OPINIONS

Ντέρμπι οδηγός για την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ /  --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη version της ΑΕΚ δίχως τους Μάνταλο και Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή της. Τι θέλει να διαπιστώσει ο Μανόλο Χιμένεθ και γιατί η τακτική προσήλωση σε ένα συγκρατημένο πλάνο είναι λογικός μονόδρομος.

Ήθελε αρκετό ψάξιμο, όμως εν τέλει το στατιστικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι άξιζε τη διαδικασία και επιπροσθέτως καταδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει μία άκρως πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνη, μετρώντας από τη σεζόν της Β’ Εθνικής έως και σήμερα! Προσέξτε:

Είχε ψιλόβροχο την Κυριακή της 18ης Ιανουαρίου 2015 στο Δημοτικό Γήπεδο "Δημήτρης Κρητικόπουλος" της Καισαριανής, όταν σε αγώνα για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Άλιμο.

Ήταν το πρώτο από τα 145 επίσημα ματς που έκτοτε έδωσε η Ένωση, έως και εκείνο της προπερασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Γιάκομπ Γιόχανσον να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Παρεμπιπτόντως, εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Σουηδού στα κιτρινόμαυρα, με τον Πέτρο Μάνταλο να βρίσκεται επίσης στην αρχική ενδεκάδα.

Στη Λεωφόρο θα είναι μόλις η 3η φορά σε αυτή την πορεία των 34 μηνών και 145 αγώνων, που η ΑΕΚ θα κληθεί να αγωνιστεί δίχως τον έναν εκ των δύο στην αρχική ενδεκάδα της! Ουσιαστικά όμως είναι η πρώτη που έχει σημασία καθώς οι προηγούμενες τρεις δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον, πέραν του εξής αρνητικού στατιστικού: Μηδέν νίκες!

Τα παιχνίδια δίχως τους δύο ήταν: Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1 (31/5/2015, 7η αγωνιστική playoffs, με την Ένωση να έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική), Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0 (31/5/2016, τελευταία αγωνιστική των playoffs) και Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2 (29/11/2016, ματς Κυπέλλου).

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Μεταφερόμενοι από την πραγματικότητα των αριθμών σε εκείνη του ποδοσφαιρικού αγωνιστικού χώρου, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εκτός από ένα άκρως σημαντικό ματς, το οποίο με νίκη βάζει την ΑΕΚ σε διαδικασία σκέψης τερματισμού στην κορυφή στο τέλος του α' γύρου, αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο στο εγχειρίδιο του νέου προσανατολισμού της.

Η ΑΕΚ που θα δούμε στη Λεωφόρο αποτελεί αίνιγμα για όλους, ακόμα και για τον ίδιο τον προπονητή της. Διότι αναμφίβολα έχει στύψει το μυαλό του προκειμένου να βρει τρόπους ανταπόκρισης της μεσαίας γραμμής στις απαιτήσεις του συνόλου, δίχως τους δύο από τους τρεις καλύτερους χαφ που διαθέτει, από την άλλη πως μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει επάρκεια προσωπικότητας και τακτικής συμπεριφοράς στις απαιτήσεις του σχεδίου που θα παρουσιάσει; Δεν μπορεί...

Να τα περιμένετε όλα, διότι όλα θα είναι λογικά και εξηγήσιμα. Από το να παρουσιαστεί ένα σύνολο ασύνδετο, το οποίο θα αναζητεί επί ματαίω την ταυτότητά του από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό έως και την αψεγάδιαστη εφαρμογή ενός πλάνου που θα "μακιγιάρει" τις ατέλειες και θα παρουσιαστεί αξιοπρεπές, αξιόμαχο έως και νικηφόρο.

Η λογική πρεσβεύει ότι στο στενό γήπεδο της Λεωφόρου και με την πληρότητα της αμυντικής γραμμής να επιτρέπει την ορθή εφαρμογή του "3-5-2" που παρακολουθούμε στα τελευταία ματς, η ΑΕΚ θα παραταχθεί για να είναι συμπαγής, μαζεμένη και όχι τόσο θαρραλέα όσο υπήρξε σε άλλα εκτός έδρας ματς (Μπριζ, Ριέκα, Μίλαν), τότε που γνώριζε ότι ο Μάνταλος θα μεταφέρει τη μπάλα σωστά και ο Γιόχανσον θα δίνει βοήθειες όπου απαιτείται. Τα υπόλοιπα για τους γρίφους της Ένωσης, θα τα δούμε στο γήπεδο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ