OPINIONS

Μπάρκας ή Τσιντώτας;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το πως περιπλέχθηκε η κατάσταση με τους γκολκίπερς της ΑΕΚ μετά την άδικη περιθωριοποίηση του Ανέστη και σας καλεί να ψηφίσετε ποιον θέλετε την Κυριακή στο ντέρμπι!

Μέχρι και την ημέρα του ανεξήγητου, αδικαιολόγητου και κατάφορα άδικου (αν κρίνει από τη μεταχείριση περιπτώσεων όπως αυτή του Βράνιες) παραγκωνισμού του Γιάννη Ανέστη, ο μέχρι τότε βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ διέγραφε εξαιρετική πορεία, με καθοριστικές επεμβάσεις σε κρίσιμα (κυρίως ευρωπαϊκά) ματς της Ένωσης και κλήσεις στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Ήταν δε τόσο μακριά από τον δεύτερο, ώστε ενώ έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την τελευταία εμφάνισή του (23/11 στο 2-2 με τη Ριέκα), να έχει ακόμα περισσότερες συμμετοχές (19) από όσες και οι δύο άλλοι μαζί (11).

Ωστόσο η απόφαση αλλαγής τερματοφύλακα, δεν συντάραξε την ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας αντεπεξήλθε καλά, ο Μπάρκας επέστρεψε δριμύτερος και πλέον οι δυο τους έχουν αφήσει πολύ πίσω τον παροπλισμένο Ανέστη. Και μάχονται για τη θέση του βασικού στο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν ο τρίτος σε ιεραρχία, που έγινε πρώτος μέσα από τις συγκυρίες. Ο καλοκαιρινός τραυματισμός του Μπάρκα κι εν συνεχεία ο (άδικος και όχι βάσει ποδοσφαιρικών και αγωνιστικών κριτηρίων) παραγκωνισμός του Ανέστη, τον προώθησαν στην πρώτη γραμμή, σε σημείο καίριο για την ομάδα, καθώς παιζόταν η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Τσιντώτας πρόλαβε να πάρει μερικά ματς για να «ζεσταθεί» και στην αναμέτρηση της Βιέννης ήταν αυτός που έπρεπε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος που δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Έδειξε ετοιμότητα κάτω από τα γκολπόστ αλλά κυρίως αποφασιστικότητα σε στιγμές που χρειάζεται τόλμη και ρίσκο για έναν γκολκίπερ δίχως ιδιαίτερες εμπειρίες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν έλθει στην ΑΕΚ, ο 25χρονος τερματοφύλακας ανήκε στον Λεβαδειακό και μάλιστα προερχόταν από μία ολόκληρη σεζόν (2016-17) δίχως έστω ένα ματς, αφού ήταν παροπλισμένος με απόφαση της διοίκησης, επειδή δεν ήθελε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Βοιωτίας. Βέβαια κάτι σχεδόν αντίστοιχο ισχύει τώρα στην «Ενωση» με την περίπτωση του Ανέστη...

Ο Τσιντώντας δεν πτοήθηκε από το γεγονός των καλών εμφανίσεων του Μπάρκα ο οποίος πήρε τα δύο ματς που προηγήθηκαν αυτού με τη Λαμία (με ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και Ολυμπιακό για το Κύπελλο) δίχως να δεχθεί γκολ. Χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές, τη μία αποτρέποντας το 1-1 και την επόμενη τη μείωση του σκορ σε 2-1 στις δύο όλες κι όλες περιπτώσεις που η Λαμία απείλησε. Ήταν έτοιμος στο 100%.

ΕΙΔΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΟΥ

Η αμετροέπεια και η έπαρση ήταν οι δύο βασικοί αντίπαλοι του Βασίλη Μπάρκα στην προσπάθειά του να εξελιχθεί από την πρώτη σεζόν του στην «Ενωση» στο νο. 1 της ΑΕΚ. Ο ίδιος προς τιμήν του το παραδέχθηκε. Όχι απλώς για να το πει δημόσια. Πρωτίστως το εμπέδωσε μέσα του και συνειδητοποίησε ότι εχθρός ήταν μόνον ο κακός εαυτός του. Σήμερα δείχνει πολύ μεγαλύτερη συνέπεια και σοβαρότητα απέναντι στην ένδοξη φανέλα που φορά.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι άλλο να παίζεις με τον Ατρόμητο και άλλο να φοράς το σήμα της ΑΕΚ». Και ακριβώς σε αυτά τα λόγια κρύβεται η συνειδητοποίηση της κατάστασης και του γεγονότος ότι αντιλαμβάνεται πλέον πως δεν «παίζει» μόνος του για τη θέση του βασικού. Διότι και ο παροπλισμένος Ανέστης αλλά και ο νεοφερμένος Τσιντώτας, είναι τερματοφύλακες πρώτης γραμμής για τα ελληνικά δεδομένα, από τους καλύτερους γηγενείς στην ελληνική λίγκα.

Δίχως αμφιβολία, οι τρεις τους αποτελούν την καλύτερη τριάδα γκολκίπερ που διαθέτει ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Με τις εμφανίσεις του σε δύο πολύ απαιτητικά ματς, ο Μπάρκας ανέβασε τον πήχη του ανταγωνισμού και των απαιτήσεων, δημιουργώντας ασφαλώς σκέψεις στον Χιμένεθ για το ποιος θα είναι ο βασικός στον κρίσιμο αγώνα της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Θεωρητικά ο Τσιντώτας είναι ο γκολκίπερ του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Μπαρκας ήταν αυτός που έπαιξε το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο (άρα έχει την πρόσφατη εμπειρία και εικόνα), στο οποίο ήταν ομολογουμένως εξαιρετικός και καθοριστικός. Δύσκολη η απόφαση...

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ