OPINIONS

Με στρατηγική για Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΑΡΑΟΥΧΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΑΡΑΟΥΧΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τη στρατηγική που η ΑΕΚ θα ακολουθήσει, τη βολιδοσκόπηση του 1.000.000 ευρώ που αντιμετωπίστηκε αρνητικά, τη χάραξη της επόμενης κίνησης με τον πατριό του και τις πιθανότητες για αίσιο τέλος.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μεγάλες απαιτήσεις από τον Σέρχιο Αραούχο. Και είναι η αλήθεια ότι στους πρώτους μήνες της σεζόν, όταν ο Αργεντινός δυσκολευόταν να βρει ρυθμό, είχε εκφραστεί με προβληματισμό σε ανθρώπους της ομάδας για το αν και πότε θα συνέλθει αγωνιστικά.

Σε σημείο να ανησυχεί για το αν η ΑΕΚ έπεσε έξω που τον περίμενε μέχρι και την τελευταία ημέρα του περασμένου Αυγούστου, προσπερνώντας άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ήταν στα μέτρα της (π.χ. ο Ταβάρες).

Από τις 29 του Οκτώβρη και μετά, από εκείνο το γκολ επί του Πανιωνίου στη φάση που ο Μάνταλος υπέστη ρήξη χιαστών, ο Αραούχο άρχισε να "λάμπει". Και στην πορεία να πραγματοποιεί κάποιες ομολογουμένως εντυπωσιακές εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από εκπληκτικά και καθοριστικά τέρματα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σήμερα ο "Τίγρης" έχει αποφασίσει να γίνει προσπάθεια για την αγορά του. Δεν θα είναι μια εύκολη αποστολή και οι κινήσεις θα είναι λελογισμένες. Για τον ποδοσφαιριστή υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους και η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που θα εισέλθει σε πλειστηριασμό, διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχει χάσει. Είναι γνωστό ότι σε οικονομικές προσεγγίσεις, είναι σφιχτή και δεν απλώνει τα πόδια της πιο μακριά από το σεντόνι της. Έχει όμως τα δικά της ατού, όπως αυτά καταγράφονται από το Sport24.gr.

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ

Το πρωί της 5ης Μαΐου, ο Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, πατριός του Αραούχο και άνθρωπος που χειρίζεται τα δικαιώματά του, ως ένας τρόπον τινά ατζέντης, θα αφιχθεί στην Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Απόλλωνα και τη φιέστα που θα ακολουθήσει στο ΟΑΚΑ. Ασφαλώς δεν θα είναι αυτός ο μοναδικός λόγος για την παρουσία του στην Αθήνα.

Άμεσα θα υπάρξει συνάντηση με ανθρώπους της ομάδας, λογικά με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική που οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν. Για την ΑΕΚ έχει πρωτεύουσα σημασία το να φτάσει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή για το ύψος των απολαβών του, το οποίο λογικά θα είναι μεγαλύτερο από τις 800.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ετησίως από τη Λας Πάλμας. Θα είναι το πρώτο συμβόλαιο 1.000.000 ευρώ στη δεύτερη εποχή Μελισσανίδη.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο θα αφορά στους κοινούς τρόπους δράσης της επόμενης ημέρας, απέναντι στη Λας Πάλμας. Η ΑΕΚ θέλει τον παίκτη ισχυρό σύμμαχο σε αυτήν την υπόθεση, απόλυτα ξεκάθαρο δηλαδή στην πρόθεσή του να παίξει σε εκείνη, πιέζοντας προς αυτήν την κατεύθυνση. Ασφαλώς στο βαθμό που του επιτρέπεται καθώς έχει συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα.

Δίχως όμως να εμφανίζεται με δεύτερες σκέψεις για άλλες περιπτώσεις. Με ένα ξεκάθαρο θέλω, το οποίο θα στέλνει το μήνυμα στη Λας Πάλμας για τη μία και μοναδική επιθυμία του. Εξ ου και η δήλωση του πατριού του, σύμφωνα με την οποία "ο Αραούχο θα δουλέψει για την επιστροφή του στην ΑΕΚ".

Η ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ" ΜΕ ΛΙΒΑΓΙΑ

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Λας Πάλμας, αν διαπιστώσει ότι δεν πείθει τον Αραούχο να τη βοηθήσει στην πορεία της Β’ κατηγορίας, θα προσπαθήσει να τον πουλήσει όσο πιο ακριβά μπορεί. Ένας επιπλέον δανεισμός με οψιόν αγοράς, μοιάζει με ανέφικτο σενάριο στην παρούσα φάση, ειδικά όταν προκύπτουν τόσοι μνηστήρες, με πρόθεση να αγοράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η ΑΕΚ επιχείρησε να μάθει ποια θα ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Λας Πάλμας σε μία πρόταση αγοράς 1.000.000 ευρώ, άμεσα καταβλητέου μαζί με τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια, όπως προβλέπεται από την οψιόν αγοράς. Δηλαδή 2.800.000 ευρώ και για τους δύο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή η βολιδοσκόπηση, δεν συνιστούσε επίσημη πρόταση, απλά μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των προθέσεων της Λας Πάλμας. Στην ΑΕΚ έλαβαν το μήνυμα ότι είναι μακριά από τα θέλω των Ισπανών και πλέον πρέπει να αναζητήσουν πιο δραστικό τρόπο. Προφανώς περισσότερο χρήματα και γενναίο ποσοστό μεταπώλησης για την ισπανική ομάδα.

Μια πρόταση που δουλεύεται και η οποία θα κατατεθεί όταν η Ένωση θα έχει πραγματοποιήσει το πρώτο και σαφώς πιο εύκολο βήμα, το οποία διαβάσατε παραπάνω. Όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" την πρώτη συνθήκη, αυτή της κοινής στρατηγικής με τον ποδοσφαιριστή, ώστε η προφορά της να αποκτήσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ.

Θα είναι ένα σκληρό πόκερ, αλλά σε περιορισμένο χρόνο. Η ΑΕΚ δεν θα σπαταλήσει όπως πέρυσι ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να φέρει πίσω τον Αραούχο. Από τη στιγμή που θα μπει σε διαδικασία αγοράς του, θα επιχειρήσει μία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη τακτοποίηση της υπόθεσης, διαφορετικά θα στραφεί αλλού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ