OPINIONS

Οι 4 επιθετικοί και ο άγνωστος Χ

Οι 4 επιθετικοί και ο άγνωστος Χ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες για τους επιθετικούς που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ ενόψει της χειμερινής περιόδου, δίνει τις πιθανότητες απόκτησης για τον καθένα και σας βάζει στο κόλπο να καταθέσετε τη δική σας προτίμηση.

Ο ως σήμερα απολογισμός των γκολ που οι επιθετικοί της ΑΕΚ (εξαιρουμένων των περιφερειακών και των επιτελικών χαφ) έχουν σημειώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ομολογουμένως απογοητευτικός:

Ο Ούγκολ Αλμέιδα έχει κολλήσει στα δύο τέρματα που πέτυχε στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη κόντρα στην Ξάνθη, ο (για μεγάλο διάστημα στο περιθώριο βέβαια) Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το πρώτο του μόλις το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Πλατανιά, ενώ ο Τόμας Πέκχαρτ δεν έχει σκοράρει σε 5 ματς πρωταθλήματος, με ολιγόλεπτες συμμετοχές και τις περισσότερες ως αλλαγή.

Κάτι πρέπει να αλλάξει… Και εξυπακούεται ότι η Ένωση δεν μπορεί να επαφίεται στα καλά φεγγάρια που μπορεί να έρθουν για κάποιον ή κάποιους από τους προαναφερθέντες. Διότι ενδέχεται και να μην έρθουν ποτέ. Απαιτείται ενίσχυση και όχι με παίκτη β’ διαλογής, αλλά με ποδοσφαιριστή που θα αφιχθεί προκειμένου να διεκδικήσει αμέσως θέση βασικού.

Ήδη, είναι κάμποσα τα ονόματα που έχουν συζητηθεί. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μια τετράδα παικτών οι οποίοι όντως έχουν απασχολήσει εσωτερικά την Ένωση. Ενώ υφίστανται δύο περίπτώσεις ακόμα τις οποίες θα παρακολουθήσουν στην Αργεντινή οι Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

ΙΣΑΑΚ ΘΕΛΙΝ (24 ετών - Μπορντό): Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Διεθνής με την εθνική Σουηδίας, ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του στο Σαμπιονά με τη φανέλα της Μπορντό αλλά δεν παίρνει το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε. Παρόλα αυτά με 2 γκολ και 2 ασίστ στις 7 ολιγόλεπτες συμμετοχές του φέτος στο πρωτάθλημα (με εξαίρεση το 90λεπτό κόντρα στη Μετς), αποδεικνύει ότι έχει πράγματα να δώσει.

Ο Τέλιν αναζητεί ομάδα στην οποία θα αξιοποιηθεί το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Στην ΑΕΚ υπάρχουν Σουηδοί για να δελεαστεί (Μαϊστόροβις, Γιόχανσον, ίσως και ο Ατζάρεβιτς) αλλά το θέμα είναι ο τρόπος απόκτησής του. Η Ένωση δεν συζητά την αγορά του παρά το δανεισμό του με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα έχει περισσότερες ελπίδες αν δεν προκύψει σύλλογος με την πρόθεση να τον αγοράσει αμέσως από τον Μπορντό.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ: 50%

ΤΟΥΡΑΜ ΡΟΤΖΕΡΙΟ (25 ετών - Κέρκυρα): Διίστανται οι εντός ΑΕΚ απόψεις για το αν θα πρέπει να γίνει κίνηση για τον ταλαντούχο βραζιλιάνο επιθετικό. Είναι περισσότεροι πάντως εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα ήταν μια καλή προσθήκη, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα αποφασιστεί με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερη πληθώρα λύσεων στην επίθεση. Κοντολογίς δεν μπορεί να προορίζεται για βασικός.

Μια καλή ευκαιρία να τον τσεκάρει θα έχει αύριο δια ζώσης ο προπονητής της ομάδας Ζοζέ Μοράις, αν και σύμφωνα με όσα μαθαίνω, ήδη έχει ερωτηθεί από τον Μαϊστόροβιτς για την περίπτωση του σκόρερ τριών τερμάτων στο φετινό πρωτάθλημα Τουράμ, απαντώντας ότι έχει καλά στοιχεία αλλά δεν θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Αν η ΑΕΚ αποκτούσε δύο επιθετικούς, ή τον έχει στο μυαλό της για το καλοκαίρι για τον εμπλουτισμό της γραμμής κρούσης, τότε ναι.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ: 20%

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ (26 ετών - Πανιώνιος): Είναι ο ποδοσφαιριστής που ελαχιστοποιεί το ρίσκο. Ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, σκοράροντας δηλαδή με συχνότητα και πετυχαίνοντας όμορφα γκολ απέναντι στους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι παίκτης που αρέσει πολύ στον Δημήτρη Μελισσανίδη και αυτός ο παράγοντας ίσως παίξει το ρόλο του.

Η δυσκολία με την περίπτωσή του εντοπίζεται στο εξής: Η ΑΕΚ θέλει παίκτη για τον Γενάρη και ο Ανσαριφάρντ μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δαπανηθεί ένα σοβαρό ποσό για να απελευθερωθεί άμεσα κι ενώ ακούγεται έντονα ότι για τον Ιρανό ενδιαφέρεται πολύ και ο Ολυμπιακός. Δεν θα προξενούσε εντύπωση πάντως η απευθείας συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο ώστε να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ: 40%

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ (22 ετών - Πλατανιάς): Το όνομά του έχει παρελάσει κάμποσες φορές στα κιτρινόμαυαρα ρεπορτάζ. Όντως υπάρχει καλή άποψη για το ταλέντο του, αρκετοί άνθρωποι εντός ΑΕΚ εκφράζονται με ενθαρρυντικά λόγια για την προοπτική του, ουδείς όμως τολμά να ισχυριστεί ότι είναι ο επιθετικός που αυτή τη στιγμή είναι ικανός να βοηθήσει την ΑΕΚ να αλλάξει επίπεδο και να της δώσει άμεσα το εύκολο γκολ.

Ίσως απασχολήσει ως μελλοντική προσθήκη, αλλά και πάλι μέσα από προϋποθέσεις καθώς ενώ είναι ιδιαίτερα επαρκής τεχνικά, δεν πείθει ότι μπορεί να σκοράρει με συχνότητα. Η Ένωση θα παρακολουθεί την εξέλιξή του, αλλά σίγουρα δεν είναι ο φορ που έχει ανάγκη αυτή την περίοδο. Θα είναι απλά ακόμα ένας παίκτης που θα εγκλωβιστεί στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ: 5%

ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ Η ΑΛΛΟΣ: Το ταξίδι των Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο στην Αργεντινή έχει ξεκάθαρα μεταγραφικό σκοπό. Σύμφωνα με αυτά που μπόρεσα να συλλέξω, στο φάκελο των υπό παρακολούθηση παικτών υπάρχει σίγουρα τα ονόματα δύο επιθετικών, ίσως και τριών.

Η αγορά αυτή έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστη για την ΑΕΚ στο χώρο της επίθεσης, σε περιπτώσεις βέβαια (Σκόκο και Μπλάνκο) για τις οποίες έγιναν (είτε με άμεση αγορά, είτε μετέπειτα με ενεργοποίηση οψιόν αγοράς) γενναίες οικονομικές πράξεις. Για τον Σκόκο και τον Μπλάνκο, η Ένωση δαπάνησε συνολικά περισσότερα από 3,4 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά τους.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ: 50%

Ποια από τις ακόλουθες λύσεις θα επιλέγατε για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ