OPINIONS

Μηνύματα μεταγραφών

Μηνύματα μεταγραφών
ΑΕΚ, Παναχαϊκή INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τα συμπεράσματα από τους τρεις πρώτους αγώνες της ΑΕΚ στα πλέι οφ, σημειώνει το ψυχικό άδειασμα των περισσότερων παικτών που πλέον περιμένουν την Α' Εθνική αλλά και επιμένει ότι η ομάδα χρειάζεται 5-6 μεταγραφές ποδοσφαιριστών άλλης κλάσης.

Τελικά όποιος σκαρφίστηκε να οδηγηθεί αυτή η ιστορία της Β' Εθνικής στα πλέι οφ, το βέβαιο είναι στην ΑΕΚ έκανε καλό. Σε αυτά τα ματς, απέναντι στις καλύτερες ομάδες και των δύο ομίλων του δεύτερη τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας, κόντρα σε αντιπάλους οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να σταθούν αξιοπρεπέστερα στη Σούπερ Λίγκα από κάμποσες μετριότητες ή κακοτεχνίες που βρίσκονται (ή έπαψαν να βρίσκονται πλέον) σε αυτήν, η Ένωση έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πολλά πράγματα...

Αφενός ότι σε μία ενιαία Β' Εθνική, στην οποία θα συμμετείχαν όλοι οι τωρινοί αντίπαλοί της στα πλέι οφ, το έργο της θα ήταν σαφώς δυσκολότερο από τον περίπατο του (κάτω του μετρίου σε ποιότητα) Νοτίου Ομίλου. Κρύβονται σήμερα στα καβούκια τους και ψάχνουν δικαιολογίες όσοι έλεγαν ή έγραφαν ότι η ΑΕΚ δεν... βλέπει (καν) τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ούσα συντριπτικά καλύτερη. Εκτίθενται επίσης και εκείνοι που μιλούσαν για υποχρεωτικές αήττητες πορείες. Τρία ματς τώρα, η ομάδα φλερτάρει με την ήττα ή την ισοπαλία περισσότερο από ποτέ...

Ο καθένας μπορεί να επικαλείται αιτιάσεις. Όταν θα έχουν τελειώσει τα πλέι οφ, η ΑΕΚ θα έχει ολοκληρώσει ημερολογιακά σχεδόν έναν χρόνο από τότε που εισήλθε σε διαδικασία προπονήσεων και προετοιμασίας με ορίζοντα την επιστροφή της εκεί που ανήκει. Είναι αλήθεια ότι οι παίκτες της έχουν «αδειάσει» σωματικά και ψυχικά, ούτε βοηθάει επίσης την όλη κατάσταση η διαπιστωμένη γνώση ότι η ομάδα έχει ήδη επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης η απουσία του Μάνταλου δεν καλύφτηκε ποτέ αγωνιστικά. Κανένας Ζόριτς, Μπαρμπόσα ή Πλατέλας είναι ικανοί να παίξουν το ρόλο και τη θέση, πόσω μάλλον στην επόμενη κατηγορία. Όχι ότι ευθύνονται βέβαια. Ο πρώτος θέλει πολλή δουλειά (κυρίως σωματικά) για να κάνει καριέρα στην ΑΕΚ, οι δύο άλλοι χρησιμοποιούνται κατ' ανάγκη στη θέση.

Όλα τούτα όμως δεν μπορούν να συνιστούν ικανές δικαιολογίες για την κάκιστη εικόνα των τριών πρώτων ματς κι ενώ έπονται ακόμα επτά, μεταξύ των οποίων τα ταξίδια σε Λάρισα, Βόλο και Πάτρα. Έδρες στις οποίες η ΑΕΚ θα ηττηθεί αν παρουσιάσει το ίδιο κακό πρόσωπο, διότι όλοι εκεί έξω την περιμένουν (και καλά κάνουν) ως το δικό τους στοίχημα για να αποδείξουν ότι δεν είναι υποδεέστεροι.

Στην ουσία του πράγματος...

... μέσα από αυτή την πολύτιμη εν τέλει διαδικασία αγώνων, τα μηνύματα αποστέλλονται το ένα πίσω από το άλλο έχοντας τον ίδιο παρανομαστή. Η ΑΕΚ, από τη στιγμή που όπως λένε οι άνθρωποι που την «τρέχουν» καθημερινά έχει ως στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο από την πρώτη κιόλας σεζόν, έχει ανάγκη από μεταγραφές ανωτέρου επιπέδου και όχι λαχεία τύπου Βιγιαφάνες.

Όσο και αν προσωπικά θα ενίσχυε την αυταρέσκεια μου η απόκτηση του Αργεντινού από τον Παναιτωλικό, επειδή στις 5 Μαρτίου είχα γράψει ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ομάδας (μαζί με τον Μάρτίνες που όμως πήγε στον Ολυμπιακό επειδή για το βαλάντιο της Ένωσης κρίθηκε ακριβός, τουλάχιστον όπως λέει το δικό μου ρεπορτάζ).

Στο υπάρχον ρόστερ δεν υφίσταται ποδοσφαιριστής ικανός (ή τέλος πάντων έχων τα απαραίτητα στοιχεία) να διαδραματίσει ρόλο αντί-Μάνταλου, θυμίζω δε ότι ο κατά την εφετινή σεζόν ηγέτης της ΑΕΚ, θα είναι έτοιμος να μπει σε αγώνα ξανά κατά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Δεν θα χρειαστεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρει το ρυθμό του;

Πάμε παρακάτω... Η ΑΕΚ θέλει τουλάχιστον δύο επιθετικούς περιοχής, όχι έναν! Μπορούμε πλέον, μετά από σαφές δείγμα αγώνων, να αποδεχθούμε ότι ο Κρισάντους είναι μία λύση για να συμπληρώνει τη γραμμή κρούσης. Η τρίτη ή τέταρτη επιλογή που κάθε ομάδα πρέπει να έχει, σε καμία περίπτωση όμως η πρώτη ή δεύτερη. Και επειδή ο Αραβίδης θα χρησιμοποιείται και την επόμενη σεζόν πότε ως φορ και πότε ως εξτρέμ, η ΑΕΚ έχει ανάγκη από την προσθήκη δύο killer και όχι μόνον ενός. Αν μάλιστα αποφασιστεί η μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Κρισάντους (ενδεχόμενο όχι ιδιαίτερα πιθανό), τότε θα πρέπει να κινηθεί για τρεις. Αυτό τουλάχιστον πρεσβεύει η λογική.

Σίγουρα εκείνοι που κατέχουν τα αρμόδια πόστα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και έχουν διαγνώσει τις θέσεις που η ΑΕΚ χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση. Δεν κρύβουν και οι ίδιοι ότι αναζητούνται 6-7 παίκτες καλύτεροι από τους υπάρχοντες, άρα ποδοσφαιριστές ενδεκάδας. Μεταγραφές από μεταγραφές όμως έχουν διαφορά.

Η Ένωση θέλει σφόδρα τον Ορλάντο Σα, όμως με τα μισά χρήματα από αυτά που ζητάει η Λέγκια. Και γενικότερα το ταβάνι στην αγοραστική ικανότητά της μοιάζει να είναι χαμηλότερο από τις προσδοκίες της στο παζάρι. Αυτό αποδείχθηκε και μέσα από τα ανούσια ταξίδια στη Βραζιλία για στόχους που άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ. Μακάρι να της έρθουν όλα όπως τα υπολογίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ