loading...
 

Υπάρχει κανείς εκεί έξω για την ΑΕΚ;

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για τους ποδοσφαιριστές που έκαναν το χρέος τους και εύχεται να υπάρχει όντως ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αλλάξει τη μοίρα της.

Μπέλεκ

Υπάρχει κανείς εκεί έξω για την ΑΕΚ;

Σε τέτοια ματς τα οποία κρύβουν παγίδες λόγω ενδεχομένης χαλαρότητας των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στη (θεωρητικά) μεγαλύτερη ομάδας ή της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου (όπως προέκυψε στην Καλαμάτα), όταν πρόκειται για έναν αγώνα νοκ-άουτ και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει, όταν αναφερόμαστε σε μία αυθεντική ροκ-ομάδα της συγκεκριμένης διοργάνωσης _ με πολλές κατακτήσεις του τροπαίου αλλά και αποκλεισμούς που προκάλεσαν σοκ _, τότε ναι, όταν ισχύουν όλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει.

 

Και με σχετικά καλή εμφάνιση ομολογουμένως. Με πίεση σε όλους τους χώρους, με αρκετές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με δοκάρι και κάμποσες ακόμα προσπάθειες που δεν εξελίχθηκαν θετικά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στο τέλος η ομάδα που φλυαρεί είθισται να πληρώνει τις πολλές περιπτώσεις που δεν ήταν όσο αποτελεσματική θα έπρεπε, όμως ευτυχώς για εκείνη, ο Αραμπατζής ήταν και πάλι έτοιμος.

 

Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις όταν οι αντικειμενικές (;) προσεγγίσεις εξυμνούν μόνο τον Μέγκερι και τον Καπίνο και στην εθνική ομάδα καλείται ακόμα ο Χαλκιάς. Λεπτομέρειες… Η πρόκριση επιτεύχθηκε, ως εδώ καλά. Ωστόσο είναι και αυτή μία ασπιρίνη που πλέον δεν αρκεί όταν η κατάσταση του αρρώστου έχει προχωρήσει πολύ και το πρόβλημα χρήζει πλέον επέμβασης και μάλιστα δύσκολης. Ανοιχτής καρδιάς σε δικέφαλο σώμα…

 

Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής κάνουν όσα πρέπει, το ερώτημα είναι πότε επιτέλους θα δικαιωθούν για την επιμονή και προσπάθειά τους ώστε να νιώσουν ακόμα πιο άνετα και να πιστέψουν ότι ο εργασιακός χώρος τους είναι και ο ιδανικός;

 

Να είναι άραγε εκεί έξω;

 

Οι ημέρες περνούν και ο χρόνος στην κλεψύδρα της υπομονής λιγοστεύει επικίνδυνα. Δεν ξέρω τι να πιστέψω, τι είναι αλήθεια και τι ψέματα, όμως ημέρες που είναι, μου φαίνεται ότι θα αρχίσω επικαλούμαι το πνεύμα των Χριστουγέννων και όσα αυτό μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ.

 

Ο Αδαμίδης επιβεβαιώνει ότι οι συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή βρίσκονται σε καλό δρόμο, ότι σύντομα θα έχουμε κάτι ανακοινώσιμο, ότι η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά σε μία ιστορική στιγμή. Όλοι μας έχουμε καταλάβει άλλωστε ότι πλέον διανύει την πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας. Η σωτηρία από τη διάλυση απέχουν ελάχιστα, σαφώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και από ότι το 2004. Όμως…

 

Δεν χρειάζονται ούτε τα δισεκατομμύρια του κόσμου, ούτε οι πανάκριβες μεταγραφές. Στην εποχή της πανευρωπαϊκής κρίσης και όσων φέρνει το Financial Fari Play είναι πολλά τα ποδοσφαιρικά κλαμπ που θα σημάνουν υποχώρηση ή θα απειληθούν με διάλυση αν δεν υπάρξει σύνεση και εφαρμογή σχεδίου το οποίο θα αποφέρει πλέον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων. Η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται με κατάρρευση, οι ομάδες δεν θα μπορούν πλέον να χρωστούν και να πορεύονται με ένα… «του χρόνου βλέπουμε».

 

Ασφαλώς στην περίπτωση της ΑΕΚ κάμποσα εκατ. ευρώ είναι άμεσα απαιτητά προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα «μπαλώματα», ωστόσο οι βασικοί άξονες πρέπει να είναι άλλοι: η νοικοκυροσύνη μετά το κλείσιμο των ανοιγμάτων και η εύρεση λύσης στο θέμα του γηπέδου, ανεξαρτήτως περιοχής και λοιπών «κολλημάτων».

 

Με την ευχή να εξέλθει η πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας από το πρωτοφανές αδιέξοδο και μία καλή είδηση από το δικαστήριο κι όσα δικά της θέλει να πάρει πίσω η ΑΕΚ και παρανόμως της αφαιρέθηκαν!

 

Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ προστέθηκε στα ονόματα των προπονητών που ενδιαφέροuν τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τις εξελίξεις στο Sport24.gr.

ΑΕΚ | ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

"Ο σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει"

Μέχρι να αλλάξει η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, στις ερχόμενες εκλογές, η ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσει με οργάνωση και πλάνο. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ντέμη Νικολαΐδη που διαβάστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

ΕΠΟ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απορρίφθηκαν έξι φάκελοι, μεταξύ αυτών ΠΑΟ-ΑΕΚ

Με ανακοίνωση της ΕΠΟ απορρίφθηκαν οι φάκελοι που προσκόμισαν οι ΠΑΕ Πανιώνιος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα. Δικαίωμα έφεσης μέσα σε 5 ημέρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Οι ανταγωνιστές μας μάς έβαλαν εμπόδια"

Για... τρικλοποδιές ανταγωνιστών του Παναθηναϊκού που κατάφεραν να "φρενάρουν" το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΠΑΟΚ | ΘΕΜΑ

Πήρε... διαζύγιο με το γκολ

Η στατιστική ανάλυση της κάκιστης παρουσίας του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, η σύγκριση με τους Παναθηναικό, ΑΕΚ και Ατρόμητο και η... υπερπροσπάθεια των παικτών του "Δικεφάλου" να πετύχουν τέρμα. Διαβάστε λεπτομέρειες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πρόταση από το Κατάρ

Ενδιαφέρον από ομάδα του Κατάρ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία υπάρχει για τον Γιώργο Δώνη.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Βαγγέλης Αρναούτογλου

Όποια αθλητική πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω! Λατρεύει το διεθνές ποδόσφαιρο, έχει κουσούρι με το ΝΒΑ και ξημερώνεται 60 νύχτες το χρόνο για να παρακολουθήσει αγώνες, πωρώνεται με το στίβο, όμως η μοίρα του επεφύλασσε να ασχοληθεί (και) με το ρεπορτάζ της ομάδας (ΑΕΚ) που υποστηρίζει από παιδί και με το οποίο κάποτε δεν ήθελε να καταπιαστεί για να μην παρασύρεται από το συναίσθημα. Ήταν το καλοκαίρι του 2004 όταν του «επέβαλαν» να το κάνει, ύστερα από δέκα χρόνια δημοσιογραφικής (παράλληλης ή αποκλειστικής) σταδιοδρομίας σε Ελεύθερο Τύπο, Τρίποντο, Alpha, Αθήνα 9,84, Men, Μaxim, Μen's Health, ΑΕΚ Empire (κ.α.). Εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1998 ενώ στην οικογένεια του SPORT24 έκλεισε... πενταετία καθώς έγινε μέλος της το Μάιο του 2005.