OPINIONS

Η απάντηση του Δέλλα

Η απάντηση του Δέλλα
INTIME SPORTS

Μέχρι χθες ο Κολοσσός δεχόταν στωικά κάθε κριτική, ακόμα και τις εντελώς άδικες στα όρια της εμπάθειας. Ωστόσο μετά την αγωνιστική απάντηση των ποδοσφαιριστών του για τη γκέλα στο Κρανίδι, βγήκε στην επίθεση. Και το έκανε για εκείνους!

Κάποιες φορές το να μην μιλάς καθόλου ή να μην αντιδράς για να απαντήσεις με απλές σκέψεις και εξηγήσεις στις εμπαθείς και ανεδαφικές κριτικές που στερούνται επιχειρημάτων αλλά ξεχειλίζουν από διάθεση να προκαλέσουν τριβές, εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει ακούσει και διαβάσει πολλά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έχει διαπιστώσει να τον απαξιώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και να τον διασύρουν. Άλλωστε ο κόσμος του διαδικτύου και τα Social Media προσφέρονται για να γρήγορο πέρασμα του καθενός προκειμένου να.... «τρολάρει» ακυρώνοντας τη δουλειά και την προσπάθεια του οποιουδήποτε.

Η απόφαση του Κολοσσού ήταν συνειδητή, ωστόσο μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ερμιονίδα στο Κρανίδι και όσα ακολούθησαν αυτής, αποφάσισε να αντιδράσει: « Είναι άδικο με ένα στραβό αποτέλεσμα κάποιοι να αποδομούν τα πάντα. Μόνο εγώ ξέρω τι δουλειά κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου» είπε.

Το έκανε πρωτίστως για εκείνους αλλά και να προστατεύσει το εξαιρετικό κλίμα στα Σπάτα. Ήταν η πρώτη φορά που με τον τρόπο του ζήτησε να μην υπάρχει τέτοια διάθεση για καταστροφολογία με την πρώτη στραβή.

Η επικοινωνία στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ

Ο Δέλλας ίσως και να άργησε. Έχουμε γράψει ξανά εδώ στο Sport24.gr ότι ένα λάθος που γίνεται στα Σπάτα είναι ο αναχρονιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όσοι καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.

Είναι λάθος να μην υπάρχει τουλάχιστον μία ανοιχτή προπόνηση την εβδομάδα ώστε οι δημοσιογράφοι να διαπιστώνουν τη δουλειά που γίνεται αλλά και να συνομιλούν για λίγο με τον προπονητή και τους παίκτες (εβδομαδιαία ή έστω 15νθήμερη Media Day) λύνοντας δικές τους απορίες οι οποίες εν πολλοίς απηχούν και τα ερωτήματα του κόσμου της ομάδας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Δέλλας, που ούτως ή άλλως βρισκόταν εξ αρχής στο στόχαστρο λόγω της έλλειψης εμπειριών σε προπονητικούς πάγκους, θα βοηθούσε και τη δουλειά του αλλά και τα όσα συμβαίνουν εντός των Σπάτων να φτάσουν στον κόσμο της ΑΕΚ ορθότερα, σωστότερα, δικαιότερα. Αντέδρασε για να υπερασπιστεί ποδοσφαιριστές και συνεργάτες, όμως επί της ουσίας είπε και μία αλήθεια που συνιστά σκέψη κάπως οπισθοδρομική: « Μόνο εγώ ξέρω τι δουλειά γίνεται» είπε.

Καλό είναι λοιπόν το να συμβάλει η ίδια η ομάδα προκειμένου να ενημερώνεται γι αυτήν (τη δουλειά) και να την αντιλαμβάνεται ο κόσμος σωστά, όχι μέσα από εικασίες, διαφορετικές μεταφορές από στόμα σε στόμα, ή μανατζερικές βλέψεις ατζέντηδων που εκπροσωπούν άλλους προπονητές.

Η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά και σε αυτόν τον τομέα, να παραδειγματιστεί από όσα εδώ και χρόνια τηρούνται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Πρέπει να συμβάλει ώστε η αλήθεια να φτάνει στους οπαδούς της με τρόπους που θα τους κάνει να μάθουν ότι ο στόχος δεν είναι μόνο ένα αποτέλεσμα αλλά η γενικότερη φιλοσοφία ένας προγράμματος και που αυτό αποσκοπεί. Και τούτο μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ