OPINIONS

Είσαι ζόρικος; Προχωράς!

Είσαι ζόρικος; Προχωράς!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ηχηρό "γκρέμισμα" της ΑΕΚ από την κορυφή αλλά και την ξεκάθαρη απαίτηση να μην κοιτάξει πίσω από τη στιγμή τώρα που έρχονται οι αγώνες που θα κρίνουν τη μοίρα της.

Δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση η κορυφή όταν δεν έχεις μάθει να πατάς σε αυτήν συχνά. Ισχύει για όλους, από τον προπονητή μέχρι και τον κάθε ποδοσφαιριστή που παίρνει μικρό χρόνο συμμετοχής. Πρέπει πάνω από όλα να αισθάνεσαι έτοιμος για τέτοιες αποστολές. Να παίρνεις τις νίκες σε ματς τα οποία εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που γίνονται του χεριού σου.

Θα δεχθώ ότι στο πρώτο καλό σουτ της Ξάνθης, από στημένη μπάλα μάλιστα, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ, όταν εκείνη έχανε σωρεία ευκαιριών, δημιουργημένες από σετ παιχνίδι. Δεν θα παραγνωρίσω όμως ότι με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στον αγώνα, αρχικώς με +1 και για σημαντικό χρόνο με +2 ποδοσφαιριστές, εγκλημάτησε κατά του εαυτού της αφήνοντας δύο βαθμούς στην Ξάνθη. Και έφτασε στο τέλος να σταυροκοπιέται για το... "μη χειρότερα" που κατάφερε να πάρει έστω τον έναν πόντο.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το θέμα είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα ως ομάδα. Αν μη τι άλλο, απαγορεύεται να καθίσεις πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να κλαις τη μοίρα σου. Κακή δεν ήταν η ΑΕΚ, ευκαιρίες δημιούργησε πολλές, έπεσε πάνω σε εξαιρετικό τερματοφύλακα και τράκαρε με τη δική της επιπολαιότητα. Δεν ξέρω αν ο Ανέστης θα κατάφερνε κάτι διαφορετικό, εφόσον δοκίμαζε να απογειωθεί. Ίσως ναι, ίσως και όχι. Το ότι δεν προσπάθησε, τον καθιστά εκτεθειμένο.

Αν μη τι άλλο, η Ένωση δεν παρουσίασε το χάλι της Τρίπολης. Κι ας είχε τον Αραούχο σε ένα αδιανόητα κακό βράδυ. Αυτή είναι η σωστή συνταγή και δεν πρέπει να αλλάξει. Με τους "4" (Λάζαρος, Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο) στην ενδεκάδα, οι φάσεις θα γίνονται. Είναι περίοδος που δεν χωρά η παραμικρή αλχημεία, περισσότερο στα ματς του πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη, ειδικότερα στα ματς με τη Μίλαν, το rotation είναι απαραίτητο.

ΜΑΤΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΟΑΚΑ

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη στο Μιλάνο. Εκεί ο Μανόλο θα πρέπει να ζυγίσει καλά τις επιλογές του. Η ομάδα θα επιστρέψει τα ξημερώματα της Παρασκευής, δοκιμασμένη σε μια "μυθική" έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα την αναγκάσει να τρέξει πολύ, εφόσον θέλει να αποχωρήσει από την Ιταλία με αξιοπρέπεια. Είναι θετικό για εκείνη ότι το ματς με τον Ατρόμητο έχει οριστεί για τη Δευτέρα. Είναι πολύ αρνητικό το γεγονός ότι θα διεξαχθεί με το ΟΑΚΑ άδειο.

Το βράδυ της Κυριακής, η ΑΕΚ θα γνωρίζει αν θα έχει ξανά την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή τη Δευτέρα, πριν μεταβεί στη Νέα Σμύρνη για ακόμα ένα ματς-φωτιά απέναντι στον Πανιώνιο. Εξυπακούεται ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο κρύβει μεγαλύτερη ουσία και σημασία από αυτό κόντρα στη Μίλαν, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός έχει δώσει προτεραιότητα στη λέξη "πρωτάθλημα".

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγχωρέστε με, όμως με όσα καταλαβαίνω και βλέπω, η Ένωση δεν πείθει ότι αυτή την περίοδο είναι να ικανή να έχει το μυαλό της συγκεντρωμένο και στους δύο στόχους. Προσέξτε, δεν μιλώ για κόπωση αλλά για ψυχολογική ισορροπία και ανταπόκριση σε διπλή αποστολή. Και αυτό είναι επί της ουσίας το σημείο που θα κριθεί ο Μανόλο Χιμένεθ, διότι εκείνος είναι που αποφασίζει για το τέμπο της ομάδας και το χαρακτήρα που θα δείξει σε κάθε αγώνα.

Ασχέτως με το πως ο καθένας αντιλαμβάνεται τις αποφάσεις που αφορούν στο στήσιμο της ομάδας και στις επιλογές των προσώπων, το πραγματικό πρόβλημα του Χιμένεθ είναι η δική του ψυχραιμία και ισορροπία. Αυτές που δυστυχώς χάνει εύκολα όταν ακολουθεί το (κάθε) ματς σαν να παίζει εκείνος και δέχεται τις κλωτσιές και όχι σαν τον άνθρωπο που οφείλει να έχει το καθαρό μυαλό και να παραμένει ατάραχος στον πάγκο. Όλα μεταφέρονται στην ομάδα.

Εν κατακλείδι, έρχεται μια σειρά αγώνων τους οποίους η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει, ώστε να μείνει ενεργή στη μάχη του τίτλου. Δεν μπορεί να επαφίεται στο ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι αφήνουν πίσω τους βαθμούς. Διότι για κάποιους θα έρθουν τα σερί και τότε το τρένο όλο και θα απομακρύνεται. Τις γκέλες που είχε να κάνει, τις έκανε νωρίς. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και τα κανονάκια λιγοστεύουν για όλους. Παίκτες και προπονητή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ