OPINIONS

Το πρώτο καρφί του Δέλλα

Το πρώτο καρφί του Δέλλα
Δέλλας INTIME SPORTS

Δύο χρόνια τώρα ο προπονητής της ΑΕΚ δεν μιλούσε για το οτιδήποτε και δεχόταν αναπάντητα όσα τον αφορούσαν. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αντίδρασή του κατά της διοικητικής απόφασης για το "κόψιμο" των 3, η οποία κακώς δημιουργεί θέμα προπονητή.

Τον Δέλλα τον περίμεναν στη γωνία από τότε που ανέλαβε χρέη προπονητή στην ΑΕΚ. Με στοχευμένα πρωτοσέλιδα που τον παρουσίαζαν ως «λίγο» από τον Οκτώβριο του 2014, με (δήθεν) «άρθρα - τομές» για έλλειψη επάρκειας, με πόλεμο εκ των έσω σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλοι τους (μηδενός εξαιρουμένου) στην πορεία ανασκεύασαν και του αναγνώρισαν την εξαιρετική εικόνα της ομάδας στη Β' Εθνική και στο θεσμό του Κυπέλλου. Σήμερα τον κατηγορούν ότι έκανε λάθος επειδή απλά είπε δημόσια τη γνώμη του...

Τι ακριβώς έπραξε ο Δέλλας; Θα σας πω αμέσως! Ύστερα από δύο χρόνια στη μούγκα, δίχως ποτέ να αντιδράσει για την κριτική, τις πισώπλατες μαχαιριές, την συνεχιζόμενη προπονητολογία ή το γεγονός ότι η ΑΕΚ έκανε ραντεβού με άλλους τεχνικούς δίχως εκείνος να το ξέρει, τόλμησε να υπερασπιστεί αυτό που ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει στην ομάδα: Το ιδανικό κλίμα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Αυτό που διαλύθηκε δίχως εκείνος να ερωτηθεί για το πως θα έπρεπε να χειριστεί η ΑΕΚ την ιστορία των τριών "παραστρατημένων". Που για να λέμε και όλη την αλήθεια, δεν ήταν οι μόνοι. Απλώς ο Ρόβας, ο Ντούνης και ο Πεταυράκης συνιστούν αδύναμους κρίκους άρα και εύκολα θύματα.

Η διαφωνία του Δέλλα συνιστά υγεία και δικαιώνει όλους όσοι λένε ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει παιδιά και αποπαίδια. Το τόλμημά του είναι η υγιής και απαιτητή αντίδραση ενός προπονητή που αντιμετωπίζει όλους ως ίσους. Μην το έχετε για αφελή... Προφανώς και εκείνος γνωρίζει ότι δεν προκύπτει κάποιος κίνδυνος που δεν θα τους έχει μαζί του, η ομάδα έχει ήδη προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα. Έκανε αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του, το ίδιο δηλαδή που όλοι θα απαιτούσαν από εκείνον αν στη θέση των προαναφερθέντων ήταν (υποθετικά πάντα μιλώντας) ο Μάνταλος, ο Αραβίδης και ο Πλατέλλας.

Θέμα προπονητή;

Αν στην ΑΕΚ του 2015 το να λέει ο τεχνικός της ομάδας (και όχι όποιος κι όποιος, αλλά ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και σπουδαία πορεία στο χώρο) δημόσια τη γνώμη του η οποία εκφράζει αντίθεση σε διοικητική απόφαση, συνιστά επαρκή λόγο για να σηκωθεί θέμα αντικατάστασής του, τότε ας καταργηθεί και ο θεσμός του προπονητή! Τι να τον κάνεις αν δεν έχει άποψη για τα αποδυτήρια ή αν δεν τολμάει να υπερασπιστεί αυτό που εκείνος έχει καθιερώσει μέσα σε αυτά;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Δέλλας είχε μέτριο ως κακό υλικό στη Γ' Εθνική αλλά την αποστολή την έφερε εις πέρας. Είχε σημαντικά καλύτερο στη Β' και παρουσίασε (εξαιρουμένων των πλέι οφ, που εδώ όμως είναι και θέμα μυαλού και συγκέντρωσης των παικτών) ομάδα που στους περισσότερους άρεσε. Για να διεκδικήσει πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα, θα χρειαστεί πολλούς (προσέξτε πολλούς) ακόμα πιο ποιοτικούς και από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Εκ του αντιθέτου, η ομάδα χάνει παίκτες... Μετά τον Μάνταλο, μήνες και... ζαμάνια θα κάνουμε μέχρι να ξαναδούμε και τον Μπακάκη.

Αν ο προπονητής έχει στο μυαλό του να προφυλάξει επιβαρημένους ποδοσφαιριστές ενόψει της νέας σεζόν, τότε ναι ο Ρόβας, ο Πεταυράκης και ο Ντούνης του είναι απαραίτητοι διότι υπάρχουν ακόμα πέντε ματς μπροστά και η γκαντεμιά δεν είναι σκόνη να την τινάξεις από πάνω σου με ένα φύσημα. Είναι πάντα εκεί, παραμονεύει και όταν θα σε βρει μπόσικο θα σου τη φέρει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΕΚ θα πάει σε καλοκαιρινή προετοιμασία δίχως τους δύο ποδοσφαιριστές που έστειλε στην εθνική ομάδα μέσα από την πορεία στη Β' κατηγορία και αυτό που θα έπρεπε να τη νοιάζει περισσότερο είναι το πως θα τους αντικαταστήσει. Και όχι ασφαλώς το αν ο Δέλλας δικαιούται να έχει άποψη μετά από δύο χρόνια στη διάρκεια των οποίων (και συγχωρέστε με γι αυτό) έφαγε τα σκατά στις μικρές κατηγορίες.

ΥΓ. Έχει άλλα πιο σοβαρά θέματα να λύσει η ΑΕΚ, όπως αυτά των αποθεραπειών και της κατ΄ εξακολούθηση αργοπορημένης επιστροφής παικτών της στην ενεργό δράση. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τα δελτία με τις εκτιμήσεις σε συνάρτηση με την επανένταξή τους στην ομάδα. Θα καταλάβει πολλά... Ή μήπως αυτή η ιστορία δεν δυσχεραίνει το έργο ενός προπονητή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ