OPINIONS

Πόσα δίνει και τι παίρνει η ΑΕΚ

Πόσα δίνει και τι παίρνει η ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πιθανότητα αλλαγής πλεύσης στις μεταγραφικές αξιώσεις της ΑΕΚ κατά τη θερινή περίοδο. Από τις συζητήσεις για παίκτες που ανήκουν σε ομάδες θα φανεί αν η Ένωση θα πάψει να δραστηριοποιείται μόνο για ελεύθερους. Τι παίζει με Μπαρόχα, Μπακασέτα, Βέλλιο και Ταβάρες.

Πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν και με ορθάνοιχτους στόχους μπροστά της μετά και την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου, η ΑΕΚ εισήλθε σε διαδικασία συζήτησης με ποδοσφαιριστές που την ενδιαφέρουν, γεγονός το οποίο πρέπει να πιστωθεί στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα μεταγραφικά ζητήματα ως απόδειξη οργανωμένης και στοχευμένης προεργασίας.

Βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου και η ομάδα δεν αναζητεί παίκτες που ενδεχομένως να την ενδιαφέρουν, τους έχει εντοπίσει ήδη. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικό ατού εφόσον προσδοκάς να τελειώσεις κάποιες υποθέσεις γρήγορα, πριν πλακώσουν κι άλλοι στο κόλπο.

Θα είναι ιδιαιτέρως βοηθητική αυτή η διαδικασία που ακολουθείται τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μέσω διοικητικής απόφασης, ο μεταγραφικός διακόπτης γύρισε. Αν δηλαδή η ΑΕΚ αποφάσισε να απαγκιστρωθεί από την μοναδική ως σήμερα οδό της σύναψης συμφωνιών με ελεύθερους ποδοσφαιριστές ή αν θα εισέλθει και στη διαδικασία αγορών από ομάδες. Ως τώρα η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη: Από τη μία κινείται για την απόκτηση του αδέσμευτου σε λίγες εβδομάδες στόπερ Ταβάρες, δίχως όμως διάθεση να μπει σε πλειστηριασμό και από την άλλη αποφασίζει ταξίδι για τον πολωνό φορ Στεπίνκσι, η τιμή εκκίνησης του οποίου ορίστηκε από τη Ρουχ Χορζόφ στα δύο εκατ. ευρώ.

Προσωπικά μου φαίνεται απίθανο να μπει η ΑΕΚ σε διαδικασία δαπάνης ενός τέτοιου ποσού για τον οποιονδήποτε, όχι μόνο για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή όμως που ο Μιλοβάνοβιτς θα βρεθεί εκεί για να συζητήσει (και όχι απλά για να τον παρακολουθήσει, αφού ήδη στην Ένωση λένε ότι τον θέλουν), σημαίνει ότι κάτι έχει αποφασίσει και να πληρώσει. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι δίχως να ικανοποιήσει την ομάδα του, είναι αδύνατον να τον αποκτήσει.

Στο ίδιο μοτίβο...

Σε γενικές γραμμές, οι φίλοι της ομάδας δεν θα πρέπει να περιμένουν τρομερές ανατροπές στα όσα ως σήμερα ίσχυαν. Ασφαλώς το μπάτζετ θα είναι υψηλότερο καθώς μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις, με πιο ελκυστική όλων την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από περίπου πέντε χρόνια φαγούρας. Ωστόσο πάντοτε προτεραιότητα θα δίνεται στον συνδυασμό «ελεύθερος και ποιοτικός».

Είναι αλήθεια επίσης οι περιπτώσεις που ως σήμερα μαθαίνουμε ότι εξετάζει η ΑΕΚ, αφορούν σε ποδοσφαιριστές με καλό προφίλ. Ο Ταβάρες επί παραδείγματι είναι πέντε σκάλες πάνω από τον Άρθο σε ποιότητα. Το καταγράφω απλά ως μία ένδειξη πρόθεσης να αποκτηθούν καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Θα μου πείτε βέβαια, για κάμποσες θέσεις της ενδεκάδας, αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο.

Ο τερματοφύλακας

Μέσα από τη διπλή επαφή που είχε με τον Ορέστη Καρνέζη, η Ένωση δεν αποκόμισε επιθυμητές απαντήσεις. Ωστόσο παραμένει ενεργή η διαπίστωση ότι κάτι καλύτερο από τον Μπαρόχα πρέπει να ανακαλύψει για τη θέση του τερματοφύλακα, προτού αποφασιστεί η επέκταση της συνεργασίας με τον Βενεζουελάνο, μέσω της πληρωμής της ισχύουσας ρήτρας αγοράς του από την Καράκας. Το ψάχνει η ΑΕΚ για τερματοφύλακα, γι αυτό έχει βάλει στον πάγκο τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ελληνική αγορά

Στο Sport24.gr έχετε διαβάσει για το ενδιαφέρον και τις πρώιμες επαφές με τους Μπακασέτα και Βέλλιο. Για τον πρώτο προκύπτει ισχυρή πεποίθηση ότι θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, καθώς είναι κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος. Έχει τον τρόπο η ΑΕΚ να ξεπεράσει τις υψηλές απαιτήσεις του Πανιωνίου, αλλά σίγουρα θα δώσει και ένα ποσό στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, κάτι που είναι και επιθυμία του ποδοσφαιριστή όπου κι αν τέλει αγωνιστεί.

Για τον Βέλλιο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όμως περισσότερο εξαρτώνται από εκείνον. Οι καλές σχέσεις μεταξύ ΑΕΚ και Ηρακλή είναι δεδομένες και ίσως να παίξουν το ρόλο τους, ακόμα κι αν ο Γηραιός εισπράξει λιγότερα από όσα ενδεχομένως προσφέρουν ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι ο ίδιος ο διεθνής φορ και η επιθυμία του να δοκιμάσει εκ νέου στο εξωτερικό. Πάντων οι πληροφορίες λένε ότι και σε αυτό το επίπεδο, η σωστή προεργασία έχει γίνει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη (όπως και στην περίπτωση του Μπακασέτα) να έχει πάρει επάνω του την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ