OPINIONS

Καίει το θέμα Βράνιες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κρυμμένη ουσία της νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο αφορά άπαντες και δόθηκε μέσω της παραμονής του Βράνιες στον πάγκο. Ωστόσο ο Βόσνιος είναι υπερ-απαραίτητος.

Στην ΑΕΚ της νέας εποχής, είναι δεδομένο ότι οι έμμεσοι και πλάγιοι τρόποι για να καρπωθεί κάποιος (ο οποιοσδήποτε) αυτό που επιδιώκει, όχι απλώς δεν εξυπηρετούνται, αλλά στο τέλος προκαλούν ανάποδα αποτελέσματα σε εκείνον που τους υιοθετεί.

Πριν από μερικές ημέρες, το Sport24.gr σας είχε κατ’ αποκλειστικότητα ενημερώσει για δύο συγκεκριμένα πράγματα:

Το πρώτο αφορούσε στη συμφωνία με τον Τσιγκρίνσκι για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών για επιπλέον δύο χρόνια και το δεύτερο στο υπαρκτό θέμα με τον Βράνιες και την προσήλωση προς την ομάδα, η οποία πλέον αμφισβητείται από τον ίδιο τον προπονητή.

Ο Βόσνιος ήταν έτοιμος, όμως έμεινε εκτός αποστολής στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, βασικός αλλά κάκιστος στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ίδια ομάδα και αναπληρωματικός χθες για να παίξει και πάλι ο Λαμπρόπουλος.

Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η τριάδα «Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι - Μπακάκης» δεν λειτούργησε καλά χθες. Απουσιάζουν η ταχύτητα και η δυναμική του Βράνιες, όπως επίσης το καθαρό μυαλό του σε στιγμές που νομίζεις ότι έχει «τρελαθεί» επειδή έχει πάρει κάρτα. Γυρίζει τον διακόπτη και μεταλλάσσεται στον πιο λειτουργικό όλων.

Αλλά πρέπει και εκείνος να αντιληφθεί ότι έχει συμβόλαιο το οποίο έχει υπογράψει και είναι θέμα της ομάδας και μόνο το πότε και αν θα τον καλέσει για νέα συμφωνία. Το «δίνω πολλά αλλά παίρνω λίγα», έχει φτάσει και στα δικά μου αφτιά. Όμως δεν δικαιολογεί το σημείο που φτάσαμε, να φοβάται ο Χιμένεθ να του δώσει θέση βασικού.

Από την άλλη, μετά και την κλήρωση που έφερε την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό (τον οποίο θα αντιμετωπίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο εβδομάδων), είναι απαραίτητο να βρει ο Βόσνιος το μυαλό του και μαζί τη χημεία με την ομάδα. Διότι δεν είναι τυχαία αυτά που συμβαίνουν και ακούγονται.

Ούτε ασφαλώς υπάρχει η πολυτέλεια να μένει στον πάγκο ο κατά πολλούς (και συντάσσομαι με την άποψη αυτή) πιο καθοριστικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Πόσω μάλλον όταν ο Τσόσιτς είναι ανενεργός και ουδεμία πληροφόρηση υπάρχει για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει, διότι η κατάσταση του επανεκτιμάται ημέρα με την ημέρα. Κι αυτό, όπως μαθαίνω, έχει να κάνει και με πράγματα τα οποία ο ίδιος δεν θέλει να ακολουθήσει. Το αφήνω εδώ.

Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το σενάριο της πώλησης του Βράνιες πρέπει να καταρριφθεί πλέον. Ακόμα και τα 2,5 εκατ. ευρώ να σκάσουν μύτη από τη γωνία και να κλείσουν το μάτι στην ΑΕΚ, δεν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Η χημεία της ομάδας δεν σηκώνει πλέον τόσο καίριες προσθαφαιρέσεις. Ποιον να βρεις να «κουμπώσει» τόσο γρήγορα με την ομάδα; Από την «Ενωση» εξωτερικεύεται η άποψη σύμφωνα με την οποία, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με 10 αγώνες σε διάστημα 35 ημερών, δεν μπορείς πλέον να φέρεις εξτρέμ! Έχει λογική αλλά και ένα λανθασμένο υπόβαθρο... Διότι αν το σκεφτεί κάποιος, υπήρχε άπλετος χρόνος να βρεθεί ένας παίκτης για τα άκρα της επίθεσης. Πριν από τρεις μήνες, η ΑΕΚ ήθελε (και το επικοινωνούσε) αριστερό εξτρέμ και αριστερό μπακ.

Χάνοντας τους Μάνταλο - Γιόχανσον, άλλαξε όλο το μεταγραφικό στάτους της, κοιτώντας να τους αντικαταστήσει και αφήνοντας πίσω τις άλλες περιπτώσεις. Το αν θα το βρει μπροστά της ή όχι, θα το δούμε, αλλά έφυγαν 4 (οι τραυματίες συν Πατίτο - Τρίστασον) και ήρθαν 2. Ενίσχυση αυτό δεν το λες, κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν το λες. Η δικαιολογία της Ευρώπης και ποιοι θα δηλωθούν (καθώς η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα μόνο για τρεις προσθήκες στους ήδη δηλωθέντες) για τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, δεν καταρρίπτει την ιδέα ότι η ομάδα είναι ακριβώς εκεί που βρισκόταν πριν χτυπήσουν οι δύο προαναφερθέντες. Δίχως ακόμα να γνωρίζουμε αν οι Μοράν και Μασούντ θα αποδειχθούν εξίσου ικανοί, είναι κάτι που τώρα θα αρχίσει να φαίνεται.

Το δίδυμο (Λιβάγια - Αραούχο) της επίθεσης τα πηγαίνει περίφημα. Ο Μασούντ είναι αλήθεια ότι «στάζει» ποιότητα. Ο Χριστοδουλόπουλος θα είναι διαρκώς μια πολύ βασική σταθερά για την ομάδα. Ομως τα αποτελέσματα «κλειδώνουν» από την άμυνα. Εκεί η ΑΕΚ έχει αποκτήσει θέμα και ο ΠΑΣ της το έδειξε χθες. Σαφώς η απουσία του Σιμόες διογκώνει το πρόβλημα στην ανασταλτική δημιουργία και το πως ο Πορτογάλος θα παρουσιαστεί στη συνέχεια, είναι επίσης ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Είναι η τρίτη φορά μέσα στη σεζόν που παρουσιάζει μυϊκό πρόβλημα. Τα ξεπερνά εύκολα, όμως τα ξαναβρίσκει μπροστά του. Και αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι, είναι ότι ο Μοράν δεν είναι 6αρι, ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό όπως ο Γιόχανσον καθώς τα προτερήματα σε σύγκριση με τον Σουηδό, εντοπίζονται όταν έχει τη μπάλα στα πόδια και την προωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ