OPINIONS

Τι κακό έχει ένα όπλο;

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους υποκριτές, οι οποίοι προκειμένου να δουν ένα πρωτάθλημα, μπορούν να δικαιολογήσουν εισβολή με όπλο σε εμφανή θέση.

Τον καταλαβαίνω τον Ιβάν Σαββίδη. Τις στιγμές εκείνες που ο Κομίνης ακύρωνε το γκολ ( το οποίο μετά είπε ότι κατακύρωσε, άλλος κι αυτός…), είδε ότι ο Λαμπρόπουλος που ήταν κοντά στο βοηθό πέταξε από τα χέρια του λεπίδες όπως ο Λόγκαν! Σκιάχτηκε επίσης στην ιδέα ότι ο Μπακάκης, όσο νυχτώνει βγάζει δόντια και μεταμορφώνεται σε βρικόλακα, με εθισμό στους λαιμούς βοηθών.

Σάμπως δεν έχει δίκιο ο Γιώργος ο Σαββίδης; Όχι ο Κύπριος που πήρε το πρωτάθλημα στην Τούμπα, στον υιό του Ιβάν αναφέρομαι, ο οποίος φοβήθηκε για την υγεία του πατέρα του. Με τόσους μεταλλαγμένους παίκτες της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, είναι να μην φοβάσαι; Ο Μπάρκας όταν θυμώνει, αφήστε τα, εμφανίζει δίμετρο σπαθί και κόβει πόδια από τη ρίζα, όπως η Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill. Δεν είναι να κάνεις πλάκα με αυτούς. Πρέπει να έχεις όπλο...

Πάει και αυτός ο Βασιλειάδης και το διακόπτει... Γιατί όμως; Από τη μία χούντα, περάσαμε στην άλλη. Έτσι δεν μάθαμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Με δικαστικές αποφάσεις εκτός λογικής στη 1 το βράδυ και δια της βίας επιβολή στους αγωνιστικούς χώρους με διαιτητές - κομπάρσους. Τι να σου κάνει και ο Κομίνης; Παρά πέντε καταλογίζει το ξεκάθαρο οφσάιντ. Παρά τέσσερα, βλέπει ένα κουμπούρι να τρέχει στο γήπεδο. Ανθρώπινα είναι αυτά. Δεν είναι σούπερ ήρωας ο διαιτητής... Πίστεψε ότι εισέβαλε στο γήπεδο ο καλός σερίφης και ένιωσε ανακούφιση. Άλλωστε οι παίκτες της ΑΕΚ δεν αστειεύονταν!

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με αυτή, ο Κομίνης ενήργησε ψύχραιμα. Το όπλο δεν ήταν σε προφανή θέση για πυροβολισμό, οπότε δεν επηρέαζε τη φάση. Συντάχθηκε με το ορθό και το δίκαιο ο διαιτητής. Αλίμονο! Ένα όπλο μπήκε στο γήπεδο, όχι δα κι ένα θανατηφόρο ρολό ταμειακής. Αντιλήφθηκε την ομαλότητα της κατάστασης. Πού να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα; Ούτε με σφαίρες! Γκολ ήταν λοιπόν...

Εμφανίζεται ρε παιδί μου και αυτός ο Κονέ και το κάνει λύσσα ο άτιμος! Παρόλο που ο Γιώργος Σαββίδης (όχι ο Κύπριος) είπε ότι Sts Suneidiseis olwn twn Ellinwn filathlwn Emeis kerdisame kai Emeis eimaste oi Prwtathlites, ο Παναγιώτης είχε αντίθετη άποψη! Πόσο λάθος να λέει ότι τα ματς πρέπει να κρίνονται στο χορτάρι... Κανονικά έπρεπε να πει ότι «τα ματς επιβάλλεται να κρίνονται στο χορτάρι, αυτό ήθελε και ο Ιβάν, γι αυτό έτρεξε στο γήπεδο με το όπλο». Όλα στο φως!

Και μετά έχεις και τον ενοχλημένο ΑΕΚτζή, να σου λέει ότι ο Μελισσανίδης άφησε την ομάδα απροστάτευτη. Κανονικά, την ώρα του συμβάντος, θα έπρεπε να εμφανιστεί με ελικόπτερο πάνω από την Τούμπα και να προσγειωθεί με αλεξίπτωτο για να παραστήσει τον G.I. Joe.

* Συγχωρέστε μου ότι δεν γράφω για ποδόσφαιρο. Ήταν μια πολύ ωραία ταινία η χθεσινή. Άλλωστε πόσο κακό μπορεί να κρύβει ένα αθώο όπλο μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ