OPINIONS

Και τώρα το γκολ

Και τώρα το γκολ
Πλατέλλας Σεντ Ετιέν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει από το Σεντ Ετιέν για την επιτυχημένη επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τη δυσκολότερη αποστολή της Αθήνας καθώς πλέον η διαχείριση της ρεβάνς με στόχο την πρόκριση μεγαλώνει τις τακτικές απαιτήσεις.

Το διαπίστωνες στα μάτια τους μετά το τέλος του αγώνα. Η φανερή ικανοποίηση για την ανταπόκριση που είχαν άπαντες στο τακτικό σχέδιο του προπονητή, μαζί όμως και μια ανολοκλήρωτη ευχαρίστηση. Δεν ήλθε το γκολ και έχοντας άπαντες πλέον συνειδητοποιήσει τι αντιμετώπισαν στο «Ζοφορουά Γκισάρ», η πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να έχουν το κάτι παραπάνω φούντωνε λεπτό με το λεπτό.

Ας είναι όμως... Η ΑΕΚ πέρασε το σκόπελο του πρώτου αγώνα παραμένοντας αλώβητη. Καλύτερα να μένεις με την εντύπωση ότι θα μπορούσες να είχες πετύχει κάτι επιπλέον, εν προκειμένω ένα γκολ, παρά να αποχωρείς ηττημένος. Και αυτό το 0-0, το πολύ πονηρό ενόψει της ρεβάνς αποτέλεσμα, ήταν ένα μικρό κατόρθωμα για την Ένωση μετά από περίπου πέντε χρόνια απουσίας από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Τώρα δημιουργείται η απαίτηση για πρόκριση, έρχεται το δύσκολο σημείο της ιστορίας.

Τακτικά είδαμε αυτό που περιμέναμε. Θα ήταν οξύμωρο οτιδήποτε διαφορετικό από μια ομάδα που δεν είχε σε ετοιμότητα ούτε για τη 18αδα τις δύο μεταγραφές από τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να είχε εκκινήσει η ενίσχυσή της, μαζί με εκείνη του στόπερ. Δίχως επιθετικό - γκολτζή και εξτρέμ με διαφορετικό προφίλ από τους (κατ' ανάγκη ως επί το πλείστον) υπάρχοντες, δύσκολα μπορεί ένας προπονητής να τολμήσει περισσότερα, ειδικά σε ένα ματς ειδικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων.

Ο Κετσπάγια, όντας απόλυτα διαβασμένος και έχοντας μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές την αύρα της σιγουριάς που τον ίδιο διακατέχει, καλείται πλέον να ξεκλειδώσει τους Γάλλους στην Αθήνα δίχως να αλλάξει κάτι στην αμυντική προσέγγιση της ομάδας, η οποία το βράδυ της Πέμπτης ήταν σχεδόν άψογη αν αναλογιστεί κάποιος ότι η Σεντ Ετιέν δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία εντός της κιτρινόμαυρης περιοχής. Αντιστρόφως η Ένωση βρήκε πολλές τελικές εντός εκείνης των Γάλλων οι οποίοι φανέρωσαν χτυπητές ανασταλτικές αδυναμίες. Ενα γκολ θα τους φέρει σε πανικό, αλλά και αυτό πρέπει να το ψάξουν οι Κιτρινόμαυροι χωρίς βιασύνη.

Από τα αγωνιστικά συμπεράσματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια, κρατάω την ανταπόκριση του Τσιγκρίνσκι στο ρόλο του καθοδηγητή της άμυνας. Είχε χρόνια η ΑΕΚ να βρει έναν κεντρικό αμυντικό από το εξωτερικό με ξεκάθαρη ικανότητα στο να ηγείται και να αποτελεί σημείο αναφοράς. Ηρεμία, καίριες τοποθετήσεις, υπεροχή στο ψηλό παιχνίδι και αποκρούσεις στα σωστά σημεία όχι στα τυφλά.

Το ματς της ερχόμενης Πέμπτης ακόμα μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης, ισορροπία και υπομονή. Από την τελευταία με μπόλικη πρέπει να οπλιστεί και ο κόσμος, το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, εκτός αν στο ΟΑΚΑ συμβεί μια αναπάντεχη μετάλλαξη στον τρόπο που οι δύο ομάδες αγωνίζονται. Η Σεντ Ετιέν είναι ομάδα που ξέρει να παίζει τα ματς στο όριο και να χτυπά σε μεγάλα γήπεδα. Προσοχή, τακτική πειθαρχία και συνετό παιχνίδι είναι τα τρία στοιχεία που απαιτούνται. Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερο τη μπάλα από όσο τη διαχειρίστηκε στη Γαλλία και τα φθηνά λάθη απαγορεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ