OPINIONS

Ποιο είναι το μπάτζετ;

Ποιο είναι το μπάτζετ;
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις επιθυμίες του Πογέτ οι οποίες ξεπερνούν το προσωπικό επίπεδο και κυρίως αφορούν στην ποιοτική ενίσχυση της ομάδας. Τι περιμένει να ακούσει από τον Μελισσανίδη και πως θεωρεί ότι Ένωση θα κάνει πρωταθλητισμό σε μία λίγκα που θα έχει αποφύγει το Grexit.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα μείνει άνεργος αν η συζήτηση με την ΑΕΚ δεν οδηγηθεί σε αποτέλεσμα το οποίο θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές.

Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας και της Ισπανίας, ωστόσο δεν προκύπτει από συλλόγους τέτοιους που θα του δώσουν την ευκαιρία να κοουτσάρει για πρώτη φορά στην προπονητική θητεία του σε ευρωπαϊκά ματς. Στην Ένωση ξέρει ότι αυτό θα το έχει, με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποφευχθεί το Grexit.

Στη φάση που βρίσκεται η καριέρα του και έχοντας κλείσει τα 47 χρόνια του, ο Πογέτ αναζητά περισσότερο από ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους και να καθοδηγήσει μια ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επιθυμία την οποία είχε εκφράσει και στο Δημήτρη Μελισσανίδη κατά την πρώτη διερευνητική επαφή των δύο πλευρών προκειμένου να αξιολογηθούν οι συνθήκες επέκτασης της συνεργασίας τους.

Τότε ο Πογέτ είχε ζητήσει από τον εξωδιοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ « να γνωρίζω πόσα χρήματα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε για μεταγραφές και να αποφασίσω εγώ γι αυτές βάσει των αναγκών της ομάδας», λέγοντας παράλληλα ότι « το δικό μου συμβόλαιο δεν θα είναι πρόβλημα. Θα μιλήσετε με τον ατζέντη μου και θα τα βρούμε γρήγορα».

Οι δύο όψεις των λεγομένων του

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι ο Πογέτ δεν ενεργεί τυχοδιωκτικά, δηλαδή με τη σκέψη να καρπωθεί εκείνος για τον εαυτό του ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και παράλληλα να συμβιβαστεί με έναν μεταγραφικό προϋπολογισμό που δεν θα ικανοποιεί το σχέδιό του για μια ομάδα η οποία θα ανέβει γρήγορα τα επίπεδα που χρειάζονται προκειμένου να κάνει άμεσα πρωταθλητισμό.

Θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφές και στο σχεδιασμό της ομάδας. Να είναι εκείνος που θα λάβει στα χέρια του την προεργασία των Μιλοβάνοβιτς - Ντε Μπαρτόλο και θα διαχωρίσει την ήρα από το στάρι. Εκείνος που θα επιλέξει αυστηρά ποιοι θα διαβούν την πόρτα των Σπάτων για την πρώτη ομάδα και ποιοι από τους υπάρχοντες θα αποχωρήσουν. Και στο σημείο αυτό, εντοπίζονται οι αποστάσεις.

Από τους ποδοσφαιριστές που ο Πογέτ ήθελε στην ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι αναζητεί ποιότητα σημαντικά ανώτερη από την υπάρχουσα. Παίκτες όπως ο Σαρλ Ενζογκμπιά, ο οποίος παρεμπιπτόντως εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμένεια στην Άστον Βίλα, κοστίζουν μία περιουσία. Το ίδιο και ο διεθνής άγγλος στόπερ Τζον Λέσκοτ. Εκ του αντιθέτου η πρώτη απευθείας κουβέντα που είχαν οι Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο με ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει την ΑΕΚ, ήταν με τον ελεύθερο από την Εστορίλ Ταβάρες. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τη διαφορά…

Ένα άλλο ρόστερ

Τα θέλω του Πογέτ παραπέμπουν στη δημιουργία ενός βασικού κορμού ο οποίος θα έχει σημαντικές αλλαγές και προσθήκες καθώς είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται. Παίκτες οι οποίοι σύμφωνα με τη δική του προσέγγιση για το πώς η ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι αρκούντως ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν και να κάνουν τη διαφορά. Την ίδια ώρα εντός της ομάδας επικρατεί εντελώς διαφορετική άποψη για το πώς θα έπρεπε να αξιοποιούνται παιδιά όπως οι Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος ακόμα και ο δανεικός Ανάκογλου ή οι Ανδρεόπουλος και Βασιλαντωνόπουλος.

Ίσως αποδειχθεί ότι ο Πογέτ έχει στο μυαλό του μια ΑΕΚ διαφορετική από αυτή που επιθυμούν να «οικοδομήσουν» οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Από αυτούς εξαρτάται άλλωστε. Το θέμα είναι να υπάρχουν ένα σχέδιο και ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα αφορούν στον προπονητή της ΑΕΚ:

Τι θέλει η ομάδα εκείνον; Είναι αυτός γύρω από τον οποίον μπορεί να καταρτιστεί ένα πλάνο 2-3 ετών; Ικανοποιεί ο τρόπος που χειρίζεται τα αποδυτήρια; Υπάρχει διάθεση να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις του, ή τουλάχιστον να προσεγγιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά, τις οποίες νομίζω ότι στην Ένωση δεν έχουν ακόμα, θα κρίνουν εν τέλει την κοινή ή όχι πορεία των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ