OPINIONS

Οι ανατροπές του Μπακάκη

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον ποδοσφαιριστή που παρέμεινε στην ΑΕΚ ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός στο δεξί άκρο της άμυνας και τρέχει με τέτοια ταχύτητα που σύντομα θα προκαλέσει κουβέντα νέας επέκτασης.

Η αλήθεια είναι τον περασμένο Απρίλιο, η ΑΕΚ επέλεξε συνειδητά να συνεχίσει την κοινή πορεία της με τον Μιχάλη Μπακάκη για επιπλέον δύο χρόνια. Δεν του προσέφερε πολυετές συμβόλαιο αν και μόλις είχε κλείσει τα 26 χρόνια του Είχε τους λόγους της.

Η απόφαση ανανέωσης της συνεργασίας με τον προερχόμενο από τον Παναιτωλικό δεξιό μπακ, πάρθηκε και για λόγους «ασφάλειας». Λίγο νωρίτερα (Ιανουάριος), είχε πράξει το ίδιο με τον 30χρονο Ροντρίγκο Γκάλο, οπότε «που να τρέχουμε τώρα και να ψάχνουμε για ανταγωνιστή, θα συνεχίσουμε με τον Μιχάλη που τον ξέρουμε και μας ξέρει ». Αυτό ήταν το σκεπτικό.

Ύστερα από δύο σεζόν στη μεγάλη κατηγορία με μόλις 30 ματς συνολικά (15 + 15 το 2015-16 και το 2016-17), σαφώς και με το σοκ της αντιμετώπισης ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο να λειτουργεί ανασταλτικά, ο Μπακάκης ίσως και να λογιζόταν στο μυαλό των περισσότερων ως η εναλλακτική λύση πίσω από τον Γκάλο. Δηλαδή αυτό που ίσχυε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Εκείνος όμως είχε διαφορετική άποψη να καταθέσει στον αγωνιστικό χώρο.

"ΤΟΥΡΜΠΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ

Από νωρίς στην Πολωνία, μόλις κατά τις πρώτες ημέρες, ένας άλλος Μπακάκης ανεβοκατέβαινε τη δεξιά πλευρά, εμφανώς διαφορετικός όχι ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του, όσο προς την επιθυμία: Αποφασισμένος, δυνατός, καλά γυμνασμένος, συγκεντρωμένος, οπλισμένος με αυτοπεποίθηση. Ναι, αυτός ήταν ο Μιχάλης που ήλθε το καλοκαίρι του 2014 από το Αγρίνιο για να γίνει βασικός και να φτάσει ψηλά. Μέχρι και την Εθνική ομάδα.

Περιμένοντας το χρόνο να κυλήσει κάπως, άλλωστε πολλές φορές τα συμβάντα σε μια προετοιμασία είναι ικανά να σε ξεγελάσουν (π.χ. ο Αϊντάρεβιτς παρουσίαζε την περίοδο εκείνη ένα εξαιρετικό πρόσωπο και πλέον είναι επιλαχούσα λύση στη μεσαία γραμμή), ενισχύθηκε η σιγουριά ότι ο Μπακάκης ήταν έτοιμος να αφήσει τον Γκάλο ένα βήμα πίσω του. Είχε φτάσει η στιγμή της προσπέρασης.

Το σαφώς πιο έμπειρο μάτι του Χιμένεθ είχε πλέον κατασταλάξει από την περίοδο των φιλικών ματς, όταν δήλωσε ότι «είχαμε έναν καταπληκτικό δεξιό μπακ σήμερα» μετά από παιχνίδι ρουτίνας στην Πολωνία. Προφανώς θα είχε δει πολλά περισσότερα. Αποδείχθηκε ότι δε λάθεψε.

ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΕΡΝΗ ΓΝΩΣΗ

Αν ήταν σήμερα εκείνη η ημέρα του Απρίλη και οι δύο πλευρές κάθονταν στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης με τα τωρινά δεδομένα, το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ θα πρότεινε να προβλέπονται μεγαλύτερη διάρκεια συνεργασίας, καλύτερες αποδοχές ακόμα και υψηλή ρήτρα αποχώρησης στο συμβόλαιο με τον Μπακάκη. Το ευτύχημα είναι ότι ο ποδοσφαιριστής είναι πλέον αυτός που η ομάδα περίμενε εδώ και δύο χρόνια.

Η στερνή γνώση που δεν ήταν δυνατό να υπάρξει τότε, σαφώς και δε φέρνει την Ένωση σε θέση μειονεκτική, όμως εφόσον ο 26χρονος δεξιός μπακ συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ημέρα μιας νέας διαπραγμάτευσης δεν θα είναι μακριά. Ίσως ο Μπακάκης να γίνει ο ποδοσφαιριστής που μέσα στην ίδια (ημερολογιακή, όχι αγωνιστική) χρονιά, θα έχει καταφέρει δύο ανανεώσεις συμβολαίου. ΄

Άλλωστε τον ερχόμενο Ιούνιο θα εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο συνεργασίας του με την Ένωση. Και είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν θα θελήσει να γίνει σίριαλ το θέμα ενός ποδοσφαιριστή που περιέβαλε με ενθουσιασμό όταν (2017) επένδυσε στο ταλέντο του και έδειξε εμπιστοσύνη (2017) στα δύσκολα μετά από δύο σεζόν χαμηλών πτήσεων, περιμένοντας να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Και ακόμα παραπάνω...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ