OPINIONS

Η Βέροια του Τιμούρ

Η Βέροια του Τιμούρ
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα να βρει η ΑΕΚ ένα πρόσωπο για τον πάγκο της, μην παραγνωρίζοντας ασφαλώς τις ευθύνες εκείνων που τον επέλεξαν για τον πάγκο της Ένωσης.

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός αντιλαμβάνεται ότι αυτό το… ότι να’ ναι του Κετσπάγια αφήνει εκτεθειμένη τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ο Πέτρος Μάνταλος γυρνά προς τον πάγκο της ΑΕΚ και (μάρτυς μου η κάμερα) του λέει: «Δεν μας έχει πει τι κάνουμε».

Δευτερόλεπτα μετά, ο «δυστυχής» Λαμπρόπουλος από τον οποίο ζητείται να κάνει πράγματα που δεν γνωρίζει, φωνάζει προς τον πάγκο: «Βγαίνουν συνέχεια δύο στην πλάτη μας».

Η ΑΕΚ θέλει προπονητή άμεσα

Ο αδιάβαστος Κετσπάγια, ο για πολλοστή φορά φέτος αδιάβαστος, ανέτοιμος και εκτός κλίματος αγώνα Κετσπάγια, αυτός που είπε ότι «η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από προπονητή στο ντέρμπι», δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ο τεχνικός που μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε κάτι περισσότερο από το να τερματίσει δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη.

Ήταν μια λύση ανάγκης, πάνω στη φούρια από τα συνεχή στραπάτσα με τους ξένους προπονητές που αρνήθηκαν να έρθουν, η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα με κόουτς που τουλάχιστον να γνωρίζει πώς να στήνει μια ομάδα και ποιες οδηγίες να δίνει στους ποδοσφαιριστές του. Διότι ο συγκεκριμένος τους παρουσίασε με ένα πλάνο το οποίο παρέπεμπε σε αντιμετώπιση Βέροιας.

ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...

Υπάρχει και η στιγμή που κάποια πράγματα καλό είναι γράφονται και να μαθαίνει ο κόσμος. Αυτοί που παθιάζονται, στεναχωριούνται, πληρώνουν για εισιτήρια, διαρκείας και κανονικά. Όπως επί παραδείγματι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τεχνικός έχει την εμμονή να βλέπει μπροστά του τον Λαμπρόπουλο και να πιστεύει ότι πρόκειται για τον Μπουσκέτς απενεργοποιώντας τον Σιμόες, όπως η ανύπαρκτη δουλειά στην τακτική η οποία σήμερα έγινε περισσότερο εμφανής από ποτέ.

Τι ακριβώς ήθελε να παίξει ΑΕΚ; Άμυνα; Ας υποθέσουμε ότι ήθελε να κάνει αυτό. Με παίκτες πίσω από τη μπάλα, τις γραμμές σε μεγάλη απόσταση και καμία πίεση να ασκείται ψηλά, προς την αντίπαλη περιοχή, παίζει και η Βέροια. Και στο τέλος τρώει έξι. Η Ένωση γλίτωσε με τρία απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στα χειρότερά της. Σε άλλη περίπτωση θα έφευγε με τα διπλάσια από το «Καραϊσκάκης», η αλήθεια να λέγεται. Κακά τα ψέματα, αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε στο Φάληρο πρέπει να χαίρεται που έφυγε από εκεί με το τιμητικό 3-0.

Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Ζέσταμα, διπλό, διατάσεις… Από τακτική ελάχιστα πράγματα, από λόγια τα ίδια και τα ίδια. Η ΑΕΚ είναι εμφανές ότι δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Ασφαλώς σε παιχνίδια τα οποία ο αντίπαλος σε φοβάται, θα βρεις γκολ και νίκες δίχως να έχεις συγκεκριμένο πλάνο. Όμως σε αγώνες απαιτήσεων, όπως αυτός στην έδρα του Ολυμπιακού, αν πας στα κουτουρού θα ξεφτιλιστείς. Λίγο απείχε η ΑΕΚ από αυτό, τελικά εκτέθηκε λιγότερο από το να υποστεί πανωλεθρία.

Σύμφωνοι, παίκτες υστέρησαν. Αλλά σκεφτείτε το πώς είναι να μπαίνεις σε ένα τέτοιο ματς και να μην ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να παίξεις. Σύμφωνοι, υπήρχαν σημαντικές απουσίες. Αυτό όμως δεν απαγορεύει το να είσαι ανταγωνιστικός πίσω από ένα πλάνο συγκεκριμένο. Η ΑΕΚ θέλει προπονητή. Άμεσα.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλώς τα παιδιά και Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ