OPINIONS

Κρατάει τον κόσμο, ανοίγει την όρεξη

Κρατάει τον κόσμο, ανοίγει την όρεξη
Πανηγυρική Πλατέλλας Μπρέσεβιτς Μάνταλος Μπαρμπόζα INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ της Β’ Εθνικής που καταφέρνει να διατηρεί ζεστό το κοινό της αλλά και η οποία σε βάζει σε σκέψεις για αυτά που θα μπορούσε να πετύχει αν βρισκόταν ένα σκαλί ψηλότερα. Βέβαια υπάρχει και το Κύπελλο...

Θα ξεκινήσω κάπως ανάποδα. Με ένα μπράβο στην Επισκοπή για τη θαρραλέα απόφασή της να παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ έχοντας την επιθυμία να παίξει ποδόσφαιρο.

Το πλήρωσε βέβαια με επτά γκολ, όμως μέτρησε τις δυνάμεις της και πρωτίστως συνέβαλε ώστε οι περισσότεροι από 10.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες αψηφώντας κρύο και βροχή για έναν αγώνα Β΄Εθνικής, να επιστρέψουν στα σπίτια τους χαμογελώντας έχοντας δώσει ραντεβού για το επόμενο εντός έδρας ματς.

Καταγράφεται ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός αυτό. Η ΑΕΚ διατήρησε τη φλόγα αναμμένη και την επιθυμία για την επιστροφή στο ΟΑΚΑ στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια του Δεκεμβρίου σε επίπεδα υψηλά! Δεν είναι εύκολο να ξεσηκώνεται κάποιος για τέτοιους αγώνες, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν. Γίνεται ευκολότερο όμως όταν αντιλαμβάνεται ότι όσοι αγωνίζονται θα τον ανταμείψουν με καλό ποδόσφαιρο και διάρκεια στην παραγωγή θεάματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαπιστώνοντας την αμφίρροπη εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Σοιύπερ Λίγκας και βλέποντας την ΑΕΚ να πατάει γερά στα πόδια της χτίζοντας κορμό για την επόμενη σεζόν, δημιουργούνται εύλογα και οι σκέψεις για το τι θα μπορούσε να πετύχει αν ήταν ήδη εκεί, στη φυσική θέση της. Ειδικότερα μάλιστα εφόσον κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γίνουν οι 2-3 ποιοτικές προσθήκες, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη αναδειχθεί μέσα από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ. Θα μπορούσε άραγε η Ένωση να κοντραριστεί στο υψηλότερο επίπεδο της κατηγορίας;

Αυτά που έρχονται...

Απάντηση μπορεί να προκύψει μέσα από την εφετινή περιπέτειά της στο Κύπελλο Ελλάδας, ενδεχομένως όμως να μην είναι και πειστική. Μέσα από δύο αγώνες και έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό, είναι δύσκολο να συμπεράνεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και κατά πόσο η Ένωση έχει όντως τις δυνατότητες να σταθεί ως πρωταγωνίστρια σε έναν μαραθώνιο 36 αγωνιστικών.

Σε κάθε περίπτωση όμως η όρεξη ανοίγει. Ο αγώνας του ερχόμενου Ιανουαρίου απέναντι στον Ατρόμητο ίσως ανοίξει μία μεγάλη πόρτα. Το βέβαιο είναι ότι εφόσον έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα (πρόκριση), θα μεγαλώσουν και οι απαιτήσεις του κόσμου. Η ομάδα είναι καλή. Το πόσο καλή δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα από κανέναν, ούτε από τον ίδιο τον προπονητή της ο οποίος ασφαλώς έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θα είναι ανταγωνιστική στο παραπάνω επίπεδο, από την άλλη όμως αυτό δεν έχει πιστοποιηθεί μέσα από τέτοιους αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το μυαλό τρέχει πιο γρήγορα από τη σεζόν, ίσως την πιο ήρεμη και γαλήνια χρονιά της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία. Η χαρά της δημιουργίας ενισχύει τη συσπείρωση και δυναμώνει την αδημονία για όσα έρχονται, ειδικά αν σε αυτά προστεθεί και το νέο γήπεδο. Κάποιοι φίλοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι ίσως θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε η πρόκληση του Κυπέλλου καθώς μία πιθανή άσχημη εξέλιξη θα αφήσει σκιές και λεκέδες. Θα διαφωνήσω.

Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ένωση να μετρήσει τις δυνάμεις της. Ακόμα και μέσα από ατυχείς αγώνες μπορείς να διδαχθείς πολλά και κυρίως να αναγνώσεις τι σου λείπει. Αν μάλιστα προχωρήσει πολύ στη διοργάνωση, θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση ενόψει της επιστροφής. Διότι όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, η ΑΕΚ επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα με σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό από την πρώτη σεζόν. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ