OPINIONS

Τρις του Βράνιες και μαρτύρησε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κομβική στιγμή της απόφασης για την μη τιμωρία του Βράνιες, τη συμφωνία ανδρών που μαρτύρησε και την εκτόξευση της απόδοσής του.

Για να εξαχθεί το συμπέρασμα, όταν ένας ποδοσφαιριστής οδηγείται σε τέτοια εκτόξευση απόδοσης, ενώ με τις αποφάσεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, δίνει τη λύση η καταγραφή των γεγονότων. "Βράνιες αγόρι μου, θα παίξεις μπάλα και θα πάρεις αυτά που πρέπει"… Melissanidis speaking!

Το έσκυψε το κεφάλι ο Βράνιες… Πήγε να το σηκώσει ξανά την παραμονή του πρώτου ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στις 24/1, όμως το έχωσε ξανά μέσα στην άμμο. Σαν τη στρουθοκάμηλο. Μετά κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει κάτι πιο δραστικό. Να παίξει ποδόσφαιρο δίχως να δυσανασχετεί. Και κάπου εκεί, ήλθε η εκτόξευση. Η δική του και της ΑΕΚ!

Από τότε που τα διαδοχικά περιστατικά συνέβησαν, ο Βράνιες άλλαξε συμπεριφορά. Συμμορφώθηκε, ηρέμησε και προπάντων, απέδωσε! Τα τρία γκολ απέναντι στην Ξάνθη, είναι μια ακόμα ομολογία μετάνοιας. Πρωτίστως όμως είναι η καταγραφή της πραγματικότητας… Η συνέχιση μιας εκπληκτικής πορείας του ίδιου, με άξονα την ομάδα.

Από το "μπαϊράκι" που πήγε να σηκώσει, επιστροφή στα Σπάτα σαν τη βρεγμένη γάτα, μετά το ραντεβού με τον Μελισσανίδη και εν τέλει η αντίδραση πριν το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο Βράνιες κατάλαβε ότι δεν μπορεί να παίζει με την ΑΕΚ, με τον άνθρωπο που τη διοικεί αλλά και την κοινή λογική από τη στιγμή που οποιαδήποτε κίνηση θα λειτουργούσε εις βάρος του καθώς το κλειστό συμβόλαιο έως το 2019, δεν του επέτρεπε να συνεχίσει την παράλογη δράση η οποία στην καλύτερη για εκείνον περίπτωση, θα τον οδηγούσε στην πλήρη απραξία.

Το ερώτημα που τέθηκε πλέον ενόψει των πολύ κρίσιμων ματς που υπήρχαν μπροστά, ήταν το εξής: Βράνιες είσαι εδώ, απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα; Η σχετική ερώτηση έγινε στον Βόσνιο και από τον Μανόλο Χιμένεθ, σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση, το βαθύ περιεχόμενο της οποίας δεν βγήκε στην επιφάνεια.

Πέραν της γνωστοποίησης (μέσω του ρεπορτάζ του Sport24.gr) ότι ο 28χρονος στόπερ έδωσε εγγυήσεις για απόλυτη συγκέντρωση, ετοιμότητα και συνέπεια, υπάρχει και η δέσμευση Μελισσανίδη ότι στο σωστό χρόνο, θα έλθει και το καλό συμβόλαιο. Γι αυτό παρέμεινε ενεργός σε μία πολύ απαιτητική συνθήκη για την ομάδα. Αλλά και για τον ίδιο τον Βράνιες. Πλέον γνωρίζει ότι μετά από τρία σοβαρά επεισόδια, άπαντες στην ομάδα τρέφουν δυσπιστία προς το πρόσωπό του.

Αποδείχθηκε όμως ότι κάθε συγχωροχάρτι δεν ήταν για το "θεαθήναι", οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν το αν θα έχει μόνιμη ισχύ. Και ο αποκαλούμενος ως "σκύλος" έχει εισέλθει πλέον στη φάση που πρέπει αποδεικνύει πράγματα. Μέσα στα γήπεδα. Με το συμβόλαιο μπροστά… Δικό του είναι και θα το πάρει!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ