OPINIONS

Και του χρόνου

Και του χρόνου
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου δεν στέκεται στην ήττα, αλλά στην υπερβολή που δημιουργήθηκε, πριν το χάσιμο ενός αγώνα επέλθει νομοτελειακά. Θυμίζει 5 βασικά πράγματα που η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει, αν θέλει να διεκδικήσει τίτλο του χρόνου. Με μία λέξη: ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ

Αλίμονο αν καθίσουμε να κατσαδιάσουμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή επειδή τόλμησαν να χάσουν. Στο παιχνίδι είναι και η ήττα, τις φορές που δεν είσαι αυτός που πρέπει θα το πληρώσεις.

Συνέβη στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή. Το θέμα (για την ΑΕΚ) πρέπει να είναι το να μην συμβεί και του χρόνου απέναντι όχι μόνο στην ίδια ομάδα, αλλά απέναντι σε όλους τους επίδοξους μιμητές του εξαιρετικού στο συγκεκριμένο παιχνίδι Γηραιού από τη στιγμή που:

Πρωτάθλημα λένε στην Ένωση ότι θέλουν να κατακτήσουν άμα τη επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Θα θυμίσω κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να οδηγηθούμε σε αυτό:

1. Φορ περιοχής, ο οποίος δεν θα περιμένει την μπάλα στο κάδρο για να τη σπρώξει μέσα και να πάρει τα credits. Ο Κρισάντους, όσο καλοπροαίρετα και αν το δούμε, είναι πολύ περιορισμένος επιθετικός. Έχει λίγες επαφές με τη μπάλα, κινείται σπάνια εκτός περιοχής για να παίξει με πλάτη και να τη «σπάσει», στερείται ικανότητας να πάει στο ένας εναντίον ενός ή στο να δημιουργήσει κάτι, είτε τον εαυτό του, είτε για την ομάδα. Ο Αραβίδης είναι δύο κλάσεις πιο πάνω από τον Νιγηριανό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2. Στόπερ επιπέδου Μπρούνο Άλβες, Γκαμάρα, Μέλμπεργκ, κάποιος τέτοιος τέλος πάντων. Θεωρώ ότι ο Κολοβέτσιος είναι ο καλύτερος από τους τρεις που συνήθως παίζουν. Ο προπονητής ξέρει (σίγουρα) καλύτερα όταν στα δύσκολα ματς (π.χ. Ολυμπιακός, Ηρακλής) επιμένει στο δίδυμο Τζανετόπουλος - Λαμπρόπουλος και ας μην δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος. Καλοί είναι και οι τρεις, όμως η ΑΕΚ που θα διεκδικήσει τίτλο θα πρέπει να έχει στην ενδεκάδα της (οπωσδήποτε) έναν κεντρικό αμυντικό ανώτερης κλάσης.

3. Τερματοφύλακας που θα βοηθήσει τον Ανέστη ώστε να εξελιχθεί και να γίνει περισσότερο αξιόπιστος. Όχι απλώς κάλυψή του (π.χ. Διούδης), αλλά γκολκίπερ επιπέδου Σορεντίνο, έτοιμος να παίξει βασικός παρέχοντας ασφάλεια και παράλληλα βοηθώντας τον ιδιαίτερα φέρελπι Ανέστη να γίνει αυτός που όλοι περιμένουμε από εκείνον.

4. Πλέι μέικερ. Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου όχι απλώς είναι εμφανής, τουναντίον φωνάζει από χιλιόμετρα. Αν η ΑΕΚ νομίζει ότι θα καλύψει την τρύπα με μπαλώματα (Ζόριτς) ή επαναπαύεται στο να της βγει ο Σιμόες (που δεν είναι «δεκάρι») σε παίκτη που θα καλύψει την τρύπα, θα το βρει μπροστά της. Απαιτείται προσθήκη παίκτη ενδεκάδας που θα κάνει όσα ο εξαιρετικός Μάνταλος, αυτά που τόσο λείπουν από το παιχνίδι της ομάδας. Τα στημένα είναι μόνο μία παρατήρηση...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

5. Εξτρέμ (2 απαραίτητα) με γκολ. Καλός ο Μπαρμπόζα, παίκτης που έχει ποιότητα και βάζει πινελιές στο παιχνίδι της ομάδας. Πολλές φορές όμως στερείται ουσίας. Και επίσης δεν σκοράρει πολύ. Η ΑΕΚ που θα διεκδικήσει πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει καλύτερα εξτρέμ και στις δύο πλευρές. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι υπάρχοντες είναι αναγκαίοι για το rotation.

Επίσης: Αριστερός μπακ-χαφ για βασικός και δεξιός μπακ για αλλαγή, αλλά να είναι τουλάχιστον ισάξιος του Μπακάκη. Κοινώς; ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ