OPINIONS

O Κομίνης μπούκαρε με όπλο;

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η θέα ενός όπλου είναι μηδαμινή μπροστά στο "έγκλημα" Κομίνη να ακυρώσει ένα γκολ-οφσάιντ.

Υπάρχουν φορές κατά τις οποίες η μεταφορά του βάρους στον έναν, αποσπά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η στοχοποίηση και ο ψυχολογικός πόλεμος ενός προσώπου, ήταν μία από τις πλέον διάσημες μεθόδους στα χρόνια του ψυχρού πολέμου με σκοπό τη συλλογή ενισχυτικών πληροφοριών. Ακόμα κι αν αυτές δεν ευσταθούσαν, παρά αποτελούσαν προϊόν πίεσης.

Είναι μέρες τώρα που η μία πλευρά, προσπαθεί τεχνηέντως να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Συντεταγμένα άρθρα που λένε ακριβώς το ίδιο, πρωτοσέλιδα για να κρέμεται στα μανταλάκια των περιπτέρων ο Κομίνης και να διανθίζεται το διαδίκτυο, επιστράτευση βουλευτών που χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο με την καραμέλα του αθηναϊκού καθεστώτος και των κέντρων αποφάσεων, τοποθετήσεις παικτών, παραγόντων και προπονητών, ακόμα και πέραν του ποδοσφαίρου.

Είναι εμφανής η προσπάθειά του οργανισμού να χαμηλώσει το γεγονός το οποίο προκάλεσε διεθνή σάλο. Το συμβάν που ταξίδεψε μέσα από τις σελίδες κάποιων εκ των σπουδαιότερων εφημερίδων του πλανήτη (παρά σε οπαδικά έντυπα ελαχίστων αναγνωστών), όχι επειδή το λέμε εγώ ή εσείς, αλλά διότι η ίδια η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου. Στην Ελλάδα, κατηγορήθηκαν φωτογράφοι ως photoshoppers, υπήρξαν Μέσα που δεν παρουσίασαν τις επίμαχες φωτογραφίες. Δακρύβρεχτα κείμενα συντάχθηκαν για το μεγαλείο της οικογένειας που έδωσε δουλειές σε τόσο κόσμο. Σαφώς και το έκανε. Αλλά με το αζημίωτο, επιχειρηματίας είναι πρωτίστως. Το τελευταίο deal μιλάει από μόνο του.

Όλα αυτά και ακόμα τόσα, για να μην "τσαλακωθεί" η εικόνα του Σαββίδη και τουναντίον να θεωρηθεί δευτερευούσης σημασίας η μπούκα του στο γήπεδο με το όπλο σε εμφανή θέση. "Ηταν πολύ ήρεμος" υποστήριξε η γραμμή υπεράσπισης του ΠΑΟΚ στο δικαστήριο. Παρόλα αυτά, τον κρατούσαν τέσσερις (ή μήπως έξι αν λάβουμε υπόψιν το μέγεθος των δύο;) όταν έκανε ντου προς τον πάγκο της ΑΕΚ. Τόσο ήρεμος...

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ...

...αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρα! Εκεί πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για να συμβεί αυτό που θα κάνει τους New York Times, τη Sun, τη Bild, τον Guardian, το Kicker, τη Daily Mail, την A Bola και τόσα άλλα αναγνωρισμένα Μ.Μ.Ε του εξωτερικού, να συλλογιστούν πόσο έσφαλαν που προέβαλαν την εικόνα του Σαββίδη με το πιστόλι στη θήκη, αντί να εντρυφήσουν στο "έγκλημα" του Κομίνη, ο οποίος ακύρωσε ένα γκολ-οφσάιντ προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση του Μίχελ που του είπε ότι "έχεις τελειώσει" και την εμφάνιση ενός οπλοφόρου μεγαλομετόχου στον αγωνιστικό χώρο.

Πίεση στον Κομίνη και όπου βγει! Αν είναι να πάρουμε και την ΑΕΚ μαζί μας στο βούρκο του όπλου, να την πάρουμε. Αυτό είναι το σχέδιο... Και περιμένουν τώρα να εμφανιστεί ο διαιτητής σε (συγχωρέστε μου το αδόκιμο της έκφρασης) "τεταρτολογία" για να αλλάξει όσα τρεις φορές έχει υποστηρίξει νωρίτερα! Την πρώτη με τη σύνταξη του φύλλου αγώνος. Τη δεύτερη με τη συμπλήρωση των όσων είχε γράψει αλλά δεν εστάλησαν πλήρως μέσω του email. Και την τρίτη όταν κλήθηκε στο δικαστήριο και απάντησε ότι "επιμένω σε όσα έχω πει".

Ποια ακριβώς αξιοπιστία θα έχουν τα λεγόμενα του μάρτυρα Κομίνη, στην τέταρτη τοποθέτησή του, αν (λέμε αν) υποστηρίξει κάτι εντελώς διαφορετικό; Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί αυτό; Δεν το γνωρίζω! Πόσο όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλάζει την ουσία της ιστορίας, δηλαδή τη μπούκα ενός ανθρώπου με το όπλο στη θήκη; Αυτό το γνωρίζω! Καμία... Ξεφτιλίζεται ως άνθρωπος όποιος υποστηρίζει ότι αυτή η θέα ενός μαινόμενου μεγαλομετόχου, αιφνιδίως χωρίς μπουφάν και με το όπλο φάτσα-κάρτα ενώ η σωματοφυλακή τρέχει ξοπίσω του, είναι δυνατόν να μην έχει τρομάξει κάποιους. Δε λέω όλους... Σίγουρα όμως κάποιους.

Η ΑΕΚ ΕΠΑΙΞΕ...

...τίμια και καθαρά τα δικά της χαρτιά. Δεν παρέστη στο δικαστήριο με σκοπό την εξόντωση του ΠΑΟΚ, αλλά με μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί τη θέση της απέναντι στην καταγγελία που την παρουσίαζε ως υπαίτια διακοπής του αγώνα. Δεν χρησιμοποίησε σάλτσες, δεν προσπάθησε να υψώσει τους τόνους και να υποστηρίξει αναληθή πράγματα, αν και γνωρίζετε καλά ότι σε μια δίκη μπορούν να ειπωθούν πολλά. Ωστόσο ο Δημητριάδης κατέθεσε ότι "δεν είδα κίνηση να πιάσει το όπλο". Τίμια και αντρίκεια. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω για το αν πολλοί άλλοι θα έκαναν το ίδιο. Και πάμε παρακάτω. Στην κλοπή που επικαλείται ο αντίπαλος.

Θα θυμίσω ότι... Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προκρίθηκε στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου μετά την "κατακρεούργηση" του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό της Τούμπας από τον Κύζα. Αυτός που κατέκτησε τον τελικό στο Βόλο με γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε. Εκείνος που "τελείωσε" στον Παναθηναϊκό στα playoffs όταν ο Ίβιτς έφυγε σε καροτσάκι από το γήπεδο ενώ η εικόνα τον δείχνει να συνομιλεί όρθιος στα αποδυτήρια λίγη ώρα νωρίτερα. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που ευνοήθηκε από την απόφαση του Σκουτέρη τα ξημερώματα της Κυριακής, με ένα σκεπτικό που ακόμα δεν έχουμε διαβάσει κι ενώ στον εν λόγω δικαστή έχει ήδη ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης η ομάδα που έχει πάρει φέτος τη νίκη σε τουλάχιστον τρία ματς πρωταθλήματος χάρη σε διαιτητικές αβλεψίες ή παρεμβάσεις. Για ποια αδικία ακριβώς μιλάμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ