OPINIONS

Φάκελος τραυματισμοί στην ΑΕΚ

Φάκελος τραυματισμοί στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τις διαδοχικές αναποδιές για την ΑΕΚ η οποία από την αρχή της σεζόν δέχεται πλήγματα σε ποδοσφαιριστές πολύτιμους για τη σωστή λειτουργία της, ως και αναντικατάστατους σε ένα βαθμό.

Ίσως να είναι και καρμικό. Όταν ο ίδιος δεν φροντίζεις να διαβάσεις τα κενά που υπάρχουν και να καλύψεις τα νώτα σου, η ατυχία θα σε χτυπήσει ακριβώς σε εκείνο το σημείο. Εκεί που πονάς. Από νωρίς το καλοκαίρι λοιπόν, όλοι αναγνώριζαν ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από επιπλέον έναν κεντρικό χαφ προκειμένου να υπάρχει επαρκής κάλυψη πίσω από τους Γιόχανσον και Σιμόες.

Όλοι το έβλεπαν εκτός από την ίδια την ομάδα η οποία αδιαφόρησε και στηρίχθηκε πίσω από αστεϊσμούς του τύπου « γιατί να πάρουμε άλλον χαφ που να παίρνει περισσότερα από τους δύο και να κάθεται στον πάγκο;». Δεν κράτησαν έστω έναν εκ των Ανάκογλου ή Κορδέρο για να υπάρχει μια επιπλέον επιλογή, μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν φθηνά συμβόλαια. Και έτσι η μπακαλίστικη αυτή λογική οδήγησε στο ξετύλιγμα του κουβαριού.

Το πρώτο χτύπημα - Γιόχανσον

Η γαστρεντερίτιδα κατέβαλε τον Σουηδό, παραμονές του αγώνα - ρεβάνς με τη Σεντ Ετιέν. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, ελλείψει ποιοτικής λύσης, είχε τη φαεινή ιδέα να «βαφτίσει» χαφ τον φιλότιμο αλλά ακατάλληλο για τη θέση αυτή Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η ΑΕΚ έχασε τη μάχη της μεσαίας γραμμής, καθώς η απουσία του Σουηδού αποδείχθηκε καταδικαστική. Μαζί χάθηκε και η πρόκριση η οποία αρχικά είχε χαμογελάσει στην Ένωση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Το δεύτερο χτύπημα - Χριστοδουλόπουλος

Από τη βιασύνη του να ενσωματωθεί γρήγορα στο σύνολο και να κάνει αμέσως τη διαφορά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός πίεσε τον εαυτό του πέρα από το επιτρεπτό όριο. Ως εκ τούτου υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος και ακόμα παλεύει να συνέλθει. Πλέον δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ούτε πονάει, ωστόσο έχασε έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης, το οποίο για να καλύψει, χρειάζεται χρόνος και δουλειά. Ωστόσο ο Λάζαρος δεν πρέπει να πιεστεί στα κόκκινα στο φόβο μιας νέας μυϊκής ζημιάς γι αυτό και αργεί να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Το τρίτο χτύπημα - Αλμέιδα

Ύπουλο σημείο η μέση. Ο πορτογάλος επιθετικός δεν κουβαλούσε χρόνιο πρόβλημα, όπως ατυχώς (ή και σκοπίμως;) γράφτηκε και ειπώθηκε. Στο ιατρικό παρελθόν του δεν υφίσταται καταγεγραμμένη χρόνια πάθηση στη μέση. Το πρόβλημα άλλωστε προέκυψε από χτύπημα σε αγώνα (δέχθηκε γονατιά) και του προκάλεσε αυτόν τον ύπουλο μυϊκό σπασμό. Δεν είναι νευρολογικό το θέμα του (ώστε να μεταφέρεται ο πόνος της μέσης και σε άλλα σημεία του σώματος), ούτε υπήρξε τέτοιο ποτέ. Ωστόσο επειδή είναι βαρύ σκαρί και βαδίζει από τα 32 προς τα 33, η περίπτωσή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής προκειμένου να μην υπάρξει υποτροπή. Κοινώς η ΑΕΚ πρέπει να προσέχει για να έχει. Και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει σκέψη να μείνει στον πάγκο αύριο και να ξεκινήσει κόντρα στη Λάρισα ο μέχρι πρότινος παροπλισμένος Χρήστος Αραβίδης.

Το τέταρτο χτύπημα - Μάνταλος

Η σπασμένη μύτη του αρχηγού της ομάδας έγινε σίριαλ. Από ένα ματς έλειψε (κόντρα στον Ηρακλή) και η ΑΕΚ αποδείχθηκε ανίκανη να δημιουργήσει έστω μια φάση της προκοπής μέσα από συνδυασμένο ποδόσφαιρο. Εμφανίστηκε με μάσκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ήταν ομολογουμένως ένας από τους ελάχιστους που προσπάθησαν να αλλάξουν την κακή μοίρα της ΑΕΚ, αλλά εις μάτην. Έδειξε όμως άμεση προσαρμογή με το πρόσθετο εξάρτημα στο πρόσωπό του και αύριο καλείται να αναλάβει σύνθετο ρόλο στη μεσαία γραμμή καθώς ο Κετσπάγια τον φέρνει λίγο πιο πίσω, ως εσωτερικό χαφ, σε ένα 4-3-3 που πάντως οι παίκτες λένε ότι έχει δουλευτεί ελάχιστα στις προπονήσεις.

Το πέμπτο χτύπημα - Γκάλο

Επώδυνο για τον ίδιο, ανώδυνο για την ΑΕΚ καθώς τα 9 ράμματα που κληρονόμησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον Μάνταλο, δεν στέρησαν από την ομάδα τις υπηρεσίες του. Κόντρα στον Ηρακλή δεν ξεκίνησε επειδή ο προπονητής ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον Μπακάκη. Βέβαια ο Βραζιλιάνος δεν πατάει καλά εδώ και καιρό, ελάχιστα θυμίζει τον περυσινό δεξιό μπακ με τις ασταμάτητες κούρσες και τις ιδανικές σέντρες και πάσες.

Το έκτο χτύπημα - Σιμόες

Ο Πορτογάλος κουβαλά τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα από την περυσινή σεζόν. Είναι ένα σημείο το οποίο δεν σηκώνει νυστέρι όταν ο αθλητής ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, όπως εν προκειμένω συμβαίνει. Ωστόσο ούτε ο ίδιος, ούτε η ΑΕΚ χειρίστηκαν όπως θα έπρεπε την περίπτωσή του. Το καλοκαίρι ο Σιμόες έπρεπε να ακολουθήσει θεραπεία, τουναντίον πήρε και έξτρα άδεια την οποία αξιοποίησε κάνοντας διακοπές. Από την αρχή της προετοιμασίας φαινόταν ότι το πρόβλημα δεν είχε οπισθοχωρήσει, αντιθέτως τον έκανε να αισθάνεται όλο και πιο άβολα. Θα μπορούσε να αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκης», παίζοντας στο 70-80%, βαθμός ετοιμότητας στον οποίο παραμένει στάσιμος εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα μία απόδειξη για το πόσο ερασιτεχνικά λειτούργησαν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι με τη μη απόκτηση ενός κεντρικού χαφ.

Το έβδομο χτύπημα - Λέσκοτ

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο που έκρυβε η περίπτωσή του Τζολέον Λέσκοτ λόγω ιστορικού στο γόνατό του. Μολαταύτα αποφασίστηκε η συνεργασία με τον άγγλο στόπερ επειδή συνυπολογίστηκε το γεγονός της περυσινής γεμάτης σεζόν του (30 αγώνες) στο σαφώς πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη φανέλα της Άστον Βίλα. Κοντολογίς η Ένωση πήρε ένα ρίσκο το οποίο πλήρωσε. Τώρα απομένει να διαπιστωθεί ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του και κυρίως το σε ποια κατάσταση θα επανέλθει ο άγγλος κεντρικός αμυντικός όταν με το καλό είναι απόλυτα έτοιμος να ξαναπατήσει γήπεδο.

Τα επιμέρους χτυπήματα

Θλάση στον οπίσθιο μηριαίο είχε υποστεί ο Χρήστος Αραβίδης στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο επέστρεψε πολύ γρήγορα, ενώ η αναβολή του πρωταθλήματος συνέβαλε στο να μην μείνει ποτέ εκτός αγώνων, ασχέτως με το αν ο Κετσπάγια δεν τον χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα.

Μυϊκό τραυματισμό είχε αποκομίσει κατά τη διάρκεια προπόνησης και ο νεαρός Γαλανόπουλος που επίσης ξεπέρασε γρήγορα το πρόβλημα, ενώ πριν από μερικές μέρες ο Ντίντακ δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στην κνήμη, το οποίο ωστόσο δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή από το αυριανό ματς. Διαθέσιμος είναι και ο Ντίας αν και έχει μια κάκωση στην επιγονατίδα, ενώ εκτός ομάδας για 7-10 ημέρες τέθηκε ο Κώστας Μανωλάς λόγω κάκωσης στον έσω πλάγιο του γονάτου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ