OPINIONS

Το καλό μαντάτο

Το καλό μαντάτο
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου κρατά το καλό μαντάτο από τη νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια, κι αποφεύγει τη μουρμούρα και την γκρίνια.

Η ΑΕΚ είχε προβλήματα. Υπέπεσε σε λάθη, αλλά είχε και καλές στιγμές. Έφυγε με τη νίκη από τη Βέροια και αυτό τη βοηθά να παραμείνει ενεργή και ζωντανή. Απέφυγε τη μουρμούρα, το ανάθεμα, τη γκρίνια και το -8. Ζει και συνεχίζει…

Άλλη συζήτηση (γιατί αυτή πρέπει να είναι η λογική κάθε σχολίου) θα κάναμε τώρα αν το αριστερό πόδι του Μπαρμπόζα είχε στείλει τη μπάλα στα περιστέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα… Ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν αποκτάται μέσα από προσπάθεια και κατ’ αυτόν τον τρόπο, δίνει μία επιπλέον στροφή στο διακόπτη. Ναι, το 1-1 θα μας έβαζε σε άλλη λογική. Το 2-1 κρατάει την ΑΕΚ όρθια, της δίνει ανάσα, τη διατηρεί στη ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι ένας μαραθώνιος. Το να νικάς με ανατροπή όταν αδικείς τον εαυτό σου μέσα από μία σειρά λαθών (άφησε τη φάση ο Νάνος, μαρκαρίσματα δεν υπήρξαν μέχρι η μπάλα να φτάσει στην περιοχή του Μπαρόχα, ο οποίος έκανε λάθος εκτίμηση και δέχθηκε φθηνό γκολ) είναι καλό μαντάτο. Δεν σε κρατάει απλώς όρθιο βαθμολογικά, σε βοηθά να πιστέψεις στον εαυτό σου. Να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπέρτερος και ότι οφείλεις πρώτος από όλους, να το πιστέψεις εσύ ο ίδιος.

Είναι στιγμές που αυτή η ομάδα αδικεί την ίδια τη δυναμική της. Ξέχωρα από τα πεταμένα λεφτά για να υπάρχει ως φορ ο Κρισάντους ο οποίος όταν παίρνει κεφαλιά σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να σκοράρει σε τέρμα του ράγκμπι, ή για τη σπατάλη των 200.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να υπάρχει ο Άρθο ως αντί-Σαρρής, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές επιπέδου σε αυτήν την ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φάνηκε αυτό σήμερα. Ο Μπουονανότε σκοράρει με το δεξί ξανά και πετυχαίνει τέρμα που θα ζήλευε και το αριστερό πόδι του, δηλαδή το καλό του. Ο Μπαρμπόζα δίνει τη νίκη με εκτέλεση φάουλ από αυτές που οι περισσότεροι φανταζόμασταν ότι θα δούμε την ημέρα εκείνη που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Γκολάρα και βαθμοί. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Η απόδραση της ΑΕΚ από τη Βέροια δεν συνιστά σπουδαίο επίτευγμα. Εδώ που είχαμε φτάσει όμως και με τον τρόπο που επιτεύχθηκε συνιστά μία, προσωρινή έστω, λύτρωση. Θα νιώσουν όλοι καλύτερα, τόσο οι εκτός ομάδας που θα ψάξουν πλέον λόγους για να στηρίξουν με περισσότερη υπομονή, πρωτίστως όμως οι εντός αυτής. Και αυτοί είναι που πρέπει να πιστέψουν χωρίς αναστολές. Στις δυνάμεις τους, στις ικανότητές τους, στους εαυτούς τους, ο ένας στον άλλον.

Έχει μπροστά της ζόρικα ματς η Ένωση. Είναι σημαντικό το να πάει σε αυτά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, δίχως μουρμούρα και εξαναγκασμό. Ξεκινώντας από το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Τρεις βαθμοί στο δισάκι και ακολούθως ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Ανέφικτο είναι μόνο αυτό που φοβάσαι. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να φοβάται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ