OPINIONS

Η ΑΕΚ σε ένα Grexit

Η ΑΕΚ σε ένα Grexit
Μάνταλος Τζανετόπουλος Αραβίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου επιχειρεί να προσεγγίσει το που θα βρεθεί η ΑΕΚ την επόμενη ημέρα που ίσως επέλθει το απευκταίο με τον ενδεχόμενο αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πόσο αυτός θα μπορούσε να επηρεάσει το γηπεδικό.

Η ΑΕΚ που είναι ξανά στη φυσική θέση της... Αυτή που τόσο ταλαιπωρήθηκε από το εφιαλτικό πέρασμα στις μικρότερες κατηγορίες κάνοντας restart από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Η ίδια που έχει να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό ματς από τις 14/12/2011 (εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Στουρμ Γκρατς με σκόρερς τους Μπερνς, Μανωλά και Κλωναρίδη).

Η ομάδα που ακόμα περιμένει με τεράστια προσμονή να επανασυστηθεί εκτός των συνόρων. Μπορεί να αυτή η ΑΕΚ να υπομείνει ακόμα ένα comeback;

Λένε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Ασφαλώς και δεν θα είναι μια ιδεατή κατάσταση το Grexit, άλλωστε εντός της ομάδας θεωρούν ότι οι καθεστωτικές ΕΠΟ και ΚΕΔ θα υποχωρήσουν, οι έχοντες ανοιχτά θέματα με τη δικαιοσύνη θα αποσυρθούν και η ποδοσφαιρική ζωή θα συνεχιστεί ακμάζουσα. Εγώ θα καταπιαστώ με το ανάποδο ενδεχόμενο, σε μία πρόχειρη υπόθεση εργασίας για το πως θα είναι η ομάδα την αμέσως επόμενη ημέρα στην περίπτωση που δεν συμβεί το αυτονόητο. Άλλωστε κάποιες εντός Ένωσης σκόρπιες σκέψεις, ήδη γίνονται.

Το ρόστερ

Ελληνικός κορμός υφίσταται και θα είναι ιδιαιτέρως αξιόμαχος και ανταγωνιστικός μπροστά σε μία νέα κατάσταση που θα είναι αγωνιστικά υποβαθμισμένη. Με το υπάρχον ρόστερ, η ΑΕΚ έχει κανονική ενδεκάδα με σωστά κατανεμημένους τους ρόλους σε μία (υποτιθεμένη) διάταξη 4-2-3-1. Προσέξτε:

Τερματοφύλακας: Ανέστης (αναπληρωματικοί Ντούνης, Βούρας).

Άμυνα: Βασιλαντωνόπουλος (δεξί μπακ), Σοϊλέδης (αριστερός μπακ), Κολοβέτσιος - Λαμπρόπουλος (στόπερ και μπακ απ ο Σβάρνας).

Μεσαία γραμμή: Τζανετόπουλος, Ανδρεόπουλος (οι δύο αμυντικοί μέσοι).

Μεσοεπιθετική γραμμή: Μάνταλος (δεκάρι), Πλατέλλας (αριστερό εξτρέμ), Μπακάκης (δεξί εξτρέμ).

Φορ: Αραβίδης

Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση του Grexit η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αποσπάσει ότι καλύτερο κινείται στην ελληνική αγορά. Όπως έχει αποκαλύψει το Sport24.gr βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα χάσει το προβάδισμα που σήμερα έχει στην υπόθεση του Απόστολου Βέλιου ο οποίος θα ψαχτεί στο εξωτερικό.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, βάσει της λογικής, για την Ένωση θα είναι πιο εύκολο να πείσει παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο να παραμείνουν στο ρόστερ της με την προοπτική του πρωταθλητισμού, κάτι που δεν έχουν βιώσει. Θα είναι για παράδειγμα πολύ πιο δύσκολο για τον εξαιρετικό φέτος Φορτούνη, η φήμη του οποίου έχει εξαπλωθεί διεθνώς, να αποδεχθεί μια τέτοια κατάσταση, εν συγκρίσει με τον Μάνταλο ο οποίος δεν κάνει σπουδαία σεζόν.

Το γήπεδο

Στο θέμα της χρηματοδότησης εισέρχεται ένα μείζον ερώτημα και αυτό αφορά κυρίως στη χορηγική ονομασία της «Αγιάς Σοφιάς». Αν υποθέσουμε ότι τα χρήματα για την εκκίνηση των εργασιών υπάρχουν, ότι εκείνοι που έχουν δεσμευτεί για οικονομική ενίσχυση (Παππάς, Χατζηϊωάννου κ.α.) θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και ότι το κονδύλι από την Πολιτεία για τη δεύτερη φάση του έργου (20 εκατ. ευρώ) έχει εξασφαλιστεί, τότε απομένει να φανεί ποια πολυεθνική θα πληρώσει αδρά προκειμένου να εξασφαλίσει την ενοικίαση του ονόματος για τα επόμενα 20-25 χρόνια. Δύσκολα πράγματα όταν το όνομα αυτό δεν θα ακούγεται στην Ευρώπη.

Οι ακαδημίες

Μέσα από μια τέτοια διαδικασία, θα φανεί κατά πόσο γίνεται δουλειά σε βάθος στο κιτρινόμαυρο φυτώριο. Ήδη για τέσσερις - πέντε ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας που δύσκολα θα είχαν θέση σε μία ΑΕΚ που θα έκανε πρωταθλητισμό στη Σούπερ Λίγκα, υπάρχει σκέψη να ακολουθήσουν την προετοιμασία ακόμα και στην περίπτωση που όλα παραμείνουν ως έχουν. Παιδιά όπως ο Βιδάλης, ο Τζάθας, ο Βλαχομήτρος, ο Κυριαζής (κ.α.) θα είχαν ενεργό ρόλο σε ένα άλλο, χαμηλότερης δυναμικής πρωτάθλημα.

Ο προπονητής

Η ΑΕΚ θα ξεχάσει τον Πογέτ και θα περιοριστεί στην ελληνική αγορά. Ακραίο το σενάριο, αλλά μέχρι και η επαναπροσέγγιση στον Δέλλα (το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο εκπνέει τον Ιούνιο) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Δυνατά θα παίξει ασφαλώς η περίπτωση του Στέλιου Μανωλά καθώς θα είναι εύκολη η μετάβασή του στην πρώτη ομάδα. Αλλωστε γνωρίζει καλύτερα από όλους ποιοι ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες αξίζει να προωθηθούν έχοντας ισχυρή προοπτική να προσφέρουν αγωνιστικά σε ένα πρωτάθλημα που ούτως ή άλλως θα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ