρες, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έχε ανοίξει εκ νέου τον φάκελο των υπό αξιολόγηση εξτρέμ ώστε να είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο ρήξης της ΠΑΕ με τον Ροντρίγκες και τον ατζέντη του, στην περίπτωση κατά την οποία δε γεφυρωθεί το οικονομικό χάσμα που αιωρείται ότι έχει προκληθεί. Ούτως ή άλλως, η ΑΕΚ δεν πέταξε και τη σκούφια της όταν ο Αργεντινός εξτρέμ επέστρεψε στην Αθήνα δίχως να φέρει πρόταση αγοράς από άλλο σύλλογο, ενώ έχουν την υποψία ότι αν είχε βρεθεί ομάδα για να τον αποκτήσει, ίσως να πατούσε πάνω σε αυτό το περιβόητο συμφωνητικό επιχειρώντας να φύγει ως ελεύθερος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ