OPINIONS

Ο αξιότιμος κ. Γιόχανσον

Ο αξιότιμος κ. Γιόχανσον
Γιόχανσον INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον σουηδό αμυντικό μέσο ο οποίος εξελίσσεται σε σήμα κατατεθέν για την κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή, για τα δύσκολα που βάζει στον Κορδέρο αλλά και τη θετική επιρροή του στη μεταμόρφωση του Ανάκογλου.

Η ΑΕΚ ήταν καλή ομάδα και στο προ-Γιόχανσον εξάμηνό της στη Β' Εθνική κατηγορία. Έπειθε ότι διέρχεται περίοδο υγείας, εξέλιξης και βελτίωσης, είχε ήδη νικήσει τον Ατρόμητο με 3-0 δίχως τον Σουηδό στη σύνθεσή της. Ωστόσο η μετάλλαξή της προς το καλύτερο από την ημέρα που ο 24χρονος ποδοσφαιριστής φόρεσε φανέλα βασικού (και την κράτησε σπίτι του) είναι πλέον εμφανής και γενικώς παραδεκτή.

Αλήθεια ποιος περίμενε ότι ένας μάλλον αθόρυβος και εν πολλοίς ειδικός ανασταλτικών αποστολών παίκτης, θα βοηθούσε ένα σύνολο να ψηλώσει τόσο πολύ; Ο Γιόχανσον είναι αυτό ακριβώς που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της Ένωσης. Ένας καθαρός «κόφτης» σχεδόν ανίκητος (τουλάχιστον στις ως σήμερα 11 επίσημες εμφανίσεις του με τα κιτρινόμαυρα) τόσο στον αέρα, όσο και χαμηλά. Και συνάμα ικανός στην πάσα, παίζοντας απλά και αποφεύγοντας εξεζητημένα διλήμματα και φθηνά λάθη.

Προωθεί τη μπάλα όταν πρέπει και όχι πιέζοντας καταστάσεις. Ξέρει πότε πρέπει να λειτουργεί ως τρίτος στόπερ. Είναι πλέον ο συνδετικός κρίκος όλων των γραμμών. Ένας ποδοσφαιριστής που αγώνα με τον αγώνα παρουσιάζεται καλύτερος και ο οποίος κινείται πάντοτε πάνω από το 7,5-8 (με άριστα το 10) στην εκτέλεση των καθηκόντων του και των εντολών του προπονητή. Ο Γιόχανσον εξελίσσεται σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη μεταγραφική κίνηση και ασφαλώς απομακρύνει κάθε αρνητική σκέψη για τη χρησιμότητά του, άλλωστε πολλές τέτοιες δημιουργήθηκαν όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ιδανικός συμπαίκτης

Δίπλα στον Σουηδό άρχισε να συντελείται και η μετάλλαξη του Δημήτρη Ανάκογλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε από πριν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, ας μην ξεχνάμε ότι αντιμετώπισε οικογενειακό πρόβλημα από αυτά που δύσκολα ξεπερνιούνται. Αλλά και τα οποία όταν ένας άνθρωπος τα φιλοσοφεί, αναδύεται από τη δίνη τους πιο σοφός και δυνατός.

Όντως ο Ανάκογλου είχε πάρει την ανιούσα προτού αφιχθεί στην Ελλάδα ο πρώην άσος της Γκέτεμποργκ. Από τότε όμως που ταίριαξε με τον Γιόχανσον, ο αρχηγός εκτοξεύτηκε. Τα τελευταία παιχνίδια του είναι σχεδόν άριστα όσον αφορά την τακτική ανταπόκρισή του στο πλάνο του προπονητή, ενώ οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει φέρνουν γκολ για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Την Τρίτη έδωσε την ασίστ στον Μάνταλο με την οποία ο τελευταίος έγραψε το 2-0 επί της Παναχαίκής.

Σπάει αυτό το δίδυμο τώρα που επιστρέφει ο Άνχελ Κορδέρο; Να ένα καλό ερώτημα για τον Δέλλα που δεν συνηθίζει να αλλάζει πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται, ειδικά εφέτος που τα ματς είναι λίγα για την Ένωση και πολλές φορές τα κενά μεταξύ τους αρκετά μεγάλα ώστε να επιφέρουν χαλαρότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα (όπως φάνηκε στο ματς με την Παναχαϊκή).

Ο Ισπανός είναι χρήσιμος παίκτης αλλά στην παρούσα φάση πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει αυτή τη συνεργασία. Τουλάχιστον η ΑΕΚ αποκτά ακόμα μία εναλλακτική λύση με αποδεδειγμένη ποιότητα. Από εκείνες που θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες την επόμενη σεζόν, αυτής του πρωταθλητισμού στη Σούπερ Λίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ