OPINIONS

Ο ταγμένος και ο ζόρικος

Ο ταγμένος και ο ζόρικος

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις λύσεις στα δύο καίρια (και επί σειρών ετών) απαιτούμενα, ώστε η ΑΕΚ να γίνει διεκδικητική: Προπονητής και σέντερ φορ. Τώρα που έχει και τους δύο, ο Χιμένεθ είναι ο... διπλά απαραίτητος!

Είναι λογικό άπαντες να υπερθεματίζουν υπέρ του Αραούχο, ακόμα και όσοι τον θεωρούσαν κίνηση «που θα αναστενάξει τη Βουλιαγμένης και την παραλιακή» όταν άνοιγε για εκείνον αυτή η πόρτα της βαθιάς ενδοσκόπησης.

Σας θυμίζω όσα είχα γράψει σε ένα από τα κείμενά μου, όταν επιχειρούσα να μεταφέρω στον κάθε έναν από εσάς την αυστηρή πραγματικότητα:

« Δενχρειάζεται να πάρεις μεγάλη δόση από Σέρχιο Αραούχο για να καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην Ελλάδα. Για το κακό του κεφαλιού του και μόνο! Διότι η ποιότητα του είναι για πολύ ανώτερες καταστάσεις από αυτές που βιώνει στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Αφού τον έχουμε όμως στα μέρη μας ας τον απολαύσουμε, όσο παραμείνει σε αυτά. Και ας εξηγήσουμε το γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για την ΑΕΚ να βρει τον τρόπο της παραμονής για τουλάχιστον επιπλέον μία σεζόν».

Στα φρέσκα: Αν τον καιρό της μεγάλης ευκαιρίας ήταν περισσότερο μυαλωμένος, ώριμος και συγκεντρωμένος στη δουλειά και μόνο σε αυτή, θα είχε περάσει αλώβητος το κακό φεγγάρι που όλοι οι παίκτες στον κόσμο έχουν. Και σήμερα θα αγωνιζόταν σε ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, η κλάση του είναι γι αυτό το επίπεδο, όχι για να αντιμετωπίζει (ας με συγχωρέσουν οι συμπαθείς ομάδες) τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η συζήτηση για την παραμονή του θα είναι ένα συνεχές καυτό ζητούμενο μέχρι και το διάστημα 1-10 Ιουνίου, όταν όλα θα ξεκαθαρίσουν για το μέλλον του. Ως τότε, ο Αραούχο έχει μπροστά του, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 15 ματς (6 πρωταθλήματος, 6 πλέι οφς εφόσον η Ένωση παραμείνει εντός πεντάδας και 3 Κυπέλλου αν η ΑΕΚ φτάσει στον τελικό). Ένα πράγμα θα παρακαλούσα το Μανόλο Χιμένεθ: Ας μας αφήσει να τον απολαμβάνουμε βασικό για όσο θα είναι εδώ ακόμα...

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΕΚ...

... έχει κάποιες (λίγες ή αρκετές θα σας γελάσω) υπαρκτές ελπίδες να κρατήσει τον Αργεντινό με τη μορφή δανεισμού για επιπλέον μία σεζόν (διότι για αγορά συμφωνία δεν υφίσταται, αλλά και αν υπήρχε, ποιος θα ξόδευε τα 6-7 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν από τη Λας Πάλμας;), τότε αυτές θα διατηρηθούν στο ακέραιο με την παρουσία του Ισπανού στον πάγκο.

Θέλω να πιστεύω ότι άπαντες αντιλαμβάνονται πλέον, όχι μόνο την κανονικότητα του Χιμένεθ ως προπονητή εν συγκρίσει με τους προκατόχους τους, αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχει στο διάβασμα των αντιπάλων, στην επιλογή σωστών ενδεκάδων, στη δικαιοσύνη που αποδίδει στα αποδυτήρια, στην ενίσχυση της ψυχολογίας των παικτών. Όλοι αισθάνονται σημαντικοί, δεν είναι απαραίτητο νομίζω να πούμε περισσότερα για την ιστορία με τον Αραβίδη... Το ότι ήταν εκεί ξανά, ενεργός και έτοιμος μετά τα όσα έχουν συμβεί, λέει από μόνο του πολλά!

Όμως συνδυαστικά με την υπόθεση του Αραούχο, η παραμονή του Χιμένεθ θα παίξει το ρόλο της. Αυτός τον έπεισε να έλθει στην Ελλάδα, αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ο Αργεντινός απαρνήθηκε τη μυθική πρόταση από την Κίνα, όταν ήδη είχε δώσει το λόγο του στην ΑΕΚ αλλά κυρίως στον προπονητή της! Αυτή η σχέση εκτίμησης που ασφαλώς γιγαντώνεται μέσα από την καταλυτική για τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας παρουσίας και των δύο, είναι ικανή να παίξει σημαίνοντα ρόλο.

Ξέχωρα λοιπόν από όλα τα καλά που έφερε ο Μανόλο στην ΑΕΚ, ίσως αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα για να διατηρηθούν ζωντανές οι (όποιες) πιθανότητες παραμονής του καλύτερου επιθετικού που υφίσταται αυτή την περίοδο στην ελληνική λίγκα. Βέβαια τα εκατομμύρια ευρώ της Κίνας (εδώ δόθηκε μυθικό συμβόλαιο στον Ιντέγε), είναι ικανά να σε θέσουν ανά πάσα στιγμή νοκ-άουτ δίχως καν να μπεις σε διαδικασία συζήτησης.

Αυτά που έψαχνε η Ένωση εδώ και χρόνια, έναν προπονητή με κανονικό προφίλ και το επίπεδο να σταθεί επαξίως στον πάγκο της, όπως επίσης έναν φορ κλάσης που θα έκανε ευκολότερη τη ζωή της και θα συνδύαζε απλότητα, συχνότητα στο σκοράρισμα και γκολ σπάνιας ομορφιάς, τα έχει πλέον ατόφια.

Ο πρώτος, ευτυχώς για την ομάδα, είναι ταγμένος σε εκείνη. Με μία κουβέντα μόνο, υπογράφει αύριο. Ο δεύτερος είναι μια άλλη ιστορία, πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όταν μια ομάδα από την Ασία μπορεί με μία πρόταση να ξοδέψει τα διπλάσια (για αγορά και συμβόλαιο) από το συνολικό προϋπολογισμό της ΑΕΚ, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε για πόσο δύσκολη υπόθεση συζητάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ