OPINIONS

Λάθος εξ' αρχής ο Τζιμπούρ

Λάθος εξ' αρχής ο Τζιμπούρ
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου προσεγγίζει την υπόθεση Τζιμπούρ, η οποία θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τη γέννησή της. Κακώς χρίστηκε ηγέτης, το άγχος που τον λυγίζει, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Άλλον φορ έπρεπε να φέρει η ΑΕΚ για πρώτο.

Περαστικά στον Τζιμπούρ. Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και η μακρά κεφαλή (του δεξιού δικεφάλου). Δίμηνο εκτός δράσης και βάλε, δεν συγχωρεί ο οργανισμός όταν είσαι στα 31 και την καριέρα σου συνοδεύουν ελλιπείς προετοιμασίες και δουλειά στο ρελαντί. Απαιτείται υπεριδπλάσια προσπάθεια και πάλι ο χρόνος σε αφήνει πίσω, είναι πλέον εχθρός σου.

Η ΑΕΚ έκανε λάθος με τον Τζιμπούρ. Όχι επειδή τον απέκτησε, είναι ποδοσφαιριστής με διαπιστωμένη ποιότητα και ικανότητα στο σκοράρισμα. Βάσει προσόντων και στατιστικών, θα μπορούσε με ευκολία να πει κανείς ότι μαζί με τον Μπεργκ, είναι οι πληρέστεροι φορ του πρωταθλήματος. Αλλά αυτό θα ίσχυε τρία χρόνια πριν, όχι σήμερα. Και το λάθος εντοπίζεται στο ατόπημα της Ενωσης να τον φέρει πίσω ως πρώτο βιολί, ως βασικό. Για το «ηγέτης» δεν το συζητάμε καν...

Ως τέτοιος αυτοπαρουσιάστηκε. Λέγοντας μάλιστα ότι αυτό του ζήτησε ο Μελισσανίδης στο ραντεβού τους στην Aegean. « Σε φέρνω πίσω για να ηγηθείς». Ετσι δήλωσε ο Τζιμπούρ. Εκτός του ότι αυτός ο ρόλος προϋποθέτει στοιχεία που ο αποκαλούμενος και ως «Τρομοκράτης» δεν έχει συμβιβάσει ποτέ με τον χαρακτήρα του, ήλθαν και τα δύο πειθαρχικά παραπτώματα για να επιβεβαιώσουν πολύ γρήγορα ότι πρωτίστως για εκείνον μετράει η καλοπέρασή του.

Σκεπτικό που δεν αποδίδει

Οι εμμονές σπανίως επιβεβαιώνονται. Ο Μελισσανίδης είχε καψούρα μαζί του, όμως δεν συνυπολόγισε σημαντικές παραμέτρους στην ιστορία. Η βαθιά ενόχληση σημαντικής μερίδας φίλων της ομάδας, ας πούμε (ή μάλλον σας υποθέσουμε) ότι υπερκαλύπτεται με 3-4 μαζεμένες καλές εμφανίσεις και διαδοχικά γκολ. Αυτά δηλαδή που για πλάκα θα έκανε ο Τζιμπούρ στα 26 του, άντε στα 28 του... Στα 31 και με το βίο που ακολουθεί εκτός των γηπέδων, δύσκολα. Ναι, σε ένα ρόστερ ποιοτικό, θα μπορούσε να λογίζεται ως τρίτος επιθετικός, όχι όμως ως πρώτος.

Αυτή τη στιγμή ο Αραβίδης είναι πολύ μπροστά από τον Αλγερινό σε δύναμη, φυσική κατάσταση, έκρηξη, ταχύτητα, άλμα και τακτική συμπεριφορά. Μπροστά του, βασικά και κύρια στο γκολ! Αν λοιπόν η ΑΕΚ αναζητούσε επιθετικό για να τον καταστήσει βασικό, τότε όφειλε να το δει διαφορετικά. Λες και χάθηκαν οι παίκτες στον ποδοσφαιρικό πλανήτη... Λες και ήταν πολλά τα χρήματα για τον Ορλάντο Σα...

Δεκτός και πολυτέλεια για τρίτη λύση στην επίθεση ο τωρινός Τζιμπούρ. Χρόνος υπάρχει, όμως λιγοστεύει και η ΑΕΚ καλείται να βρει στο διάστημα που της απομένει έναν φορ καλύτερον από τους υπάρχοντες ή τουλάχιστον ενεργό και αθλητικό όσο ο Αραβίδης, ο οποίος είναι μακράν ότι πιο ποιοτικό και συνεπές διαθέτει αυτή την εποχή η ομάδα στο συγκεκριμένο χώρο. Απαιτείται ένας φορ με γεμάτες σεζόν σε καλή ηλικία και όχι στα τελειώματα. Επίσης όχι απαραίτητα ελεύθερος, ας αποφασιστεί σε αυτή τη θέση η υπέρβαση, αλλιώς ας παίξει ο Κρισάντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ