OPINIONS

Οδηγός για τις διακοπές σας

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την άδεια από δυνάμεις, ενέργεια αλλά και διάθεση ΑΕΚ και δείχνει το δρόμο για να μη βγει τελευταία στα πλέι οφς, σε μια σεζόν κακή που μπορεί να κλείσει και ακόμα χειρότερα.

Από το πρώτο ματς της διαδικασίας, φρόντισε να γίνει το φαβορί για την πρώτη θέση με εκείνη τη νίκη στην Τούμπα. Έκτοτε, ασχέτως με το τι μεσολάβησε στον αγώνα με το κουτάκι της μπύρας, η ΑΕΚ μόνη της φρόντισε να αποτινάξει από το πάνω της το "ζυγό" που της φόρεσε αυτή η απαίτηση. Ακριβώς επειδή δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τέτοιες ιστορίες.

Το παράπονο του κόσμου, περισσότερο εκείνων που εκφράζουν την ενόχληση για αυτή την κατάσταση που τους έχει κουράσει σε βάθος δεκαετιών πια, το αντιλαμβάνομαι. Το σέβομαι, το δέχομαι. Και η αλήθεια είναι ότι εικόνα της ομάδας δεν τους βοηθά να χαρούν λίγο, να νιώσουν όμορφα, να τσιμπηθούν στην ιδέα ότι κάτι ευχάριστο βλέπουν, ασχέτως από τα αποτελέσματα. Η ομάδα παίζει άθλια στα τελευταία παιχνίδια, αυτό που παρουσιάζει είναι αντιποδοσφαιρικό. Καμία αντίρρηση.

Ευθύνεται ο προπονητής, ο τρίτος θυμίζω μέσα στη σεζόν και ο μοναδικός που τουλάχιστον κατάφερε να κάνει κάποια πράγματα ορθολογικά τα οποία κράτησαν την ομάδα σε μια σφαίρα ενδιαφέροντος ως το τέλος; Ασφαλώς και έχει ένα μερίδιο ο Χιμένεθ. Σίγουρα όμως το μικρότερο όλων. Απλούστατα επειδή τόσο χοντρές ανορθογραφίες έξι μηνών είναι αδύνατο να μετατραπούν σε τελειότητα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου παρά τις προσπάθειες που έγιναν με κάποιες ενέσεις ποιότητας.

Η ενδεκάδα στη Λεωφόρο ήταν ορθολογική. Πλην όμως του Βράνιες που έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό ματς και του Χριστοδουλόπουλου που όσο είχε δυνάμεις, όλο και κάτι δημιουργούσε μεσοεπιθετικά (αν και στη φάση του τετ-α-τετ περιμένεις πάντα έστω να βρει μια γωνία ο Λάζαρος), όλοι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Ψιλοβλεπόταν και ο Ντίντακ των 40 αγώνων φέτος (και μιλάμε για 90λεπτα καθώς οι πλάγιοι μπακ σπανίως γίνονται αλλαγή) στη θέση του οποίου η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει έναν ικανοποιητικό μπακ-απ λόγω φθήνιας.

Όμως βλέποντας τον Μάνταλο και τον Αραούχο να αδυνατούν να αλλάξουν δύο πάσες της προκοπής, αυτούς που σε άλλες περιπτώσεις συνδυάζονταν όπως στο playstation, θεωρώ ότι είναι φθηνό να ρίξω ευθύνες στον προπονητή. Ακόμα και ο Τσιγκρίνσκι, υπόδειγμα σοβαρότητας και επαγγελματισμού, εδώ και κάμποσα ματς απογοητεύει. Αν το μυαλό κάποιων ταξιδεύει στις διακοπές, ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην βγουν τελευταίοι στα πλέι οφς και τραβιούνται νωρίτερα σε προετοιμασίες. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να πάρουν βαθμούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Επειδή το φινάλε είναι κοντά και το μυαλό ταξιδεύει στο μετέπειτα, ας πούμε δύο πραγματάκια γι αυτά που έρχονται ή πρέπει να γίνουν. Αν περιμένετε κοσμογονικές αλλαγές, 6-7 παικταράδες του ενός εκατομμυρίου έκαστος, απλά ξεχάστε το. Δεν θα συμβεί αυτό. Η οικονομική πολιτική της ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι πολύ συγκρατημένη και σε συνάρτηση με τα έσοδα της εταιρείας. Αυτή η απόφαση δεν θα αλλάξει μέχρι να υπάρξει γήπεδο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει δραστικά και τότε.

Απαίτηση όμως πρέπει να υπάρχει. Για σωστές μεταγραφικές στοχεύσεις. Για καλή ανάγνωση των αδυναμιών του ρόστερ ώστε να έρθουν οι ποδοσφαιριστές που χρειάζονται στις θέσεις που φωνάζουν ότι είναι ελλειμματικές. Όχι πάλι 8 δεκάρια και μόνο ένα αριστερό μπακ. Όχι άλλο «πάμε μαζί τους και κάνουμε το σταυρό μας να βγει ο ένας εκ των δύο» στη θέση του τερματοφύλακα. Ή βρίσκεις λύση για να γίνουν καλύτεροι ή φέρνεις έναν αληθινά έτοιμο γκολκίπερ, να σου πάρει και 3-4 ματς με τις αποκρούσεις του.

Όχι άλλο γέμισμα της μεσαίας γραμμής με παίκτες δίχως έκρηξη που ξέρουν να παίζουν τη μπάλα μόνο παράλληλα, προς τα πίσω ή κάνοντας 40αρες πάσες. Όχι άλλα εξτρέμ που δεν είναι εξτρέμ και δεν θέλουν να παίζουν στις πτέρυγες ώστε να τραβολογιέται εκεί ο Μπακασέτας επειδή είναι φιλότιμος και ακούει τον προπονητή. Όχι άλλα φορ με μπόι πάνω από 1.85 που τραβιούνται στα φτερά και κάνουν σέντρες ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν εξτρέμ. Δεν μπορεί να τα βλέπουμε όλοι αυτά και να μην τα αντιλαμβάνεται η ίδια η ΑΕΚ όταν καλείται να κάνει το σχεδιασμό της.

Θα είναι καυτό το καλοκαίρι για την Ένωση. Και το θέμα του γηπέδου, φυσικά το μείζον και τεράστιο της ιστορίας, απαγορεύεται να συγχέεται με τις αποφάσεις για την ομάδα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ιστορίες. Περιμένοντας αυτά που έρχονται, δεν θα βιαστώ για να κρίνω. Θα περιμένω να δω τη νέα ΑΕΚ στο γήπεδο. Τη φετινή, δεν θέλω να τη θυμάμαι. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την υπομονή του καθενός και πόσο το αντέχει. Αλλά δεν υπάρχει και άλλος δρόμος. Έτσι έχει η κατάσταση...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ