OPINIONS

Ο Μαρίνος στον κολλητό του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη γνωριμία του νέου προπονητή της ΑΕΚ με τους φίλους της ομάδας. Σαν να μιλούσε στον καναπέ του σπιτιού του...

Υπήρξα (και παραμένω) αμετανόητος fan του Μανόλο Χιμένεθ. Κυρίως επειδή είχα τρελαθεί με την απαξίωση που του επιφύλασσε το 2011 μερίδα ηλιθίων και δευτερευόντως επειδή πάντοτε πίστευα ότι οι γνώσεις και τα καλά σημεία του προπονητικού χαρακτήρα του, ήταν αυτά που θα έπρεπε να έχει μια ομάδα που θέλει να αποτινάξει από πάνω της ζυγό 24 ετών. Ας υπήρξαν τίτλοι που στερήθηκε ποικιλοτρόπως, η σούμα έγραψε 24 χρόνια..

Βέβαιος λοιπόν ότι ο Μανόλο έχει την ικανότητα να επαναφέρει το DNA της κανονικότητας. Όχι τόσο βέβαιος για το αν θα μπορούσε να εξελίξει την ΑΕΚ, ή αν θα είχε ακόμα το ίδιο κίνητρο και την ίδια φλόγα. Σαφώς ήμουν υπέρμαχος της παραμονής του, στη λογική ότι προπονητής που είναι πρωταθλητής, δεν πρέπει να αντικαθίσταται.

Αυτός είναι και ο λόγος που χάρηκα ιδιαίτερα όταν ο Ουζουνίδης είπε, έστω όχι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο που εγώ τις καταθέτω ως συμπέρασμα, τις μαγικές λέξεις: « θα παίξουμε και καλή μπάλα». Αυτό κρατάω, την ανάγνωση της κατάστασης και την επιθυμία της εξέλιξης. Ναι, η ΑΕΚ ήταν συμπαγής ανασταλτικά, μεσοεπιθετικά όμως υπήρξε κάποιες φορές ενοχλητικά... ανέραστη.

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ

Είδα τον Ουζουνίδη να στέκεται απέναντι από τους εκπροσώπους του Τύπου με μια σιγουριά που τη χαρακτηρίζω ως αφοπλιστική. Όπως ο Βασίλης Τσιάρτας συνηθίζει να καυχιέται (και δικαίως) για τις μαγικές ασίστ του, λέγοντας ότι « για μένα ήταν σαν να βάζω ένα ποτήρι νερό», έτσι και ο Μαρίνος σου έδινε την εντύπωση ότι καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του και μιλούσε τόσο άνετα λες και μοιραζόταν τις σκέψεις του με τον κολλητό του.

Το νόημα ήταν το εξής: « εξαιρετικός ο Χιμένεθ, έκανε δουλειά, πήρε τίτλο, αλλά εγώ θα κάνω την ομάδα να παίξει καλύτερη μπάλα, να πάρει τίτλους και να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». Αν όντως ήταν ο κολλητός του ενώπιόν του, ο Μαρίνος θα πετούσε και μια ατάκα του τύπου « θα τους βάλουμε στα δίχτυα». Αυτή την εικόνα σχημάτισα. Μαζί και κάτι διαφορετικό να περιμένω, την αδημονία να καταγράψω μια δουλειά που θα είναι διαφορετική και η οποία θα συμβάλει ώστε η ομάδα να ανεβάσει ποιοτικά το αγωνιστικό επίπεδό της.

Είναι χάρισμα να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι ο leader μιας κατάστασης. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έμαθαν με τον Χιμένεθ να νικούν, μέσα από τον δικό του, εν πολλοίς αμυντικοκεντρικό τρόπο. Τώρα θα διδαχθούν το πως αυτό μπορεί να συμβεί παίζοντας πιο εμπνευσμένα όταν θα έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και θα καλούνται να βρουν συνεργασίες. Δίχως να επαφίενται τόσο πολύ σε ατομικές εξάρσεις και πολλά ξεχωριστά και σπάνια γκολ, από τα πολλά είναι η αλήθεια που είδαμε πέρυσι.

Ο Ουζουνίδης νοστίμεψε την προσμονή για τη νέα ΑΕΚ. Τοποθέτησε τον πήχη ψηλότερα από εκεί που τον άφησε ο προκάτοχός του και άνοιξε την όρεξη για ωραία μπάλα. Είναι όμορφο να δημιουργούνται «ξεσηκωτικές» προσδοκίες, όταν έχεις πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο. Διότι πάντοτε θα υπάρχει μπροστά κάτι σπουδαιότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουζουνίδης: "ΑΕΚ για νταμπλ και πιο ελκυστική"
Ο Ουζουνίδης άλλαξε το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΑΕΚ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ