OPINIONS

Επτά δέλεαρ για τον Σκόκο

Επτά δέλεαρ για τον Σκόκο
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανοίγει το κεφάλαιο Νάτσο Σκόκο και παρουσιάζει τους επτά λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ θα ήταν κερδισμένη εφόσον προχωρούσε στην απόκτησή του.

ΑΕΚ και Νάτσο Σκόκο. Ένα όνειρο που έπαψε ξανά να είναι απαγορευμένο για τους φίλους της Ένωσης από τότε που τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ξανά ένας επιφανής οικονομικός παράγοντας με τρέλα για την ομάδα, άποψη για το ποδόσφαιρο αλλά και διαπιστωμένη ικανότητα να πείθει σπουδαίους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν το πλάνο του.

Έχει χίλια δίκια ο κόσμος της ΑΕΚ στο να ζητεί και να επιμένει για την επιστροφή του «υδραυλικού». Ιδού και 7 σημαντικοί λόγοι για την επανένταξή του στην ομάδα την οποία ο ίδιος ομολογεί ότι αγάπησε.

1. Κουμπώνει παντού: Αν και είναι γνωστό (και από τον ίδιο δημοσίως εκπεφρασμένο) ότι δεν τρελαίνεται να αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, θα εκτελούσε πιστά οποιοδήποτε αγωνιστικό πλάνο εφόσον θα ένιωθε ευτυχισμένος στο περιβάλλον στο οποίο εργάζεται. Στο «4-2-3-1» του Δέλλα είναι ικανότατος να ανταποκριθεί με επάρκεια (και να καθαρίσει παιχνίδια) και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Είτε στις πτέρυγες, είτε στον κάθετο άξονα.

2. Έχει αυτό που δεν έχουν οι άλλοι: Η ΑΕΚ διαθέτει εξαιρετικούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές αλλά όχι κάποιον που να μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο, με εξαίρεση (κατά περιπτώσεις) τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Σκόκο είναι μία διαρκής απειλή με τη μπάλα στα πόδια σε όποιο σημείο του γηπέδου κι αν βρίσκεται από τη μεσαία γραμμή και προς την αντίπαλη εστία. Μπορεί να σκοράρει από παντού και με τα δύο πόδια, να ξεκλειδώσει άμυνες με μία ενέργειά του και να δώσει νίκες σε στιγμές που η ομάδα μοιάζει μπλοκαρισμένη.

3. "Σκοτώνει" από τα στημένα: Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου δημιουργεί έναν έξτρα πονοκέφαλο στον Δέλλα πέραν της έλλειψης ενός ποδοσφαιριστή με τις οργανωτικές ικανότητες του έλληνα διεθνούς. Τα «στημένα» είναι ένας τομέας που βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει αρκετούς βαθμούς και είναι αλήθεια ότι τα χτυπήματα του Μάνταλου ουδείς άλλος διαθέτει στο υπάρχον ρόστερ. Ο Σκόκο βέβαια μπορεί και ακόμα καλύτερα!

4. Ξεσηκώνει τα πλήθη, γεμίζει ταμεία: Είναι εδώ και χρόνια πια ο διακαής και ομολογημένος πόθος της κιτρινόμαυρης εξέδρας. Αλλά και αυτός που ενδεχομένως θα ωθήσει τα οπαδικά πλήθη στην κατάρριψη του ρεκόρ των 25.495 καρτών διαρκείας, το οποίο κρατάει από το καλοκαίρι του 2007 (προσθήκη Ριβάλντο). Είναι βέβαιο ότι ο Σκόκο θα φέρει κόσμο στο γήπεδο και ασφαλώς θα είναι ωφέλιμο το timing της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα να συνδυαστεί με την προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή τέτοιας αξίας και αναγνωρισιμότητας.

5. Ενισχύει το γόητρο: Από τότε που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ ήταν μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού. Φήμες λένε μάλιστα ότι είχε κλείσει η μεταπήδησή του στον Πειραιά πριν σκοράρει εκείνα τα δύο τέρματα στο «Καραϊσκάκης» (2-1 υπέρ της Ένωσης στις 6/1/2010). Το όνομά του απασχολεί και φέτος συχνά - πυκνά το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Και η Ένωση θα έχει στείλει το μήνυμα σε έναν άμεσο ξανά ανταγωνιστή της πως όταν θέλει κάτι πολύ, έχει και τον τρόπο να το αποκτά.

6. Στηρίζει το πλάνο του Δέλλα: Μέσα από τη διαδρομή των δύο προηγούμενων ετών επιβεβαιώθηκε και ένας σημαντικός νόμος του ποδοσφαίρου. Ο προπονητής χρειάζεται εκτός από καλές συνθήκες εργασίας και καλοπληρωμένο ρόστερ, τα απαιτούμενα εργαλεία για να παράξει το απαιτητό έργο. Φάνηκε από την ομολογουμένως εξαιρετική εικόνα της ομάδας στη Β' Εθνική. Η στήριξη σε έναν τεχνικό συνεπάγεται και τη ενίσχυση των εργαλείων της δουλειάς. Όχι μόνο ποσοτικά αλλά (κυρίως) ποιοτικά!

7. Επαναφέρει την αξιοπιστία στις αγορές: Ως αφερέγγυα αναγνωριζόταν τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ στις πιάτσες των ατζέντηδων της γης, ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις που εκφράζεται προβληματισμός λόγω των τραγικών χειρισμών παλαιότερων διοικήσεων αλλά και του τρόπου (πτώχευση) με τον οποίο χρέη προς άλλοτε παίκτες της ομάδας διεγράφησαν. Η επιστροφή του Σκόκο θα σηματοδοτούσε και την ενίσχυση του εντελώς αλλαγμένου εταιρικού προφίλ της Ένωσης, κοινώς μόνο υπέρ της ΠΑΕ θα λειτουργούσε το άκουσμα της επιστροφής σε αυτήν ενός ποδοσφαιριστή ευρέως γνωστού, ο οποίος μάλιστα είχε βιώσει κάμποσες περιόδους οικονομικής ασυνέπειας από την πλευρά της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ