B. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Μελισσανίδης μπορεί και θα σηκώσει την "Αγιά Σοφιά"

Μελισσανίδης

Ο Μελισσανίδης μπορεί και θα σηκώσει την "Αγιά Σοφιά"

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, τις επαφές του Δημήτρη Μελισσανίδη για την άντληση χορηγικών κεφαλαίων και δημιουργίας ισχυρών συμμαχιών και την αντίστροφη μέτρηση σε μία υπόθεση που πλέον δεν χάνεται για την ΑΕΚ.

Έχουμε καιρό να μιλήσουμε για το μείζον θέμα του γηπέδου. Η αποχή από το εκ νέου ψαχούλευμα αυτής της ιστορίας ήταν εκ μέρους μου συνειδητή διότι πολύ απλά, όσο κι αν έσκαβες ήταν αδύνατον να ανακαλύψεις κάτι διαφορετικό από τα αυτονόητα. Εδώ και κάμποσους μήνες δεν θα μπορούσαν να προκύψουν περισσότερα καλά νέα, όμως ούτε και κακές ειδήσεις.

Απλώς μία αναγκαστική στασιμότητα, σημείο των καιρών, της πολιτικής αστάθειας αλλά και της δημόσιας διαβούλευσης η οποία ακόμα βρίσκεται εν εξελίξει. Περιμένοντας την ολοκλήρωσή της σε πενήντα ημέρες από σήμερα, όλα έστω και με αργά βήματα (εξαιτίας της τελευταίας αρνητική εξέλιξης), λειτουργούν υπέρ του έργου ζωής...

Θυμίζω ότι η μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσωπικά καθώς είναι ο άνθρωπος που προΐσταται του πρότζεκτ «Αγιά Σοφιά», ήλθε από τη διπλή απόρριψη των (κατά την προσωπική άποψή μου) ύπουλων σχεδίων για την κατάρριψη μίας προσπάθειας που εκτός από την ομάδα η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την ίδια την περιοχή, θα δημιουργούσε περισσότερο μαράζωμα σε μία ήδη προβληματική και παρηκμασμένη πόλη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έστειλε αδιάβαστη την προσπάθεια στρέβλωσης του πραγματικού στόχου και ισχυροποίησε τον νόμο πάνω στον οποίο βασίζονται τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Επιχειρηματική συνάντηση κορυφής του Μελισσανίδη  

Καμία ομάδα μπορεί να είναι μεγάλη (αγωνιστικά και πρακτικά μιλώντας, όχι ασφαλώς ιδεολογικά) δίχως το δικό της σπίτι, την ιδιόκτητη στέγη της. Και αυτός ήταν μόνιμα ο πρώτος και ξεκάθαρος στόχος της νέας τάξης πραγμάτων. Σαφώς και η δημιουργία ομάδας ανταγωνιστικής (η οποία άλλωστε ήδη πείθει ότι εξελίσσεται σε τέτοια), αποτελεί μονόδρομο όταν αναφερόμαστε στην ΑΕΚ των πολλών εσόδων, της σωστής διαχείρισης και πρωτίστως στην απαλλαγμένη από χρέη εταιρική υπόστασή της. Το γήπεδο όμως πάντοτε θα αποτελεί καημό και στόχο πρωταρχικό. Στόχο ονείρων, προοπτικής και εκτόξευσης...

Πλέον, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει παρά την τελευταία αρνητική εξέλιξη με την καθυστέρηση των 45 ημερών ύστερα από την παράτυπη αποδοχή του αιτήματος του Δήμου. Η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Νόμος είναι τόσο ισχυρός, σε βαθμό που όποιες καθυστερήσεις επιτυγχάνονται, δεν αλλάζουν την ουσία της ιστορίας.

Δεν χάνεται αυτό το παιχνίδι

Όλο αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ δεν κωφεύει, ούτε χαλαρώνει όπως αρκετοί ενδεχομένως θεωρούν λόγω της παρατεταμένης αργοπορίας στην υλοποίηση του έργου. Αν θυμηθούμε τα εμπόδια που ορθώθηκαν, τις τρικλοποδιές που μπήκαν, τις διαδοχικές εκλογικές μονομαχίες και τις αλλαγές στα Υπουργεία, το άδειασμα των αποθεματικών των ταμείων (από όπου εξαφανίστηκαν και τα 20 εκατ. ευρώ που ήδη είχαν εγκριθεί για το έργο) και την έσχατη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα αποδεχθούμε και την αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι που τρέχουν αυτή την προσπάθεια έχουν κάνει τα πάντα. Και όλα δια της νομίμου οδού!

Δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι. Το γήπεδο αυτό θα γίνει και το πλάνο εκτόξευσης θα υλοποιηθεί. Ήδη οι συναντήσεις του Μελισσανίδη καταμαρτυρούν την εν εξελίξει προσπάθεια για την εύρεση συμμαχιών και την άντληση χορηγικών πόρων. Αν δεν μπορεί αυτός να βρει τέτοιους, τότε ποιος αλήθεια έχει αυτή την ικανότητα; Εκείνοι οι δισεκατομμυριούχοι που πέρασαν από την ομάδα αλλά ουδέποτε ασχολήθηκαν με το θέμα σοβαρά. Ή αυτοί που φαντασιωνόμαστε ότι θα εμφανιστούν για να επενδύσουν αν δεν θα υπάρχει ως μπροστάρης κάποιος με τεράστια ισχύ, κάποιος που θα εμπνέει;

Η κλεψύδρα αδειάζει πλέον. Λίγοι κόκκοι άμμου απέμειναν και το πιο σπουδαίο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ θα αρχίσει να υλοποιείται. Τα εμπόδια, η γραφειοκρατία, οι αργές διαδικασίες λόγω των διαδοχικών πολιτικών εξελίξεων και αλλαγών έφεραν καθυστέρηση αλλά ποτέ δεν έβαλαν μπλόκο στην προσπάθεια. Εκ νέου καθυστέρηση κι αν υπάρξει, το έργο θα γίνει διότι αυτό θα είναι το δίκαιο και το σύννομο. Όσο για την πρεμούρα κάποιων για το που θα βρεθούν τα χρήματα, καθίστε αναπαυτικά και περιμένετε: Θα σας ειδοποιήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Καθυστέρηση στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ

 
SHARE

Όποια αθλητική πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω! Λατρεύει το διεθνές ποδόσφαιρο, έχει κουσούρι με το ΝΒΑ και ξημερώνεται 60 νύχτες το χρόνο για να παρακολουθήσει αγώνες, πωρώνεται με το στίβο, όμως η μοίρα του επεφύλασσε να ασχοληθεί (και) με το ρεπορτάζ της ομάδας (ΑΕΚ) που υποστηρίζει από παιδί και με το οποίο κάποτε δεν ήθελε να καταπιαστεί για να μην παρασύρεται από το συναίσθημα. Ήταν το καλοκαίρι του 2004 όταν του «επέβαλαν» να το κάνει, ύστερα από δέκα χρόνια δημοσιογραφικής (παράλληλης ή αποκλειστικής) σταδιοδρομίας σε Ελεύθερο Τύπο, Τρίποντο, Alpha, Αθήνα 9,84, Men, Μaxim, Μen's Health, ΑΕΚ Empire (κ.α.). Εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1998 ενώ στην οικογένεια του SPORT24 έκλεισε... πενταετία καθώς έγινε μέλος της το Μάιο του 2005.

BEST OF NETWORK

Walking Dead και Marvel: 10 τρέιλερ που πρέπει να δεις σήμερα

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24