OPINIONS

Νίκες, ηρεμία και προπονητής

Νίκες, ηρεμία και προπονητής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το δεκαήμερο της φωτιάς για πολλούς και πολλά μέσα στην ομάδα και παρουσιάζει το μοναδικό τρόπο να ξεφύγει η ΑΕΚ από καταστάσεις εσωτερικής αναταραχής μέχρι να ληφθούν αποφάσεις: Συνεχόμενες νίκες.

Το θέμα του προπονητή παραμένει στο προσκήνιο. Αν ο Μελισσανίδης βρισκόταν εκείνο το βράδυ στην Ελλάδα και όχι στην Ινδία με προορισμό τη Σιγκαπούρη, αμφιβάλω ότι θα πειθόταν από τον Μπάγεβιτς για την παραμονή του Κετσπάγια. « Να μην πάρουμε μια βιαστική απόφαση από το τηλέφωνο, φταίνε και οι παίκτες» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής και πέρασε το δικό του.

Ωστόσο είναι δεδομένη η εντολή που έδωσε ο Μελισσανίδης στον Μαϊστόροβιτς , την επόμενη κιόλας της ήττας στο «Γ. Καραϊσκάκης», να ξεκινήσει ένα σοβαρό και μελετημένο σκάουτινγκ προκειμένου να βρεθεί μια όσο το δυνατόν πιο συμβατή με την ΑΕΚ λύση για τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Είναι μια διαδικασία την οποία ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης «τρέχει» εδώ και περίπου 10 ημέρες, έχοντας στοχεύει στη βορειοκεντρική Ευρώπη.

Ίσως να αποδειχθεί μια διαδικασία χρονοβόρα διότι στην πρώτη απαιτητική δουλειά που του ανατέθηκε, ο Σουηδός δε θέλει να λαθέψει. Είναι το λογικό και το αναμενόμενο. Θα περάσει από κόσκινο και θα ζυγίσει πολύ όλες τις διαθέσιμες επιλογές μέχρι να προχωρήσει σε τελικές εισηγήσεις.

Δεν είναι χαρακτήρας του «άρπα-κόλλα», ούτε επιθυμεί να χρεωθεί μια μεσοβέζικη λύση, σαν και αυτή που η ΑΕΚ φόρτωσε στον εαυτό της το περασμένο καλοκαίρι επιλέγοντας, κόντρα στη λογική του ψαξίματος που προηγήθηκε στην ξένη αγορά, τον Κετσπάγια. Δίχως επί της ουσίας να γνωρίζει ποιον παίρνει και γιατί. Δεν είναι ευθύνη του Τιμούρ το ότι επί της ουσίας δεν γνώριζαν τίποτα για εκείνον.

Στο μεσοδιάστημα όμως…

… υπάρχουν αγώνες. Και ο κίνδυνος να βρεθεί η Ένωση πολύ γρήγορα μακριά από αυτό που ο οργανισμός και οι άνθρωποί του έθεσαν ως κυρίαρχο στόχο, δηλαδή τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είναι απόλυτα ορατός. Δεν θέλει και πολύ είναι η αλήθεια. Μια γκέλα στη Λάρισα με τη μισή ΑΕΚ να δοκιμάζεται απέναντι στην ιδιαίτερα μαχητική και άρτια τακτικά ΑΕΛ, θα αποτελέσει νέο πισωγύρισμα. Και έπονται αγώνες φωτιά: Με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ που σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα να βρίσκει ανοργάνωτες άμυνες και ακολούθως εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ζητείται αντίδραση λοιπόν. Εκτός από ένα συγκεκριμένο τακτικό πλάνο το οποίο οι ποδοσφαιριστές θα υπηρετήσουν δίχως να γυρνούν κάθε τρεις και λίγο στον πάγκο ζητώντας να μάθουν που και τι ακριβώς παίζουν, οφείλουν και οι ίδιοι να αφήσουν πίσω τις όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις έχουν για το ποιος πρέπει να είναι ο τεχνικός της ομάδας και να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν. Άλλωστε δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν, ούτε πληρώνονται για να δυσανασχετούν. Το να έχουν σκέψεις είναι δικαίωμά τους, ωστόσο το καθήκον τους είναι άλλο και η φανέλα που φορούν απαιτεί το μάξιμουμ της προσπάθειας και συγκέντρωσης από όλους.

Στο δια ταύτα: Η ΑΕΚ βρίσκεται για πολλοστή φορά σε φάση εσωτερικής αναζήτησης. Είναι αλήθεια ότι η αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει σε πολλά θέματα, στελέχη τα οποία έχουν σημαίνοντα ρόλο στην ποδοσφαιρική Ένωση, έβλαψαν την ομάδα. Ακόμα γίνεται συζήτηση για τους λόγους που δεν αποκτήθηκαν χαφ και επιθετικός, ή οι χειρισμοί στις περιπτώσεις των Λέσκοτ και Σιμόες.

Ωστόσο η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Και κόντρα στις αντιξοότητες να βγάλει επιτέλους χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αυτής δηλαδή που ξέρει να παίρνει τα ματς και όταν τίποτα δεν της πηγαίνει καλά. Θα επιμένω ότι ακόμα και με τις απώλειες που προκύπτουν, το υλικό της δεν είναι για να παρουσιάζει αυτή την ασύνδετη και σε κάποιες περιπτώσεις αποτρόπαια εικόνα. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουν και η Δευτέρα της κρίσεως είναι πλέον πολύ κοντά.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ