OPINIONS

Θα το δώσει, λένε, στον Ιβάν

Θα το δώσει, λένε, στον Ιβάν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με τις φήμες των τελευταίων ημερών για την κούπα που πρέπει να πάρει ο Σαββίδης με τη συναίνεση του Μελισσανίδη και την ανάγκη για έναν τελικό αμιγώς ποδοσφαιρικό και τίποτε άλλο.

Είναι μια κατάσταση η οποία ομολογουμένως αποδίδεται στα σημεία των καιρών. Και δυστυχώς, φουντώνοντας αυτό το ούτως ή άλλως υπαρκτό κλίμα συνωμοσιολογίας (άλλοτε ορθά και άλλοτε όχι) στο εγχώριο ποδόσφαιρο, η κάθε φήμη που τόσο εύκολα σπέρνεται και διαχέεται από στόμα σε στόμα, διαβρώνει ακόμα και τους ομοϊδεάτες οπαδούς!

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι ομολογουμένως τρελό. Έως και άρρωστο. Φίλοι της ΑΕΚ έχουν μέσα τους τη βεβαιότητα ότι η ομάδα τους θα καθίσει να χάσει στον τελικό του Σαββάτου από τον ΠΑΟΚ επειδή " πρέπει και ο Ιβάν Σαββίδης να πάρει κάτι". Μάλιστα το "συμφωνημένο" της υπόθεσης, το εκφράζουν, δημόσια στα Social Media απολαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη πολλών ακόμα. Αληθινά στενάχωρο...

Αυτό λοιπόν το σκεπτικό, αυτή η δηλητηρίαση του μυαλού και η παραδοχή ότι ακόμα και ένας τελικός μπορεί να είναι στημένος για την ισχυροποίηση μιας φιλίας που έχει ως απώτερο σκοπό τη μοιρασιά τίτλων στα χρόνια που έρχονται, έχουν συμπράξει για να εξαχθεί το εξής συμπέρασμα: Αν η ΑΕΚ ηττηθεί στον τελικό, θα το έχει δώσει το ματς. Αν πάλι γίνει κάτι "κουφό" και νικήσει, αρχικώς η συνωμοσιολογία θα κοπάσει και μετά θα πάμε στο παρακάτω: "Συνέβη για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα".

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΛΑΤΕ...

... διαβάζοντας τα προαναφερθέντα. Κι όμως, είναι μια πέρα για πέρα υπαρκτή πεποίθηση από πλήθος κόσμου (εντός κι εκτός ΑΕΚ για να το γενικεύσουμε), όχι απαραίτητα μόνο από εκείνους που το εκφράζουν - μοιράζονται και δημόσια. Επί προσωπικού μιλώντας, έχω φίλους και γνωστούς οι οποίοι μου υπέβαλαν (με πανομοιότυπο τρόπο) το ίδιο ερώτημα: " Λες να το δώσει ο Τίγρης στον Ιβάν; Δεν πρέπει να πάρει και αυτός ένα τρόπαιο;".

Ακόμα κι αν βάλω τη σκέψη μου να αναλύσει αυτή τη σατανική σχέση θεωρώντας ότι μπορεί να στηριχθεί, αδυνατώ να μηχανευτώ το πως ο Μελισσανίδης θα καταστρώσει το σχέδιο αυτό. Με έναν "μιλημένο" διαιτητή για τον οποίο θα γνωρίζει και ο ίδιος ότι θα παίξει τον ΠΑΟΚ όσο χρειάζεται για να νικήσει;

Με παίκτες που θα έχουν μπει στο κόλπο; Λέγοντας δηλαδή στον Τσιγκρίνσι, στον Βράνιες, στον Αραούχο, στον Γκάλο, στον Σιμόες, στον Γιόχανσον ότι πρέπει να κάτσουν να χάσουν; Ή μήπως να επιστρέψουμε στην παλαιολιθική προσέγγιση σύμφωνα με την οποία " αυτά τα παιχνίδια στήνονται με τους Έλληνες".

Στο ποδόσφαιρο μπορείς να είσαι φίλος μέχρι ένα σημείο. Υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές. Και ένας τίτλος που περιμένει. Δεν χαρίζονται τα τρόπαια επειδή ο ένας είναι large και άλλος πρέπει επιτέλους να πάρει κάτι. Πίσω από την κουρτίνα αυτής της ακατάσχετης ίντριγκας, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εξωδιοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης πρέπει να δώσουν ως αντίπαλοι το ερχόμενο Σάββατο έναν τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Και ασχέτως με το ενωτικό κλίμα το οποίο ο πρωτότοκος υιός Σαββίδης (ο Γιώργος) προώθησε μέσω του διαδικτυακού μηνύματός του (στο Instagram) και σύμφωνα με το οποίο "δύο Πόντιοι θα σας δείξουν τι σημαίνει καθαρό και δίκαιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το τρόπαιο ας σηκώσει η ισχυρότερη ομάδα", η εξέλιξη του αγώνα σε συνδυασμό με τις διαιτητικές αποφάσεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα των δύο πλευρών μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ