OPINIONS

Η ΑΕΚ δεν θέλει δεκανίκια

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πιθανότητα μη επιβολής ποινών για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ προκειμένου όλοι να είναι χαρούμενοι και τη μητέρα των μαχών στο Περιστέρι.

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια… Η ΑΕΚ έχει πάψει πλέον να είναι τέτοιο (βατράχι) γι αυτό και πρέπει σήμερα στο Περιστέρι να κοιτάξει την πάρτη της και όχι την πρόωρη στέψη που επιχειρείται, εφόσον νικήσει. Ή ακόμα κι αν δεν πάρει το ματς.

Στην Ελλάδα ζούμε κύριοι! Ο Ίβιτς αποχώρησε σε καροτσάκι. Ο Γκαρσία υποβασταζόμενος. Ουδείς εκ των δύο με έπεισε προσωπικά, ότι δεν ήταν σε θέση να καθίσει στον πάγκο να κοουτσάρει. Ουδείς μπορεί να με πείσει επίσης, ότι δεν αποκλείεται το ματς στην Τούμπα να διεξαχθεί κανονικά και στον Ολυμπιακό να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί που του έχουν αφαιρεθεί. Έτσι, ως ένας ωραίος συμψηφισμός για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Συνωμοσιολογία θα πείτε… Ελληνική πραγματικότητα θα απαντήσω.

Η ΑΕΚ δεν επιθυμεί δεκανίκια. Πάντα επί προσωπικού γράφοντας, θα αισθανόμουν άβολα αν ο Χιμένεθ έπραττε το ίδιο χθες. Από την άλλη, ο τύπος που εκσφενδόνισε το χαρτί της ταμειακής μηχανής, το έχει ξανακάνει! Για έναν την πληρώνουν οι πολλοί. Αυτό συμβαίνει όμως συνήθως. Το χέρι του χούλιγκαν.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι πλέον και όταν υπάρχει δεδικασμένο, ουδείς μπορεί να προγκήξει τον Γκαρσία ή όσους ενδεχομένως τον παρακίνησαν να παρουσιάζεται σε αυτήν την κατάσταση. Ουδείς μπορεί επίσης να του πει αν πονάει ή όχι. Υπάρχει κανονισμός; Τότε τέλος! Ο ΠΑΟΚ τον έδειξε αυτόν το δρόμο, ο ΠΑΟΚ πρέπει και να τον διαβεί. Να λουστεί τις συνέπειες. Πολλές φορές το έχω γράψει και πει. Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.

ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ

Στα της Ένωσης λοιπόν… Τα όσα συνέβησαν χθες, είναι επικίνδυνα για να εξελιχθούν σε μια παγίδα αποπροσανατολισμού. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποιημένη ευκαιρία, πέραν της ίδιας που υπήρχε και πριν τα όσα συμβούν στην Τούμπα. Η ΑΕΚ έχει απέναντί της έναν αντίπαλο ισχυρό. Θα τον αντιμετωπίσει με σεβασμό και θα παίξει για τη νίκη. Ευτυχώς, επί Χιμένεθ υπάρχει και αγωνιστική κανονικότητα!

Το στοιχείο που η ΑΕΚ έχει διαφοροποιήσει σημαντικά στους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους, είναι η δυναμική της στα ξεκινήματα των αγώνων. Αν και υπήρξε η κακή παρένθεση του αγώνα με την ΑΕΛ, η Ένωση έχει αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία εν συγκρίσει με το σύνολο του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, το οποίο έμπαινε στους αγώνες με μία περίεργη νοοτροπία, αφήνοντας ημίχρονα να πηγαίνουν χαμένα. Διαπιστώθηκε σε πολλά εκτός έδρας ματς, όπως εκείνα στα Γιάννενα, στην Ξάνθη και στην Τρίπολη.

Όπως και στην έδρα της ΑΕΛ, στην κακή παρένθεση της νέας κατάστασης στην αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας. Το νέο πρόσωπο της ΑΕΚ είναι σαφώς πιο δυναμικό και απαιτητικό. Εισέρχεται στους αγώνες με περίσσεια αυτοπεποίθηση και επιχειρεί να επιβάλλει εξ αρχής το ρυθμό της. Την καλύτερη έκδοση αυτής της νέας version, είδαμε στο Κίεβο, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, ο οποίος έπαιζε στην έδρα του, σε καιρικές συνθήκες ασφαλώς ευνοϊκές για εκείνον. Αυτό ζητά και για σήμερα ο Χιμένεθ.

Να εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο του Περιστερίου με το μαχαίρι στα δόντια και να προσπαθήσουν για το γκολ που θα τους δείξει το δρόμο προς τη νίκη. Με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και πίστη ότι είναι σημαντικά καλύτερη για να επιβάλλει το ρυθμό της και να πάρει την απαραίτητη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ