OPINIONS

"Τέλος, φτιάχνουμε άλλη ΑΕΚ"

"Τέλος, φτιάχνουμε άλλη ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις δύο καθοριστικές στιγμές που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής (και) για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ποιες ήταν και πώς τον οδήγησαν στην οριστική απόφαση για τη δημιουργία ενός ρόστερ ριζικά αλλαγμένου από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι ριζικές αλλαγές που ξεκίνησαν στο ρόστερ της ΑΕΚ κρύβουν από πίσω τους δύο στιγμές οργής του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η μία κατεγράφη μετά τον αγώνα της ομάδας στην Κέρκυρα. Η εικόνα των Κιτρινόμαυρων μετά την ισοφάριση της Κασσιόπης και η αδυναμία τους να αντιδράσουν στα εναπομείναντα 20+ λεπτά του αγώνα, ήταν η προτελευταία σταγόνα. Ακόμα μία και το ποτήρι θα ξεχείλιζε.

Την επομένη εκείνου του ματς, ο Μελισσανίδης συνέφαγε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ζητώντας του έντονη δραστηριοποίηση και αλλαγή στην αναζήτηση του προφίλ των παικτών που στο εξής η ΑΕΚ θα προσέγγιζε: "Χρειαζόμαστε παίκτες με ταλέντο που να διψούν για μπάλα, που θα γουστάρουν να έρθουν εδώ, όχι άλλους άνω των 26-27 ετών".

Η καθοριστική σταγόνα έσταξε τη στιγμή της ισοφάρισης του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ κι ενώ είχε προηγηθεί η έκρηξη του Μελισσανίδη όταν ο Αραβίδης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 9 λεπτό. "Τέλος, θα φτιάξουμε άλλη ΑΕΚ. Με παίκτες που να ξέρουν να κερδίζουν. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν" ήταν το μήνυμα στον Μαϊστόροβιτς (νωρίτερα κάτι παρεμφερές τον άκουσαν να φωνάζει στα επίσημα του ΟΑΚΑ, σαφώς πιο οργισμένα).Το οποίο ακολουθήθηκε από μία πολύ καθοριστική επισήμανση:

"Ντάνιελ, να πάρουμε όσους πρέπει"

Ο Μαϊστόροβιτς (αποδεικνύεται ότι) είχε προετοιμαστεί αρκετά ώστε να είναι έτοιμος και για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΑΕΚ σε μπόλικες προσθήκες Γενάρη μήνα, κάτι που συνήθως αποφεύγεται από τις ομάδες. Όταν μάλιστα άκουσε τον Μελισσανίδη να του υπογραμμίζει ότι για τις περιπτώσεις που ο Σουηδός τις πιστεύει πολύ, θα προσφέρονται ισόποσες ή και καλύτερες αποδοχές από τα υπάρχοντα υψηλά συμβόλαια της ομάδας (μεγαλύτερο όλων είναι αυτό του Αλμέιδα των 380.000 ευρώ), ο "Χίτμαν" όπλισε.

Ο Μελισσανίδης, έχοντας ασφαλώς λάβει και τα μηνύματα της έντονης απογοήτευσης και δημοσίως εκπεφρασμένης οργής των φίλων της ΑΕΚ για την υπομονή που έδειξαν στο "ερχόμαστε" δίχως ακόμα να αντικρίσουν μια ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό, αποφάσισε δραστικές αλλαγές στο έμψυχο υλικό. Ήδη η Ένωση έχει ήδη αποκτήσει ή κλείσει πέντε ποδοσφαιριστές (Αϊνταρέβιτς, Βράνιες, Μελικιώτης, Τσιντώτας, Γιακουμάκης) και παζαρεύει ακόμα τρεις (Ντίας, Μπαχούι, Μπράβο) με σκοπό να αποκτήσει τουλάχιστον τους δύο.

Ασχέτως με το πόσοι και ποιοι θα ενταχθούν από τώρα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και αντιστοίχως το καλοκαίρι, λογικά η Ένωση στα τέλη του Γενάρη θα βρίσκεται στους +7 με +8 ποδοσφαιριστές. Εξυπακούεται ότι κάμποσες θα είναι οι καλοκαιρινές προσθήκες και αντιστοίχως μεγάλος ο αριθμός των παικτών που θα αποχωρήσουν. Θα συζητάμε για μια ριζικά διαφοροποιημένη ΑΕΚ.

Ακόμα και σε θέσεις που δείχνει γεμάτη

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Μαϊστόροβιτς ενεργεί, έχοντας προφανώς και τη σύμφωνη γνώμη του Μελισσανίδη, αναιρεί αυτά που μέχρι τώρα ίσχυαν. Η ΑΕΚ έχοντας τους Μπάρκα και Ανέστη θα μπορούσε να αισθάνεται άνετα, από τη στιγμή όμως που παρουσιάστηκε η περίπτωση Τσιντώτα, έσπευσε να τον κάνει δικό της. Για να έχει στο εξής τρεις και όχι δύο ανερχόμενους Έλληνες γκολκίπερς.

Επίσης, στη μεσαία γραμμή, μετά την απόκτηση του Αϊνταρέβιτς αλλά και την αγωνιστική ενεργοποίηση του νεαρού Γαλανόπουλου ο οποίος δείχνει έτοιμος να παίξει και να προσφέρει, δεν προβλεπόταν κίνηση για άλλον μέσο. Κι όμως, η ΑΕΚ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της και τον Μπράβο. Σύμφωνα με το φρέσκο σκεπτικό, "όταν θα προκύπτουν περιπτώσεις καλών παικτών, δεν τις αφήνουμε να πηγαίνουν χαμένες". Άλλωστε ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει στην Ένωση ότι ο Σιμόες θα αποφύγει το χειρουργείο στον αχίλλειο τένοντα.

Όλα όσα συμβαίνουν με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, καταμαρτυρούν αυτά για τα οποία διαβάζετε τους τελευταίους δύο μήνες στο Sport24.gr. Η ΑΕΚ αλλάζει και κινείται πολύ πιο δραστήρια πλέον. Ο Μαϊστόροβιτς απολαμβάνει (στην πράξη, όχι στα λόγια) τις αρμοδιότητες που κάθε Τ.Δ. θα έπρεπε να έχει και το νέο μοντέλο οδηγεί σε μια νέα ομάδα. Προφανώς και έχουμε πολλά ακόμα να δούμε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ