OPINIONS

Τι συμβαίνει με τον Τρίστασον;

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανοίγει το φάκελο του Άρνορ Τρίστασον και βρίσκει μέσα τους λόγους για τους οποίους αγωνίζεται ελάχιστα. Τι πρέπει να διορθώσει, γιατί δεν του δίνει προτεραιότητα αντί άλλων ο Χιμένεθ, πως σκοπεύει να τον αξιοποιήσει ο Ισπανός.

Άλλα βλέπουν τα μάτια του ρεπόρτερ, άλλα του οπαδού και άλλα διαπιστώνουν, κοιτάζοντας σε μεγαλύτερο βάθος, αυτά του προπονητή. Του ανθρώπου που ζει καθημερινά τον κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Άρνορν Τρίστασον, έφτασε άθελά του στο σημείο να γίνει η σημαία των αντιρρήσεων κατά του Χιμένεθ. Στην ΑΕΚ της μόνιμης υπερβολής, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Ισλανδός ήταν ένας από αυτούς που επειδή δεν έπαιξαν, ήλθε η «καταστροφή» από την ΤΣΣΚΑ!

Σήμερα, ακόμα και μετά τα διαδοχικά άλματα στην Ευρώπη (πρόκριση επί της Μπριζ με εμφατικές εμφανίσεις και διπλό στην Κροατία επί της Ριέκα) και την πρωτιά στο πρωτάθλημα, υπάρχουν διάφοροι που πριν γίνουν τα ματς, κατηγορούν τον προπονητή για εμμονή κατά του Ισλανδού! Λες και είναι ανόητος ο Χιμένεθ, να έχει αδρανοποιήσει έναν παίκτη που (για εκείνους οι οποίοι ουσιαστικά δεν τον ξέρουν καν) θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Είπαμε, έχει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ο Μανόλο, αλλά δεν θα πάει και κόντρα στο συμφέρον του. Και επίσης, ουδέποτε υπήρξε εμπαθής και άδικος με παίκτες.

Η άποψή μου είναι ότι ο Τρίστασον είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Διαθέτει ταχύτητα και καλά αγγίγματα στη μπάλα. Επίσης δυνατό σουτ, ικανότητα στα στημένα και άρτια τεχνική κατάρτιση. Ωστόσο για τον προπονητή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχει άλλα στοιχεία. Εκείνα που ο ίδιος ήθελε να δει στον εξτρέμ που θα του έφερνε ο Μαϊστόροβιτς, αλλά αντιθέτως διαπιστώνει: Περιορισμένη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, έλλειψη σκληράδας και δύναμης, δυσκολία στο να παίζει πάνω στη γραμμή με ανάποδο πόδι. Είναι ακραίος με δεξί πόδι, ο οποίος παίζει αριστερά και συγκλίνει προς τον άξονα. Τέτοιους παίκτες έχει.

Σκέφτεται λοιπόν ο Χιμένεθ… Από τη στιγμή που δεν μου έφεραν τον εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά που περίμενα (δηλαδή με ικανότητα στον ασβέστη, σέντρα με το αριστερό παίζοντας στην αριστερή πλευρά και ντρίμπλα ικανή να διαρρήξει άμυνες και να δημιουργήσει υπεραριθμία μέσα από το ένας εναντίον ενός ), τότε θα προτιμήσω να εμπιστευθώ άλλους «κατά συνθήκη ακραίους».

Έτσι χρησιμοποιεί παίκτες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, συνολικά περισσότερες αρετές και ικανότητα στο γκολ, όπως ο Μάνταλος, ο Κλωναρίδης ακόμα και ο Πατίτο όταν είναι διαθέσιμος. Μέχρι και ο Μπακασέτας επειδή σουτάρει. Εν μέρει ακούγεται λογικό… Όμως θα είναι λάθος του αν δεν βρει τρόπο να αξιοποιηθούν και τα όποια καλά στοιχεία του Τρίστασον.

ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΛΑΝΔΟΣ

Τούτο δεν συνεπάγεται ότι ο Τρίστασον είναι ένα καμένο χαρτί για την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ εκτιμά τον χαρακτήρα του αλλά και τη δουλειά του που «ρίχνει» καθημερινά προκειμένου να γίνει ατομικά και τακτικά πιο συμβατός με αυτό που ο προπονητής θέλει ώστε να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Σίγουρα, μια μικρή απογοήτευση την αισθάνεται, όμως την κρατά μέσα του και προσπαθεί να γυρίσει το παιχνίδι.

Ο Ισλανδός ήταν βασικός στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στην εφετινή Σούπερ Λίγκα, αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ηταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο η Ένωση πέτυχε το πρώτο τέρμα της στο πρωτάθλημα με σκόρερ τον Ούγκο Αλμέιδα. Αυτό συνέβη στις 20 Αυγούστου. Η επόμενη φορά ήταν η 27 Αυγούστου και τα οκτώ λεπτά που πήρε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, ως αλλαγή στα τελειώματα του αγώνα. Έκτοτε αγνοείται…

Η λογική λέει ότι θα πάρει αύριο συμμετοχή στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί από τον προπονητή ο τρόπος με τον οποίο θα καρπωθεί η ομάδα ότι καλό μπορεί να της προσφέρει ο Ισλανδός. Σε μια σεζόν με τρεις διοργανώσεις και με διαδοχικές ατυχίες έως σήμερα με τραυματισμούς, όλοι όσοι έχουν κάτι καλό να δώσουν, είναι απαραίτητοι.

Κλείνω με αυτό: Ο προπονητής αναγνωρίζεται ως πολλαπλά ικανός όταν επιτυγχάνει να κερδίζει από κάθε παίκτη έστω το ένα καλό στοιχείο που έχει να προσφέρει. Και επειδή ο Χιμένεθ αναγνωρίζει ότι ο Τρίστασον έχει πράγματα να δώσει, με τον τρόπο του θα τον χωρέσει στην εξίσωση. Προς το παρόν προτεραιότητα δίδεται στο να βγει η ομάδα από το δύσκολο πρόγραμμα του μήνα, δίχως απώλειες και με επιτυχίες που θα ενισχύσουν την πίστη για την επίτευξη στόχων. Και ο κάθε παίκτης οφείλει να περιμένει τη σειρά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ