OPINIONS

Μοιάζει να γίνεται ΑΕΚ

Μοιάζει να γίνεται ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου βάζει στο ζύγι την πρώτη εφετινή εμφάνιση της Ένωσης και γράφει για όσα του άρεσαν και όσα επιδέχονται άμεσης ή έμμεσης βελτίωσης. Συνολικά η Ένωση αρχίζει πάλι να αρέσει.

Οι τελικές προσπάθειες προδίδουν αγωνιστική ανωτερότητα. Όμως επειδή οι αριθμοί δεν λένε πάντοτε την αλήθεια, αυτή μπορεί να καταγραφεί και επικοινωνηθεί με ακρίβεια και δίχως ίχνος υπερβολής μέσα από τα λόγια του Τραϊανού Δέλλα: « Κάναμε αυτά που ήθελα, είδα όσα ζητούσα, είμαι ικανοποιημένος». Αυτό είναι και το πιο ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί μετά το πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ που δομείται με πρωταρχικό στόχο την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα : Είναι ξανά ομάδα με σχέδιο, είναι το σύνολο που φέρει την ταυτότητα του προπονητή της!

Έχοντας απέναντί της μία ομάδα με τέσσερις επίσημους αγώνες και αντιπάλους πολύ ανώτερους και ποιοτικούς από εκείνους που η Ένωση θα αντιμετωπίσει στη Β΄ Εθνική, κατάφερε να είναι σαφώς υπέρτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε εμφανώς περισσότερες δυνάμεις και διάθεση από το δεύτερο. Και στη διάρκεια αυτού ωστόσο, δεν υστέρησε. Διατήρησε την αμυντική συνοχή της, μοιράστηκε το χρόνο στον έλεγχο της μπάλας, έψαξε για το γκολ. Με συνέπεια, συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και πίστη στις δυνατότητές της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Η απάντηση στο ερώτημα « είναι η ΑΕΚ ομάδα επιπέδου Σούπερ Λίγκας;» δόθηκε ήδη. Ωστόσο παρέμειναν δίχως απόκριση οι απορίες γιατί η Ένωση δεν επέμεινε για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού ανώτερης κλάσης, ενός φορ με ικανότητα να δημιουργεί και να εκτελεί με συνέπεια, ενός παίκτη επιπέδου Μπαρμπόσα. Ο Αραβίδης ήταν για ακόμα ένα ματς εξαιρετικός, τόσο καλός που προκαλεί φαντασιώσεις για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα τόσο ικανό επιθετικογενές σύνολο, δραστηριοποιούμενος στα φτερά της επίθεσης και όχι στην κορυφή αυτής.

Η ευχέρειά του στο να μοιράζει σωστά τη μπάλα, να παίζει καλά το «1-2», να δημιουργεί ρήγματα με ντρίμπλες και προσωπικές ενέργειες δεν αμφισβητούνται. Ούτε η ικανότητά του επίσης να τη στέλνει στα δίχτυα όταν του παρουσιάζεται η καλή ευκαιρία. Ωστόσο μέσα από τους συνεχείς αγώνες που η ΑΕΚ έδωσε ως σήμερα και με γνώμονα τις τεχνικές δεξιότητές του, ίσως θα ήταν περισσότερο απαραίτητος σε ρόλο ακραίου επιθετικού. Με την ταυτόχρονη παρουσία ενός φορ killer, ενός στράικερ επιπέδου Τζιμπούρ όταν ο Αλγερινός ήταν στα καλά του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Η ΑΕΚ οφείλει επίσης να εντρυφήσει περισσότερο στις στημένες φάσεις. Κερδίζει πολλές, έχει εξαιρετικούς εκτελεστές (Μπαρμπόσα - Μάνταλος) και σέντερ μπακ που αποδεδειγμένα βρίσκουν δίχτυα (Κολοβέτσιος – Λαμπρόπουλος), όμως απέναντι στον Πανθρακικό, σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις δεν κατάφερε καν να απειλήσει. Κοντολογίς η Ένωση έχει σχέδιο, αγωνιστική ταυτότητα, ποδοσφαιριστές με δυνατότητες, ποιότητα και ισορροπία, όμως επιδέχεται ενίσχυσης από 3-4 παίκτες ανώτερου επιπέδου. Αν και είναι νωρίς να το πει κανείς, ίσως 1-2 να γίνουν απαιτητοί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ