OPINIONS

Σωστή ανάγνωση θέλει η ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα μηνύματα που πρέπει να λάβει η ΑΕΚ ώστε να γίνει καλύτερη την επόμενη σεζόν και εκφράζει μερικές απορίες προς τον επίσημο Ολυμπιακό για στελέχη τα οποία τον εκφράζουν (;) συνολικά ως οργανισμό, δημόσια.

Τελικός ξανά για την ΑΕΚ. Τελικός ξανά και για τον Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Όχι όμως και τελικός λάθος συμπερασμάτων και βλαπτικών αναγνώσεων για την ίδια την ομάδα. Ό, τι κι αν συμβεί το μεθεπόμενο Σάββατο, ο κιτρινόμαυρος οργανισμός πρέπει να το αφήσει στο παρελθόν, δίχως να επηρεάσει τον όποιο προγραμματισμό ήδη υπάρχει.

Κοινώς, μια ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου να μην επιβάλει στην καμπούρα της ομάδας τα περυσινά λάθη, κουκουλώνοντας τις αδυναμίες και κρύβοντας τις ατέλειες και ανορθογραφίες κάτω από το χαλί του «δε βαριέσαι, καλός είμαι κι έτσι». Όχι δεν είσαι ακόμα, χρειάζεσαι αρκετά και διάφορα.

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν από τώρα στην Ένωση. Αν επιθυμούν να γίνει κανονικός πρωταθλητισμός, τότε θα πρέπει και να συνειδητοποιήσουν ότι φέτος δεν κατάφεραν, κυρίως λόγω των δικών τους λαθών, έστω να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από το χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας 10ετίας που χθες έστειλε ένα μήνυμα. Ό, τι στα στραβά του παραμένει ανταγωνιστικός. Και είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί. Έδειξαν να το αντιλαμβάνονται τον Ιανουάριο με προσθήκες που έδωσαν λύσεις. Πρέπει να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά για την ενίσχυση της ομάδας.

Η πρόκριση είναι γλυκιά, ίσως φέρει ακόμα ένα Κύπελλο, ενδεχομένως να απογειώσει τη χαρά του κόσμου. Όμως η ΑΕΚ της σεζόν 2017-18 οφείλει να είναι δομημένη για καλύτερα πράγματα. Κοινώς να έχει περισσότερους παίκτες επιπέδου Αραούχο, έστω κι αν δεν καταφέρει να κρατήσει τον Αργεντινό. Πρέπει να βρει τουλάχιστον 3-4 τέτοιου επιπέδου και γύρω τους να χτίσει την ομάδα που θα χτυπήσει τον τίτλο. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Ως συμπέρασμα του πόσο μπορεί να αλλάξει μια ομάδα ένας και μόνο παίκτης τέτοιου επιπέδου. Το βλέπουμε πλέον σε κάθε ματς.

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δύο λόγια για τον Ισπανό διότι πολλά ακούω και διαβάζω, κατά τη γνώμη μου εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, έως κι εντελώς άκυρα. Ο προπονητής επέλεξε να πάει το ματς σβηστά για το 0-0 κι αν ο Μάνταλος δεν έκανε τη γκάφα να τους δώσει μισό γκολ, σήμερα ουδείς θα σκεφτόταν αρνητικά για τον Χιμένεθ.

Επίσης σε τόσο μεγάλα και απαιτητικά ματς παίζει και ο αντίπαλος, ανεξαρτήτου έδρας και κόσμου. Επίσης μια πρόκριση μετριέται, κρίνεται και κατακτάται σε δύο ματς, όχι σε ένα. Επίσης αν κάποιων τα πόδια «λύγισαν» στο τέλος ενώ θα έπρεπε να «τρώνε» τη μπάλα, είναι θέμα νοοτροπίας. Και ομολογουμένως η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Και περισσότερες προσωπικότητες μέσα στο γήπεδο.

Ας μη γινόμαστε όμως άδικοι. Ο Χιμένεθ πρέπει να μείνει και να «χτίσει» τη δική του ΑΕΚ σε κλίμα ασφάλειας και κανονικότητας. Τώρα, αν είναι να επιλέξει ο Μελισσανίδης κάποιον πολύ καλύτερό του, ας το κάνει. Έχω ξαναγράψει ότι ο εχθρός του κάθε ικανού προπονητή, είναι ο ικανότερος. Αλλά μη σβήνετε μερικοί μονοκονδυλιά όσα έχει κάνει από το Γενάρη με το χάος που παρέλαβε και το οποίο μετέτρεψε σε ομάδα που νικά.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε τις καταγγελίες του μετά το ματς (να δούμε βέβαια κι αν θα τις προχωρήσει παραπέρα στοιχειοθετώντας τις, διότι ούτε το 1/10 από αυτά που ισχυρίζεται έχουν συμβεί) μιλώντας για βία και χούλιγκανς. Σεβαστή η άποψή του αν και αναπόδεικτη. Ο ίδιος όμως, ως οργανισμός, κάνει άραγε την αυτοκριτική του για τη δράση δικών του ανθρώπων και το αν έχουν συμπεριφορές που στιγματίζουν (για να μην πω ντροπιάζουν) τον ίδιο το σύλλογο;

Η αναφορά δεν γίνεται τόσο για τον Σάββα Θεοδωρίδη κι ας χάνει το όποιο δίκαιο μπορεί κάποιες φορές και να έχει. Γενικώς ζει στη δική του ποδοσφαιρική σφαίρα, έχει τη δική του κοσμοθεωρία, αλλά τουλάχιστον δεν πιάνεται επ’ αυτοφώρω να κάνει απειλητικές κινήσεις, ούτε υβρίζει χυδαία.

Στα μάτια του «έξω-Ολυμπιακού» κόσμου, είναι απλώς ένας μεγαλωμένος στα γήπεδα ηλικιωμένος άνδρας, παθιασμένος με την ομάδα του, ο οποίος θα πει και δύο-τρεις κουβέντες παραπάνω με τις οποίες πλέον πολλοί περνάνε καλά! Κοινώς τους προκαλεί ευθυμία (έως και χαμόγελα ικανοποίησης) παρά τους εκνευρίζει.

Αν όμως ο ΟΣΦΠ εκφράζεται από όσα ο διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας Κώστας Καραπαππάς είπε για το μέγεθος της Λούτσας ή του Κρανιδίου, τότε ας κοιτάξει απλώς λίγο το ίδιο το δικό του παρελθόν εντοπίζοντας τους ανθρώπους που κατείχαν το αντίστοιχο πόστο, πως συμπεριφέρονταν, μιλούσαν, αν ήξεραν να χάνουν και να αναγνωρίζουν. Αν σήμερα θα έκαναν την ίδια χρήση στα Social Media.

Ας εξετάσουν επίσης αν όλες αυτές οι συμπεριφορές του (υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και videos από διάφορα ματς) καταγράφονται ως υπέρμαχες του «ευ αγωνίζεσθαι» που ο Ολυμπιακός φωνάζει ότι υπερασπίζεται. Ας εξετάσει τα μηνύματα που περνάει σε νεαρούς οπαδούς. Ας εξετάσει αν υπάρχει έστω ένας στον κόσμο που να δρα αντιστοίχως κατέχοντας το συγκεκριμένο πόστο. Έστω ένας... Αυτά ως τροφή για σκέψη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το κάρμα του Μανόλο
Έξαλλος με Βράνιες ο Ντέμης Νικολαΐδης
Χιμένεθ: "Με νέο γήπεδο η ΑΕΚ θα έχει καλύτερα αποτελέσματα"
Αλμέιδα: "Εύκολο με τον καλύτερο τερματοφύλακα στον γαλαξία"
ΑΕΚ: "Ο Καπίνο έσπασε τον πάγκο μας"
Μελισσανίδης: "Κόντρα σε τέτοιες ομάδες, πρέπει να κερδίζουμε"
H κριτική των παικτών της ΑΕΚ
Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ